FOTBAL. Retezatul Hațeg, virtual câștigătoare a Ligii a IV-a

Sezonul 2018 – 2019 din Liga a IV-a de fotbal Hunedoara se apropie de final, mai fiind de disputat doar trei etape.

La finele săptămânii trecute s-a disputat etapa a XVIII-a, iar în urma desfășurării acesteia sistuația de la vârful ierarhiei pare să se fi limpezit complet.

Remiză în derby-ul de la Brad

Cel mai așteptat meci al rundei a fost cel de la Brad, dintre echipa locală Aurul și liderul competiției, Retezatul Hațeg. În cazul unei victorii, coroborată cu foarte probabilul succes al brădenilor din restanța de acasă cu Jiul Petroșani una dintre codașele competiției, Aurul s-ar fi apropiat de cei de la Hațeg la un singur punct, iar celelalte echipe din frunte, respectiv Gloria Geoagiu și Inter Petrila la trei. Nu a fost, însă, așa, meciul de la Brad încheindu-se la egalitate, scor 2-2, iar în urma acestui rezultat, Retezatul Hațeg, cu 45 de puncte, are cinci “lungimi” față de urmăritoare. Mai mult, echipa din Hațeg este ca și virtual câștigătoare a Ligii a IV-a de fotbal Hunedoara, deoarece, din cele trei etape rămase de disputat, mai are de jucat de două ori pe teren propriu, cu Jiul și Universitatea Petroșani, și odat în deplasare, la LPS Cetate II Deva, toate aceste echipe fiind în partea inferioară a clasamentului.

Luptă pentru podium

În atare condiții, a rămas deschisă lupta pentru ocuparea celorlalte poziții de pe podiumul de premiere, pentru cele două locuri rămase disponibile fiind în cursă cinci echipe. Pe doi se află, cu 40 de puncte, Gloria Geoagiu, care a pierdut un meci capital în lupta pentru câștigarea campionatului, cu scorul de 2-1, pe terenul celor de la Inter Petrila. Victoria a fost mai mult una de orgoliu pentru petrileni, care au urcat pe poziția a treia, având golaveraj inferior față de formația din Geoagiu, Inter fiind, și ea, tot la cinci puncte față de Retezatul Hațeg, ecart pe care, foarte posibbil, așa cum arătam ceva mai sus, îl va avea, după disputarea restanței, și Aurul Brad, care acum este pe patru, cu 37 de puncte. De grupul acestor trei formații se poate apropia și CSM Vulcan, care, deși era pe șase, cu 35 de puncte, putea ajunge la 38, în urma disputării restanței de pe teren propriu, care a avut loc aseară, după închiderea ediției, în compania celor de la Universitatea Petroșani, locul 11, penultimul cu 7 puncte. Cu șanse de a prinde un loc pe podium este și Șoimul Băița, locul al cincilea, cu 36 de puncte, care, în etapa a XVIII-a, a reeușit scorul etapei, învingând acasă, cu scorul de 7-0, pe LPS Cetate II Deva, formație care ocupă poziția noua, cu 14 puncte.

Rezultate normale în partea inferioară a clasamentului

În partea inferioară a clasamentului, Dacia Orăștie și-a consolidat poziția a șaptea în ierarhie, având acum 24 de puncte, după viuctoria clară înregistrată pe teren propriu, cu scorul de 4-0, în fața “lanternei roșii”, Victoria Călan care, cu doar șase puncte, continuă să rămână pe poziția a douăsprezecea, ultima. În fine, într-un derby al orgoliilor din Vale, Jiul Petroșani, locul al nouălea, penultimul, cu 12 puncte, a învins, acasă, cu 3-0, rivala locală Minerul Uricani, rămasă, în continuare, pe poziția a opta, cu 19 puncte. Etapa viitoare, cea de-a XIX-a, antepenultima a campionatului, care se va desfășura la finele acestei săptămîni, programează  jocurile  Retezatul Hațeg – Jiul Petroșani, Universitatea Petroșani – Aurul Brad, Gloria Geoagiu – Șoimul Băița, LPS Cetate II Deva – CSM Vulcan, Victoria Călan – Inter Petrila și Minerul Uricani – Dacia Orăștie.

Mai interesant la juniori

În schimb, competiția juniorilor pare a fi mai interesantă pe final. Jiul Petroșani conduce în continuare, cu 48 de puncte, după ce a învins, acasă, cu 2-0, pe Minerul Uricani (locul 11, cu 9 puncte). Echipa din Vale se poate distanța în frunte, având o restanță de disputat, în deplasare, la Aurul Brad (locul 7, cu 26 de puncte), echipa din nordul județului pierzând, acasă, în etapa a XVIII-a, cu 4-3, în fața celei de-a doua clasate, Retezatul Hațeg, care are 45 de puncte. Pe trei este LPS Cetate Deva (43 de puncte), după victoria, cu 4-3, din deplasarea de la Șoimul Băița (locul 10, cu 17 puncte). În apropierea podiumului este CSM Vulcan (locul 4, cu 41 de puncte), care a jucat, ieri, după închiderea ediției, restanța de acasă cu următoarea clasată, Universitatea Petroșani (28 de puncte). Jumătatea superioară a ierahiei este completată de Dacia Orăștie (locul 6, tot cu 28 de puncte, dar golaveraj inferior față de Universitatea), care a câștigat, cu 4-1, jocul de acasă cu Victoria Călan, ultima clasată și la juniori, cu doar 4 puncte. În fine, într-un joc de mijlocul ierarhiei, Inter Petrila, locul opt, cu 20 de puncte, a fost învinsă, acasă, cu 3-2, de următoarea clasată, Gloria Geoagiu (18 puncte). În week-end se vor desfășura meciurile etapei a XIX-a, după același program ca în campionatul de seniori, dar în deschiderea respectivelor jocuri.

Nimic nou în eșalonul al cincilea

Tot la finele săptămânii trecute s-a desfășurat și jocurile contând pentru etapa a XXI-a din Liga a V-a de fotbal Hunedoara, în care, din cauza numărului impar de echipe înscrise în competiție, respectiv 13, câte o echipă stă, runda aceasta fiibnd rândul celor de la Zarandul Crișcior  (locul 3, cu 35 de puncte, din 19 jocuri). Lider detașat continuă să rămână Măgura Pui (52 de puncte din 18 meciuri), chiar dacă prima clasată și-a amânat jocul de acasă cu Aurul Certej (locul 5, cu 30 de puncte, din 18 meciuri). Pe poziția a doua au rămas cei de la Metalul Crișcior (39 de puncte din 19 meciuri), care au reușit scorul etapei, de 9-0, în victoria pe teren propriu în confruntarea cu ultima clasată, Santos Boz (3 puncte din 19 meciuri). Îm imediata apropiere a podiumului de premiere se menține AS Sântămăria Orlra (34 de puncte de 19 meciuri), după victoria de acasă, cu 2-0, în fața vecinilor de la Unirea General Berthelot (locul 7, cu 24 de puncte din 20 de jocuri). Pe locul al șaselea a se menține, tot cu 24 de puncte, din 20 de meciuri, dar cu golaveraj mai bun, Sargeția Bretea Română, chiar dacă a pierdut, cu scorul de 4-3, deplasarea de la Comunal Ilia (locul 11, antepenultimul, cu 22 de puncte din 18 meciuri). Tot 24 de puncte, din 20 de meciuri, a acumulat și Victoria Dobra, având golaveraj mai slab, după victoria de pe teren propriu, cu 3-2, în fața echipei pe care a devansat-o în clasament, Agrocompany Băcia (23 de puncte din 19 meciuri). Pe locul zece, cu 23 de puncte, din 19 meciuri, dar golaveraj mai slab ca Băcia, sunt cei de la Foresta Lunca Cernii, care au remizat acasă, 3-3, penultima clastă, Ponorul Vața (18 puncte din 20 de meciuri). Etapa viitoare, a XXII-a, cea de la sfârșitul acestei săptămâni, în care va sta Unirea General Berthelot, programează partidele Sargeția Bretea Română – AS Sântămăria Orlea, Ponorul Vața – Comunal Ilia, Aurul Certej – Foresta Lunca Cernii, Agrocompany Băcia – Măgura Pui, Santos Boz – Victoria Dobra și Zarandul Cricior – Metalul Crișcior.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Trei ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române au slujit la hramul Mănăstirii Prislop         Despre plecarea pe drumul fără întoarcere a Mariei Toma Damşa         Tragedie la intrarea în Petroșani. Două autoturisme s-au ciocnit violent         Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3