Fotbal judeţean. O idee controversată

Asociaţia judeţeană de fotbal Hunedoara are în vedere programarea unei şedinţe în care să se hotărască, să decidă dacă cluburile vor juca cu câte trei jucători juniori până în 18 ani pe terenul de joc, pe tot parcursul timpului regulamentar, în timpul unui meci de liga a IV-a.

 

 

Şedinţe ad-hoc şi pentru prelungirea mandatelor

 

Această măsură, pe care asociaţia vrea să o introducă în regulamentul de organizare şi funcţionare al cluburilor, are o problemă: o mare parte din echipe nu vor fi de acord cu ea. Campionatul judeţean se va relua cel puţin probabil în 26 august. Dacă la acea dată va fi programată Cupa României, atunci cu siguranţă campionatul va debuta abia în luna septembrie.

Anul acesta ar urma să aibă loc şi alegeri generale la conducerea asociaţiei. Nu va fi nici o surpriză, prin derogare de la FRF, profesorul Mircea Sârbu poate continua liniştit la cârma asociaţiei. Cel mai probabil, odată cu constituirea şedinţei cu conducătorii de cluburi, pe ordinea de zi, pe lângă propunerile ce vor fi făcute în privinţa noului regulament va fi introdusă şi alegerea noii conduceri. Măsura privind introducerea juniorilor în prima linie a fost discutată înainte de terminarea campionatului trecut. Ideea în sine a creat o stare de nemulţumire şi indinare în rândul echipelor. Un lucru este cert Federaţia Română de Fotbal nu poate obliga pe nimeni, ca această regulă de 3 juniori să fie implementată în fotbalul judeţean. Fiecare AJF judeţean îşi întocmeşte socotelile din timp peste tot, la noi în schimb NU!. Un exemplu elocvent este faptul că la barajul de promovare nu este obligatoriu ca orice echipă să joace cu juniori în lot.

 

Promovarea tinerilor ca punct de plecare

 

Federaţia Română de fotbal îţi permite să faci modificări la regulament şi statut dar nu obligă pe nimeni, în schimb e posibil ca noua reglementare să fie o regulă făcută fără cap.

Trei juniori este o cifră prea mare pentru echipe, care unele de abia stâng 11 jucători  în lot. Iar dacă ai trei astfel de jucători tineri în teren eşti obligat la rândul tău să-i schimbi tot cu trei juniori de pe bancă ceea ce creşte numărul minim de jucători tineri în lot la şase. Cei care joacă la seniori nu mai pot juca apoi şi la juniori în cadrul echipelor, în afară de portar.

Rămâne de văzut cum va fi rezolvată situaţia în care, toţi cei trei juniori se accidentează pe teren. Vor intra cu siguranţă alţi trei juniori, dar dacă unul dintre ei se va accidenta subit echipa respectivă va fi obligată să rămână în inferioritate pe teren. Conform noii ideii implementate în ”laboratoarele AJF” timp de 90 de minute eşti obligat să ai în teren 3 juniorii mici şi 3 pe bancă precum şi pe foaie.

Un alt exemplu poate fi: efectuarea a două schimbări în timpul jocului pentru faptul că jucătorii joacă prost, junior cu junior, ei iasă afară, al treilea jucător se accidentează şi el  şi va fi scos afară iar echipa va rămâne în 10 jucători.

În mod corect ar fi ca o echipă să prevadă minim un junior pe teren,  iar maxim cât îşi permite clubul de fotbal respectiv.

 

Corvinul Hunedoara avantajată de noua regulă de „trei flăcăi”

 

Acest impediment este întâlnit an de an la liga a V-a unde echipele fug de promovare în liga a IV-a din cauza că nu au grupe de juniori obligatorii cum prevede statutul.

Promovarea tinerilor este binevenită. Dar în condiţiile în care asociaţia vine târziu cu această propunere, este de ştiut faptul căci cu o săptămână înainte de a începe campionatul o astfel de regulă şi măsură ar bulversa cu totul toate calculele echipelor în privinţa definitivării loturilor.

Din componenţa echipelor ce vor lua startul la campionat, e posibil ca Jiul Petroşani să se retragă deoarece finanţarea este pe butuci. După cum se ştie juniorii de la Jiul Petroşani plătesc taxă ca să joace, părinţii achitându-le suma de 80 de lei. Pe lângă CSM Dacia 2010 Orăştie promovată o altă echipă doreşte înscrierea în Liga a IV-a fără drept de promovare în primul an, Gloria Geoagiu. Lonea la rândul ei are probleme financiare mari, bani neachitaţi pe transport la timp. Lupta pentru câştigarea campionatului în sezonul viitor se va da între Şoimul Băiţa şi Corvinul Hunedoara cu un avantaj din partea Corvinului care are un lot mult mai tânăr şi de perspectivă. Au condiţii deosebite în Hunedoara şi un stadion impunător. Corvinul Hunedoara dacă va ataca promovarea, nu o va scăpa ei fac pregătirea aşa cum se cere ca jucători profesionişti. Celelalte echipe se pregătesc cel mult de două ori pe săptămână aşa încât nu ai cum să  faci faţă în asemenea condiţii.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Testări Covid 19 la spitalul municipal din Hunedoara. Spitalul s-a dotat cu un aparat Real Time – PCR         Îndrumări privind slujbele de Florii, din Săptămâna mare (a Sfintelor Pătimiri) şi de Sfintele Paşti         Coronavirus, situația la zi: 212 cazuri în județul Hunedoara         Al 21-lea deces al unui pacient cu boli grave și coronavirus, în județul Hunedoara         PETIŢIE ALDE. “Soluții sunt, trebuie doar ca Guvernul să și vrea!”         Dezinfecţia scărilor de bloc, la Deva         Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 8 aprilie 2020         Incendii violente în pădurile în județul Hunedoara         Conducere militară coordonată de medicul Constantin Vlase, la Spitalul Județean de Urgență din Deva.         174 de cazuri de coronavirus în județul Hunedoara         Covid 19. Numărul deceselor în județul Hunedoara a ajuns la 19         Conducere militară la Spitalul Județean de Urgență Deva         17 hunedoreni decedați în spitale, diagnosticați și cu coronavirus. Cel mai recent caz – un bărbat de 67 de ani         Medici și asistente de la Spitalul Județean Deva terorizați de o pacientă cu coronavirus: „Ne-a scuipat”         15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus         Ministerul Sănătății confirmă primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical         Coronavirus. Peste 4.400 de cazuri înregistrate în România         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 7 aprilie 2020         Donație de măști pentru instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Hunedoara         PE SURSE. Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva se îndreaptă spre o conducere militarizată