FOTBAL. Luptă „la baionetă” în Liga 4 Hunedoara

983

Turul sezonului regulat din Liga 4 de fotbal Hunedoara se apropie de final, disputându-se deja penultima rundă.

În această etapă, cea cu numărul zece, s-au înregistrat rezultate interesante, care ascut lupta atât în ce privește ocuparea primului loc, dar și la calificarea în play-off, acolo unde vor merge primele șase clasate.

Gloria Geoagiu a câștigat derby-ul

Cel mai așteptat meci al etapei a fost cel dintre Gloria Geoagiu, a treia clasată, și liderul Jiul Petroșani. După un meci disputat și cu un final palpitant, cei de la Geoagiu s-au impus cu 1-0, prin golul marcat de Pojoni, cu puțin timp înainte de sfârșitul partidei, în minutul 89, mai exact, și, cu 18 puncte, a revenit pe poziția a doua, la doar trei „lungimi” în spatele celor de la Jiul. Chiar dacă nu a jucat, având „relaș” în această etapă, Șoimul Băița rămâne pe podium, fiind la egalitate cu cei de la Gloria, coborând, însă pe poziția a treia din cauza golaverajului mai slab față de cei de la Geoagiu, respectiv +12 în comparație cu +13.

Bradul și Hațegul țin aproape

Un alt meci așteptat cu interes a fost cel dintre deținătoarea titlului, Retezatul Hațeg, și vicecampioana Inter Petrila. După o primă repriză albă, gazdele au avut un forcing teribil în începutul mitanului secund, desprinzându-se la două goluri, prin punctele semnate de Gavriluți (min. 50) și Roșca (min. 56), pentru ca golul lui Popesc (min. 79) să stabilească scorul final, de 3-0 în favoarea celor de la Hațeg. Cu toate că a câștigat, Retezatul, cu 17 puncte, a coborât un loc, până pe cinci, fiind depășită, la golaveraj, +21 față de +16, de Aurul Brad, care a reușit un rezultat fluviu acasă, 11-0, scorul etapei, cu antepenultima clasată, LPS Cetate II Deva (locul 9, cu 5 puncte), pentru gazde înscriind Miclean (min. 2 și 16), Leaha (min. 12), Filipaș (min. 18), Vajda (min. 25 și 78), Talpaș (min. 40 și 82), Lup (min. 41) și Rostaș (min. 71 și 74).

Vulcanul se apropie de play-off

Inter Petrila, după înfrângerea de la Hațeg, coboară pe șase, cu 16 puncte, dar acest loc, ultimul care duce în play-off, este amenințat de a șaptea clasată, CSM Vulcan, care are 14 puncte. Echipa din Vulcan s-a impus, într-un derby al Văii Jiului, cu 4-1, pe terenul celor de la Minerul Uricani (locul 10, penultimul, cu 3 puncte), dar a avut de tras pentru acest rezultat. Cei de la Vulcan au deschis scorul prin Mândreci (min. 27), gazdele au egalat prin Zaharia (min. 37), iar Kraft(min. 41 ) a adus, din nou, echipa vizitatoare în avantaj. În minutul 45 Tulpea, de la Uricani, a fost eliminat, iar pe final cei de la Vulcan și-au asigurat victoria, grație reușitelor lui Pârvulescu (min. 79) și Roșian (min. 90). Cei de la Vulcan pot urca în clasament dacă vor învinge astăzi, de la ora 16.00, pe teren propriu, într-un meci restant din etapa a noua, pe Aurul Brad, însă și echipa vizitatoare își face calcule, un succes putând să o ducă pe poziția secundă în clasament, la doar un punct de Jiul. În fine, Dacia Orăștie (locul 8, cu 10 puncte) a trecut, acasă, cu 6-1, de ultima clasată, Victoria Călan (singura echipă din campionat fără punct câștigat, n. red.). Însă succesul s-a conturat abia pe final.

Ce ne așteaptă în ultima etapă

Orăștia, pentru care a fost ultimul meci din tur, cei de la Dacia urmând a sta în ultima rundă, a avut 1-0 la pauză, prin reușita lui Cubleșan (min. 31), însă Călanul a egalat în partea secundă, prin Csizmadia (min. 51) și a visat frumos ceva mai mult de un sfert de oră, pentru că au venit, apoi, golurile lui Cubleșan (69 și 74), care a realizat, astfel, un „hatt-trick”, Vașarhelean (min. 70) și Blaga (min. 80 și 82). Ultima etapă, a XI-a, programează, sâmbătă, de la ora 11.30, trei meciuri tari și unul cu favorit cert, toate putând duce la schimbări în vârful clasamentului. Astfel, vor fi derby-urile Jiul Petroșani – Șoimul Băița, Inter Petrila – Gloria Geoagiu și CSM Vulcan – Retezatul Hațeg, iar Aurul Brad pornește ca mare favorită în disputa de pe terenul „lanternei roșii” Victoria Călan. Turul se va încheia duminică, 27 octombrie, când, cu începere tot de la ora 11.30, cu un joc de subsolul clasamentului, în care LPS Cetate II Deva va înfrunta, acasă, pe Minerul Uricani.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.