FOTBAL ÎN SALĂ. Au avut ac și de cojoacele gălățenilor

132

Campioana en-titre și lidera Ligii 1, Autobergamo Deva a învins și pe United Galați și practic și-a asigurat primul loc în clasament poziție de pe care va ataca play-off-ul

16-LIDERI

„Lăsați-ne să ne pregătim pentru play-off”, au spus în cor futsaliștii de la Autobergamo Deva, duminică seara, după ce au învins, greu dar meritat, scor 5-3, la pauză 2-2, pe United Galați.

Jocul cu moldovenii a fost ultimul tare în campionatul regulat pentru campioni, care aveau neapărat nevoie de o victorie pentru a-și păstra primul loc în clasament. Iar succesul, al 15-lea, pentru Autobergamo Deva în actualul sezon s-a conturat greu, după pauză.

S-au desprins pe final

Diferența a fost făcută de “dubla” reușită de internaționalul moldovean Cristian Obadă în minutele 28 – șut în vinclu, și 39 – șut din cădere cu adversar în spate !

Până atunci jocul s-a desfășurat sub semnul echilibrului, cu un plus pentru amfitrioni, care au avut mai mult inițiativa și au fost și în avantaj pe tabela de marcaj.

Scorul a fost deschis de Cristi Matei  în minutul 5. În prima repriză pentru Deva a mai marcat antrenorul-jucător Robert Lupu (11). Însă de fiecare dată Galațiul a egalat situația prin Ivan (8) și Cojoc (16).

După pauză, pe fază, Florin Matei (23), le-a readus pe gazde în avantaj, după care a părăsit terenul accidentat. Între cele două supergoluri înscrise de Obadă pe lista marcatorilor și-a mai trecut numele și Tudose (33), însă reuşita sa a contat doar pentru statistica jocului. (Sami Tamas)

[box type=”info” size=”large” border=”full”]Final lejer de campionat regulat

Cu victoria în fața celor de la United Galați, Autobergamo Deva își păstrează primul loc în clasament, poziție pe care, practic, nu mai are cum s-o piardă în cele cinci etape care au mai rămas de disputat din campionatul regulat. În aceste ultime runde Deva va primi replica a patru adversari modești: KSE Tg. Secuiesc,  etapa viitoare și Clujana Cluj-Napoca (etapa a XIX-a) – ambele jocuri în deplasare sau Muncitorul Reșița (etapa a XX-a, 8 martie, acasă). În etapa a XXI-a, penultima, Autobergamo va sta, iar în runda a XXII, ultima, pe 29 martie, va primi replica Progresului Focșani .[/box]

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.