Fotbal: Începe Liga a V-a

Începând de duminică, microbiştii din zonele rurale hunedorene sunt aşteptaţi să revină pe stadioane pentru a-şi susţine echipele favorite.

După o pauză de mai bine de trei luni, “fotbalul mic” din judeţul Hunedoara, cel din Liga a V-a, reporneşte la drum.

liga-V-1

Noutăţi

Astăzi vă prezentăm ce va fi în Seria I a Ligii a V-a de fotbal Hunedoara, Strei – Poiana Ruscă. Deşi iniţial în competiţie s-au înscris 10 echipe, una dintre combatatnte, Voinţa Sălaşu de Sus, s-a retras, aşa că pentru titlul de campioană a seriei se vor lupta nouă echipe. Câştigătoarea competiţiei a fost, surprinzător pentru mulţi, Unirea General Berthelot, urmată de Măgura 2010 Pui şi Agrocompany Băcia, care, în acest sezon, va juca în Seria a II-a, în vreme ce deţinătoarea titlului, Cetate Răchitova, a ocupat primul loc în afara podiumului, dar distanţa dintre locul 1 şi 4 a fost doar de două puncte. Pe cinci a terminat Cerna Lunca Cernii de Jos, la patru puncte de lider, iar celelalte competitoare, în ordinea AS Sântămăria Orlea, Sargeţia Bretea Română, Dacia Boşorod, Voinţa Sălaşu de Sus şi CS Ghelari s-au clasat la o distanţă mai mare de primele locuri. Noutatea în serie este Streiul Baru, echipă care revine în competiţie, urmând a-şi disputa jocurile de pe teren propriu la Sântămăria Orlea.

02primar-pui-stoica

Nimeni nu doreşte promovarea

Nici în sezonul recent încheiat, ca şi în anterioarele, echipa de pe primul loc, Unirea General Berthelot, nu s-a înscris în Liga a IV-a. Pentru sezonul ce stă să înceapă, principalele favorite sunt Măgura 2010 Pui şi Cetate Răchitova. „Şansele echipei de fotbal Măgura 2010 Pui sunt de a ocupa unul din primele trei locuri. Şansele de promovare, dacă ajungem să câştigăm seria, sunt minime, deoarece nu dispunem de capacitatea materială de a susţine echipa în Liga a IV-a, în acest eşalon fiind obligaţi să avem şi o formaţie de juniori. Oricum, ne dorim să fim undeva acolo, în fruntea clasamentului, având în vedere că avem, în prezent, o bază sportivă destul de bine pusă la punct, la care am lucrat mult în această primăvară, atât eu, cât şi viceprimarul, dar şi marea majoritate a colegilor din primărie, şi alte terţe persoane, pentru a o aduce la starea în care este acum. Eu zic că ne putem mândri cu acest obiectiv”, a declarat Victor Tiberiu Stoica (foto sus), primarul comunei Pui.  O situaţie similară o întâlnim şi în cazul celeilalte favorite la câştigarea titlului. “Pe plan sportiv este o prioritate pentru noi să recâştigăm campionatul. Locul nostru, al celor de la AS Cetate Răchitova, nu este al patrulea, aşa cum am terminat sezonul trecut, ci undeva în fruntea clasamentului, la lotul pe care îl avem. Ne dorim să câştigăm campionatul din nou şi sunt convins că băieţii vor munci pentru asta, dar vom vedea ce va fi la finalul sezonului. Deci ne propunem să câştigăm campionatul, dar vor fi problem cu promovarea. nu că nu ne-am dori promovarea, dar nu sunt bani suficienţi ca să ne permitem să ţinem o echipă în Liga a IV-a. Consider că este suficient că am reuşit să  înfiinţăm echipa, că avem o bază sportivă nouă şi că suntem în Liga a V-a, că şi aici sunt ceva cheltuieli”, a spus Eugen Dorel Băiconi (foto jos), primarul comunei Răchitova. Ultima etapă a turului se va disputa pe data de 9 noiembrie.

primar-rachitova

EXTRA

Programul turului

Etapa I, 14 septembrie 2014

Sargeţia Bretea Română – Dacia Boşorod
Cetate Răchitova – Streiul Baru
CS Ghelari  – stă
AS Sântămăria Orlea – Unirea Gen. Berthelot
Cerna Lunca Cernii – Măgura 2010 Pui

Etapa 2, duminică, 21 septembrie

Dacia Boşorod – Măgura 2010 Pui
Unirea Gen. Berthelot – Cerna Lunca Cernii
CS Ghelari – AS Sântămăria Orlea
Streiul Baru – stă
Sargeţia Bretea Română – Cetate Răchitova

Etapa 3, duminică, 28 septembrie

Cetate Răchitova – Dacia Boşorod
Sargeţia Bretea Română – stă
AS Sântămăria Orlea – Streiul Baru
Cerna Lunca Cernii – CS Ghelari
Măgura 2010 Pui – Unirea Gen. Berthelot

Etapa 4, duminică, 5 octombrie

Dacia Boşorod – Unirea Gen. Berthelot
CS Ghelari – Măgura 2010 Pui
Streiul Baru – Cerna Lunca Cernii
Sargeţia Bretea Română – AS Sântămăria Orlea
Cetate Răchitova – stă

Etapa 5, duminică 12 octombrie

Dacia Boşorod – stă
AS Sântămăria Orlea – Cetate Răchitova
Cerna Lunca Cernii – Sargeţia Bretea Română
Măgura 2010 Pui – Streiul Baru
Unirea Gen. Berthelot – CS Ghelari

Etapa 6, duminică 19 octombrie

Dacia Boşorod – CS Ghelari
Streiul Baru – Unirea Gen. Berthelot
Sargeţia Bretea Română – Măgura 2010 Pui
Cetate Răchitova – Cerna Lunca Cernii
AS Sântămăria Orlea – stă

Etapa 7, duminică, 26 octombrie

AS Sântămăria Orlea – Dacia Boşorod
Cerna Lunca Cernii – stă
Măgura 2010 Pui – Cetate Răchitova
Unirea Gen. Berthelot – Sargeţia Bretea Rom.
CS Ghelari – Streiul Baru

Etapa 8, duminică, 2 noiembrie

Dacia Boşorod – Streiul Baru
Sargeţia Bretea Română – CS Ghelari
Cetate Răchitova – Unirea Gen. Berthelot
Măgura 2010 Pui – stă
AS Sântămăria Orlea – Cerna Lunca Cernii

Etapa 9, duminică, 9 noiembrie

Cerna Lunca Cernii – Dacia Boşorod
Măgura 2010 Pui – AS Sântămăria Orlea
Unirea Gen. Berthelot – stă
CS Ghelari – Cetate Răchitova
Streiul Baru – Sargeţia Bretea Română

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + zece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru