FOTBAL/LIGA 5/RETROSPECTIVĂ: Alte echipe își dispută supremația în județ

Câștigătoarele celor două serii din sezonul trecut nu au avut evoluții foarte convingătoare în turul de campionat

s2.ziareromania.roFotbalul mic, așa cum mai este numit cel practicat la nivel de Liga a V-a, este unul plin de surprize. În acest eșalon, inclusiv în județul Hunedoara, se joacă din plăcere, în general primele de victorie constând în mici și bere. Așa că nu este de mirare inconstanța unora dintre competitoare.

Luptă în cinci la vârf

Și în cele două serii ale Ligii a V-a de fotbal Hunedoara lucrurile stau cam tot așa. În seria I, Valea Streiului, principalele combatante la șefie din sezonul trecut se luptă, și acum, pentru ocuparea primului loc. Practic, primele cinci clasate sunt despărțite de doar patru puncte, iar orice rezultat poate schimba ierarhia, fie să o simplifice, fie să o complice și mai mult. Liderul seriei, la golaveraj, este Agrocompany Băcia, echipă ce pare să fi revenit la forma de acum două-trei sezoane, când ‘’mezelarii’’ erau tot în frunte.  O plăcută surpriză o reprezintă cei de la Unirea General Berthelot, aflați pe locul secund pentru o diferență  de un singur gol, „francezii” progresând de la un sezon la altul și anunțându-se, de pe acum, o competitoare redutabilă în lupta pentru titlu. Pe ultima treaptă a podiumului  găsim campioana ediției trecute, Cetate Răchitova, care este la trei puncte de primele două clasate. Cetățenii” au început mai ezitant, lucru ce i-a costat în clasamentul turului, când au suferit și două înfrângeri, în comparație cu sezonul trecut, când au terminat neînvinși campionatul, dar se pare că și-au revenit și doresc să-și păstreze cununa cu lauri. O plăcută surpriză o reprezintă cei de la Cerna Lunca Cernii, o echipă solidă, care se află la egalitate de puncte cu cei de la Răchitova, și tot la trei “lungimi” de Băcia și General Berthelot. În fine, Măgura Pui, vicecampioana ediției trecute, deși se află la patru puncte de primul loc, nu trebuie scoasă din calculi, echipa din comuna natală a lui Romulus Gabor, Balonul de aur de la Campionatul Mondial de junior din 1981, fiind capabilă să remonteze ecartul. De la jumătatea ierarhiei, clasamentul se cam ‘’rupe’’. Fără griji în ceea ce privește cîștigarea campionatului, dar și în ceea ce privește ocuparea ultimului loc, este AS Sântămăria Orlea, clasată la șapte puncte de lider și la nouă de lanterna roșie”. Apoi, de la locul șapte în jos, se dă lupta pentru evitarea ultimului loc. Sargeția Bretea Română și Dacia Boșorod, despărțite de golaveraj, cu șapte puncte din nouă jocuri, deși sezonul trecut au obținut câteva rezultate surprinzătoare, acum par a nu se mai regăsi. Penultima poziție, cu patru puncte, este ocupată de CS Ghelari, retrogradată din Liga a IV-a în vară, echipa din “capitala” Pădurenimii evoluând sub așteptările pătimașilor săi suporteri. “Lingura de lemn”, cel puțin până la prima etapă din retur, din primăvara anului viitor, este deținută de Voința Sălașu de Sus, la egalitate de puncte cu cei de la Ghelari, dar cu golavaraj inferior.

Lider-surpriză pe Valea Mureșului

Și în seria a II-a, cea de pe Valea Mureșului, ierarhiile au fost inversate. După retragerea din competiție a celor de la Victoria Dobra (ce păcat, pentru că dețin o bază sportivă demnă de invidiat, n. red.), în serie au mai rămas nouă echipe. Liderul-surpriză al seriei este Mureșul Pricaz, echipa comunei Turdaș pierzând doar patru puncte în tur. Aproape de cei de la Pricaz, la doar trei puncte, sunt cei de la Berianul Beriu, echipa de lângă Orăștie confirmând prestația bună din sezonul trecut și anunțându-se o pretendentă serioasă la câștigarea campionatului. La un punct în spatele celor de la Beriu și la patru de lider se află două echipe, despărțite în clasament doar de golaveraj. Pe poziția a treia se află cei de la Minerul Teliuc, care poate visează la vremurile când echipa evolua în vechea Divizie C, lucru care nu este rău. O altă plăcută surpriză este dată de cei de la Santos Boz, care ocupă poziția a patra și au avut, în acest tur, o prestație mult mai bună ca în sezoanele anterioare. Undeva la mijlocul clasamentului, pe poziția a cincea, la zece puncte de primul loc și la șapte de ultimul, se poziționează câștigătoarea campionatului trecut, KeySystemsro Ribița, echipă ce pare că traversează o perioadă de recul, după câteva sezoane foarte bune. Tot o perioadă de recul pare a traversa și Zarandul Crișcior, echipă retrogradată în vară din eșalonul imediat superior, respective Liga a IV-a de fotbal Hunedoara, care se află, cu un punct mai puțin decât cei de la Ribița, doar pe locul al șaselea.  La egalitate de puncte cu echipa din Crișcior, dar cu un golaveraj mai slab, este Ponorul Vața, formație care, nu cu mult timp în urmă, lupta pentru primele locuri în clasament. Tot nouă puncte ar fi strâns și Mureșul Brănișca, formația de pe penultimul loc al clasamentului. Această formație a fost penalizată cu șase puncte și, chiar dacă nu ar fi fost depunctarea, din cauza golaverajului slab, tot pe poziția a opta a clasamentului s-ar fi aflat. În fine, ultimul loc în clasament, cu trei puncte, este ocupat de Unirea Vețel, formație de la care s-ar fi așteptat mai mult. Trăgând linie, se poate spune că, pe această perioadă de criză, participarea la competiție a 19 echipe, și sperăm ca numărul lor să nu mai scadă, este un lucru pozitiv. Campionatul se va relua, cu etapa a zecea, în ambele serii, în primul sfârșit de săptămână al lunii aprilie din 2014.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!