FOTBAL/ÎNAPOI “LA JUDEŢ”/Alt an acelaşi deznodământ! Baraj ratat

352

Câştigătoarea Ligii a IV-a Hunedoara la fotbal, Retezatul Haţeg a fost învinsă, scor 0-2 (0-1) de campioana judeţului Arad, UTA “BD” şi astfel a ratat promovarea în Liga a III-a pentru a doua oară în ultimii cinci ani.

10409081_780921405273447_3156731922326221026_n

La fel ca ultimele patru predecesoare nici Retezatul Haţeg nu a reuşit să rupă blestemul care s-a abătut din 2009 încoace asupra campioanelor Hunedorei la fotbal care au pierdut pe teren de fiecare dată jocul de baraj pentru promovare în Liga a III-a .

Pe rând Retezatul Haţeg (2009), FC Hunedoara (2010), Jiul Petroşani (2011) CS Vulcan (2012), Universitatea Petroşani (2013) şi din nou Retezatul Haţeg au clacat în cel mai important joc al sezonului şi au făcut cale întoarsă în campionatul judeţean.

Puţini şi slabi

La fel va face şi Retezatul Haţeg care sâmbătă seara, la Lugoj, a fost învins, scor 0-2, de UTA „Bătrâna Doamnă” Arad.

În ciuda eşecului clar hațeganii nu au arătat deloc rău în jocul de baraj, dar s-a văzut subțirimea lotului – „principalul” Flaviu Itul a trecut doar 13 jucători de câmp pe foaia de joc plus doi portari – dar şi tracul din startul meciului, lipsa de agresivitate în atac şi nervii din final.

Decisiv în desemnarea învingătoarei s-a dovedit a fi startul jocului care a aparţinut UTA-ei care a dominat categoric primele 20 de minute suficent cât să deschidă scorul prin , Hlistei – din plonjon, cu capul, din 6 metri, colțul lung, o centrare perfectă a lui Adi Popa (10’).

În a doua repriză, Hațegul a fost la cârmă însă a dominat jocul doar teritorial. UTA a stat la cutie  de unde a ieşit cât să mai dea încă un gol prin Leucuța dintr-o poziţie suspectă de offside (74’). În minutul 76 Retezatul a rămas doar în nouă jucători de câmp după ce căpitanul Adrian Câmpeanu a fost eliminat pentru cumul de cartonaţe galbene (74’ – pentru proteste şi 76’ – fault de joc).

[box border=”full”]

CASETA TEHNICĂ

 UTA „BD” Arad……………………….2 (1)

Mitrea – Ad. Popa, Wild, Botiș (cpt.), Șușlak – Copil, Nădăban, Varga (18 Avrămuțiu), Hlistei (75 Raț) – C. Rus (84 D. Popa), Capătă (64 Leucuța). Antrenor: Roland Nagy.

Retezatul Hațeg………………………0 (0)

Tonca – Laslău, A. Câmpeanu (cpt.), Puşcă, M. Daj (86 Susan) – Costea (62 Perșe), Simoneac (78 Crișan), Kalai, Drăgoescu – Ov. Popesc, Pribac. Antrenor: Flaviu Itul.

Au marcat: Hlistei (10’), Leucuța (74’)

Eliminat: A. Câmpeanu (76’) – două ”galbene”.

Arbitru: Florin Marcu. Asistenți: Octavian Șovre și Sergiu Albu (toți din Oradea). Stadion: „Tineretului” (Lugoj). Spectatori: 1200.

[/box]

Baraje decise cu lovituri de la 11 metri

Dintre meciurile de baraj pentru promovare în Liga a III-a care a pus faţă în faţă campioanele din judeţele din sud-vestul ţării doar jocul dintre Retezatul Haţeg şi UTA „BD” Arad a fost decis în timpul regulamentar de joc. Partida Metalul Oţelu Roşu (judeşul Caraş-Severin) a învins cu scorul de 4-3, după executarea loviturilor de departajare pe Măgura Cisnădie (Sibiu), la Motru. La finalul celor 90 de minute de joc şi a celor două reprize de prelungiri, scorul a fost egal, 0-0. Într-un alt joc disputat pe stadionul „Cetate” din Deva echipa CS Ghiroda (Timiş) a fost învinsă la loviturile de departajare de Industria Gâlda de Jos (Alba), scor 5-6.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.