11.7 C
Deva
marți, aprilie 16, 2024

FOTBAL ÎN SALĂ/Autobergamo Deva, obligată să-şi schimbe numele

Proaspăt campioană naţională a României la futsal echipa Autobergamo Deva îşi va schimba denumirea. Anunţul a fost făcut de patronul grupării devene Dorin Popa luni în exclusivitate în platoul emisiunii SPORT PLUS de la HUNEDOARA TV.

12-FUTSAL

Câştigarea în premieră a titlului de campioană a României la futsal îi asigură grupării ASFC Autobergamo Deva participarea în turneul preliminar al UEFA Futsal Cup competiţie echivalentă cu Liga Campionilor din fotbal. Însă, pentru a putea fi inclusă efectiv în competiţia continentală UEFA a solicitat în scris conducătorilor clubului Autobergamo Deva să modifice numele echipei.

Invitat în platoul emisiunii SPORT PLUS de la HUNEDOARA TV patronul lui Autobergamo Deva, Dorin Popa a explicat motivul pentru care forul de la Nyon i-a cerut să dea o nouă identitate clubului şi chiar a lansat un posibil nou nume al echipei.

„UEFA nu acceptă în competiţiile pe care le organizează echipe cu nume comerciale. Ne vom conforma şi poate aşa voi reuşi să înlătur orice suspiciune că urmăresc să fac cu echipa de futsal reclamă afaceri mele. Mă interesează doar performanţa sportivă. Cred că FC sau ASFC Deva ar fi un nume potrivit”, a spus Popa.

Vor să fie gazde în UEFA Futsal Cup

Mai mult există posibilitatea ca turneul preliminar pentru accederea în grupele UEFA Futsal Cup din care va face parte Autobergamo Deva să se desfăşoare la Deva. Oficialii grupării devene au demarat deja demersurile pentru a primi organizarea competiţiei care va avea loc la toamnă, la începutul luni octombrie.

„Încercăm să organizăm turneu aici la Deva. Am demarat procedurile, am discutat şi cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint care ne-a asigurat că ne va sprijini în intenţia noastră. Ar fi ceva deosebit să obţinem statutul de gazde”, a mai spus Popa.

În sezonul 2013-2014 titlul de campioană națională a revenit echipei ASFC Autobergamo Deva, la prima sa prezență în Liga 1, care în finala campionatului a învins cu scorul general de 18-11 (scor 7-2, 5-2 şi 6-7), pe City’As Târgu Mureş. Finala Ligii 1 s-a disputat în sistemul cel mai bun din 3 jocuri.

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/