FOTBAL. Luptă strânsă la vârf în Liga 5 Hunedoara

În Liga 5 de fotbal Hunedoara s-au disputat partidele contând pentru etapa a XI-a, antepenultima a turului de campionat.

Runda, în care a stat a patra clasată, Agrocompany Băcia, cu 19 puncte, a fost una extrem de disputată, cu mai multe meciuri-derby.

Trei echipe, despărțite de doar două puncte

La vârf situația a rămas neschimbată, primele trei clasate fiind despărțite de doar două puncte. Pe primul loc se menține campioana Măgura Pui, cu 24 de puncte, care, într-un derby al Țării Hațegului, a învins, cu 2-1, în deplasarea de la Unirea General Berthelot. Deținătoarea titlului a condus la pauză cu 1-0, prin reușita lui Cristian Mailat (min. 38), gazdele, care sunt pe șapte, cu 14 puncte, au egalat la începutul mitanului secund, prin Ștefan Varga, pentru ca finalul să fie unul incandescent, golul victoriei fiind înscris la ultima fază a partidei, de Daniel Albu. Pe doi rămâne, cu 23 de puncte, nou înființata Retezatul Țăra Hațegului, care, într-un alt derby zonal, a câștigat, cu 2-0, pe terenul celor de la Sargeția Bretea Română, locul opt, cu 14 puncte, după o prima repriză albă, prin golurile înscrise de Flavius Lăcătuș (min. 58) și Ilie Bălușă (min. 70). Podiumul este completat de AS Sântămăria Orlea, cu 22 de puncte, care a reușit, în disputa cu Victoria Dobra. locul 11, cu șase puncte, scorul etapei, 3-0, prin golurile înscrise de Alexandru Duță (min. 24), Denis Iovănescu (min. 50) și Ovidiu Boroleanu (min. 90).

S-a schimbat “lanterna roșie”

Pe cinci este CSC Ilia, cu 19 puncte din 11 meciuri, celelalte echipe având, cu o excepție, zece meciuri disputate, după o victorie obținută, cu scorul de 2-1, într-un meci cu scântei, pe terenul celor de la Universitatea Petroșani. Echipa din Vale a condus la pauză prin golul lui Mihail Bânceanu (min. 30), același jucător fiind eliminat, ca și Mircea Căsălean, de la oaspeți, în minutul 38. Oaspeții au egalat prin Adrian Pârvu (min. 56) și au mai avut un eliminat, pe Ionel Igna (min. 75), însă, deși aflați în inferioritate numerică, au reușit victoria prin golul rezervei Caius Popa (min. 81). În urma acestei înfrîngeri, Universitatea, cu 5 puncte, a căzut pe ultimul loc, 13 cu 5 puncte, preluând, din cauza golaverajului mai slab, “lanterna roșie” de la Ponorul Vața, care, într-un derby al Țării Moților, a reușit un surprinzător egal, 2-2, pe terenul celor de la Zarandul Crișcior, locul 6, cu 19 puncte. Cei de la Vața, care nu au avut rezerve la acest meci, au condus la pauză, prin reușita lui Alexandru Almășan (min. 12) și și-au dublat avantajul în partea secundă, prin Petru Vraciu (min. 65), însă gazdele au revenit pe final și au reușit să restabilească egalitatea, prin golurile înscrise de Robert Deoancă (min. 77) și Cristian Dîlv (min. 79). În fine, Aurul Certej, cealaltă echipă cu 11 meciuri disputate, se menține pe 9, cu 12 puncte, după victoria de acasă, cu 3-1, în fața următoarei clasate, cu 8 puncte, Metalul Crișcior. Gazdele au deschis scorul prin Paul Isac (min. 13), dar la pauză s-a intrat cu 1-1, egalarea fiind adusă de Flavius Torockay (min. 31). În partea a doua Marius Cozmoiu (min. 66) aduce gazdele în avantaj, Aurul, rămâne, apoi, în inferioritate, după eliminarea, în minutl 69, a autorului primului gol, dar, deși cu un om în minus, cei de la Certej au stabilit scorul final prin Cristian Petra (min. 83).

Ce urmeză în penultima etapă

Meciul – șoc al etapei viitoare, penultima a turului, în care va sta CSC Ilia, este cel dintre Măgura Pui și AS Sîntămăria Orlea, cu implicații majore la vârf, dar se va desfășura și derby-ul ultimelor clasate, Ponorul Vața și Universitatea Petroșani. Celelalte meciuri ale rundei, care se vor disputa, ca și partidele menționate anterior, duminică, 24 noiembrie, de la ora 11.00, sunt Retezatul Țara Hațegului – Zarandul Crișcior, Victoria Dobra – Sargeția Bretea Română, Metalul Crișcior – Unirea General Berthelot și Agrocompany Băcia – Aurul Certej, toate anunțându-se a fi echilibrate.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători         Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean”. Demonstraţie de robotică la Deva         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele școlare