FOTBAL. Schimbări de lider în Ligile 4 și 5

La finele săptămânii trecute s-au disputat noi etape în Ligile 4 și 5, campionate organizate de către Asociația Județeană de Fotbal Hunedoara.

Partidele disputate au fost extrem de interesante, rezultatele înregistrate ducând la schimbarea liderilor din cele două competiții mai sus menționate.

Jiul a preluat conducerea

În Liga 4, unde s-a disputat etapa a VIII-a, noul lider este Jiul Petroșani, după victoria categorică, cu 6-1 (goluri Drăgoescu 11, Filip 13 și 29, Păduraru 26, Torkos 33 și Simoneac 80, respectiv Tâmpu 69),  rezultat care a însemnat și scorul etapei, obținută pe terenul vecinei Minerul Uricani, care a rămas pe locul 10, penultimul, cu 3 puncte. Echipa – fanion a Văii Jiului a acumulat 15 puncte din 6 meciuri și a depășit, la golaveraj (+24 față de +14), pe Gloria Geoagiu (7 meciuri), care a stat în ultima etapă disputată. Podiumul este completat de Șoimul Băița, tot cu 15 puncte, golaveraj +10, dar din 8 meciuri, care a remizat, scor 1-1, în derby-ul etapei, pe terenul deținătoarei titlului, Retezatul Hațeg (Pițigoi 50 pentru gazde și Pisoiu 75 pentru oaspeți), acum pe locul al patrulea, cu 14 puncte din 7 meciuri și golaveraj +16 și care a terminat meciul în 10 oameni după eliminarea lui Filipescu (82). Pe cinci, tot cu 14 puncte din 7 jocuri, dar golaveraj +10, a urcat Aurul Brad, care a trecut, acasă,într-un alt meci – derby, cu 3-2, de Inter Petrila (Al. Lup 14, Leaha 65 și Miclean 75, respectiv Câmpean 53 și Zavracu 55), echipa învinsă coborând pe poziția a șasea, cu 13 puncte din șapte jocuri, într-un meci în care gazdele l-au avut eliminat pe R. Filipaș (62). După primele șase clasate, care sunt înșirate, așa cum se observă, pe o distanță de doar trei puncte, echipa din Petroșani fiind avantajată de numărul mai mic de jocuri disputate, urmează CSM Vulcan, cu 11 puncte din 7 jocuri, care, în ultima etapă disputată, a câștigat, cu 2-1, pe terenul celor de la Dacia Orăștie (Pârvulescu 27 și Harangozo 38, respectiv V. Sav 17), care a coborât pe locul 9, antepenultimul, cu 4 puncte din 7 meciuri, după un meci cu trei eliminări, văzând cartonașul roșu Ciocârlan (44) de la oaspeți și Dreptate (80) și V. Sav (85) de la gazde.

Călanul, singura echipă fără puncte

Pe opt a urcat LPS Cetate II Deva, cu 5 puncte din 7 meciuri, care a câștigat, cu 3-0, pe terenul ultimei clasate, Victoria Călan (Mustață 59, Curescu 80 și Teodorescu 88), singura echipă din campionat care nu a strâns vreun punct în cele 8 meciuri în care a evoluat. Etapa viitoare, cea de-a noua, se va disputa la sfârșitul acestei săptămâni, echipa care va sta fiind Victoria Călan. Astfel, sâmbătă se vor disputa trei partide, una mai initeresantă decât alta. Este vorba, în primul rând, despre meciul Jiul Petroșani – Retezatul Hațeg, în care se întâlnesc liderul la zi cu deținătoarea titlului, de partida CSM Vulcan – Aurul Brad, oaspeții sperând să rămână în apropierea podiumului, dar se câștigă greu în sudul județului, și de meciul Inter Petrila – Minerul Uricani, în care gazdele sunt clar favorite, dar în confruntările dintre echipele din Vale totul este posibil. Duminică se vor disputa și celelalte două întâlniri, respectiv Șoimul Băița – Gloria Geoagiu, un derby veritabil, ambele echipe dorind să rămână pe podium, și LPS Cetate Ii Deva – Dacia Orăștie, partidă în urma căreia ambele combatante își doresc îndepărtarea cât mai mare de ultima poziție din clasament.Atât meciurile de sâmbătă, cât și cele de duminică vor avea fluierul de start la ora 11.30.

Surpriza Retezatul Țara Hațegului

Și în Liga 5 s-a schimbat liderul, pe primul loc trecând, după cinci etape, AS Sântămăria Orlea, cu 12 puncte din patru meciuri și golaveraj + 12. Noul lider a câștigat la pas jocul de acasă, cu 6-2, scorul etapei, cu Sargeția Bretea Romînă, locul 6, cu 7 puncte din 5 jocuri, golurile fiind marcate de Boroleanu 2, Băicoană 23 și 77, Ogneanu 44, Cheseoan 60 și Dragoș 80 pentru gazde, respectiv Cheseoană 9 (autogol) și Mînja 69. Marea surpriză a rundei a fost realizată de nou venita în competiție Retezatul Țara Hațegului, în fond continuatoarea unei foste campioane, Cetate Răchitova, echipă desființată acum, aflată pe poziția secundă, la egalitate perfectă cu liderul, departajarea fiind făcută de criteriul fair – play. Aceasta a câștigat, cu 4-2 pe terenul campioanei Măgura Pui, care nu mai pierduse vreun meci din sezonul 2017 – 2018, și a trimis-o pe deținătoarea titlului pe locul al treilea, tot cu 12 puncte, din 5 meciuri, dar golaveraj inferior, de +11, golurile fiind marcate de Lăcătuș 2 și 45, Bălușă 8 și Sterp 26, respectiv C. Sălășan 16 și D. Sălășan 71. În apropierea podiumului, pe 4, cu 10 puncte din 5 meciuri, se menține Agrocompany Băcia, care a câștigat, acasă, cu 4-2, întâlnirea cu a șaptea clasată, cu 6 puncte din 5 jocuri și golaveraj +16 puncte din , CSC Ilia (Apati 24, Dănescu 28 și 35, Cizmaș 77, respectiv Moldovan 31 și Pârvu 82), gazdele terminând în 10 după eliminarea lui R. Lazăr (86). La 3 puncte de podium, pe locul 5, cu 9 puncte din 5 meciuri, este Zarandul Crișcior, după victoria, din deplasare, de pe terenul celei zecea clasate, cu 3 puncte din 4 meciuri și golaveraj 0, Unirea General Berthelot (Lulușa 2, Dîlv 26 și Rob. Deoancă 90, respectiv Varga 50 și Stănescu 77), și în această partidă gazdele terminând în inferioritate numerică, după eliminarea lui Florescu (83).

Vața a preluat “lanterna roșie”

În partea inferioară a clasamentului, pe opt, cu 6 puncte din 4 meciuri și golaveraj -7 este Victoria Dobra, care a stat în etapa a cincea, iar pe nouă se află Metalul Crișcior cu 4 puncte din 5 meciuri. Aceasta a remizat, 2-2 acasă, cu ultima clasată Ponorul Vața (C. Lupea 83 și Rotariu 84 pentru gazde, respectiv A. Toc 22 și 90 pentru oaspeți), echipa vizitastoare reușind primul său punct din campionat în patru partide disputate. Universitatea Petroșani a reușit, și ea primele puncte din campionat, scăpând de “lanterna roșie” și urcând pe penultimul loc, cu 3 puncte din 5 jocuri și golaveraj -16, câștigând pe terenul antepenultimei clasate, Aurul Certej, care are aceeași linie de clasament, dar golaveraj -13, cu un scor de neprezentare, 3-0 (Brânceanu 22 și 72 și Cîrciumaru 58), simțindu-se revenirea studenților din vacanță. Etapa viitoare, cea de-a șasea, în care va sta Sargeția Bretea Română, se dispută duminică, 13 octombrie, începând cu ora 11.00, capul de afiș fiind partida dintre Zarandul Crișcior și AS Sîntămăria Orlea. Celalte jocuri ale rundei sunt Universitatea Petroșani – Unirea General Berthelot, CSC Ilia – Aurul Certej și Retezatul Țara Hațegului – Metalul Crișcior, în care gazdele pleacă cu prima șansă, iar în meciurile Ponorul Vața – Agrocompany Băcia și Victoria Dobra – Măgura Pui echipele vizitatoare au, cel puțin pe hârtie, deoarece la nivel de Liga 5 se poate întâmpla orice, statutul de favorite.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece − 15 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic         Bărbat condamnat în dosarul morții unui copil de șase ani, din Hunedoara         Polițistă atacată de o tânără într-un bloc din Hunedoara. Agresoarea, mamă a trei copii și însărcinantă, făcea chef în toiul nopții