FOTBAL. Energeticianul, cu un picior în Liga a III-a

673

Energeticianul a pierdut în fața rivalei Pandurii Târgu Jiu, la Petroşani, iar şansele echipei adoptate de cel mai mare oraş al Văii Jiului de a evolua, şi seyonul următor, în eşalonul secund, sunt destul de mici.

 

 

Dacă ar fi câştigat, petroşănenii ar fi stat liniştiţi în ultimele două runde, chiar dacă au deschis scorul în meciul cu gorjenii.

 

Au pierdut pe final

 

Scorul de la Petroșani a  fost deschis în minutul 9, când Gârbiță şutează, Costache respinge în faţă la Rusu, care trage din 6 metri, mingea loveşte bara, în interior, şi e prinsă de portar, dar arbitrul decide că a depăşit linia porții şi acordă golul. Egalitatea va fi restabilită în minutul  28, când Dodoi marchează cu un şut care a lovit şi bara. Ionică, de la gazde, are, în minutul 37 o bună oportunitatea de a înscrie, dar din 3 metri reia mult peste poartă, iar la pauză se intră cu 1-1. În partea secundă meciul a  fost unul deschis, cu atacuri succesive la ambele porți. Cele mai mari ocazii de a marca le au gazdele dar acestea irosesc șansă după șansă prin Tudorache, Ionică și Rusu. Și cum în fotbal ocaziile se răzbună, Pandurii dau lovitura de grație în minutul 87. Atunci din pasa lui Blejdea, Dodoi reușește dubla care o menține pe Pandurii în cărțile salvării. Gazdele au șansa egalării pe final, dar Rusu irosește o mare ocazie când din șase metri șutează slab, iar echipa din Târgu Jiu se impune în vale cu 2-1.

 

Calcule peste calcule

 

Două etape au mai rămas de disputat din campionatul Ligii 2, ediţia 2018-2019, iar situaţia în privinţa luptei pentru evitarea retrogradării s-a simplificat în mare parte. Patru echipe au retrogradat deja matematic, fiind vorba despre Aerostar Bacău, ACS Poli, CS Baloteşti şi Dacia Brăila. În urma rezultatelor obţinute sau a jocurilor rezultatelor, s-au salvat matematic şi Luceafărul Oradea, UTA, Metaloglobus şi Ripensia. În ultimele două etape, lupta pentru evitarea ultimei poziţii retrogradabile se va da între cinci echipe: Energeticianul, Pandurii, SSC Farul, Daco-Getica şi ASU Politehnica. ASU Politehnica se află la şase puncte distanţă de Energeticianul, dar nu este salvată matematic, fiindcă la rezultate direct stă prost (0-0 la Timişoara şi 1-2 la Petroşani). Tot la şase puncte sunt şi cei de la Ripensia, însă aceştia stau mai bine la rezultate direct cu trupa lui Viorel Tănase (3-2 la Petroşani şi 1-1 la Timişoara), astfel că şi-au asigurat menţinerea în Liga 2, cu toate că au încasat un 1-4 la Mioveni.

Energeticianul are acum cele mai mici şanse să se salveze de la retrogradare având în vedere şi adversarii pe care urmează să-i întâlnească în ultimele două etape. Echipa antrenată de Viorel Tănase se deplasează în weekendul următor la Bucureşti, pentru meciul cu Metaloglobus, o formaţie greu de învins mai ales pe teren propriu, iar în ultima rundă întâlnesc actualul lider, Chindia, care probabil va fi promovat matematic la acea dată.

 

 

EXTRA

ENERGETICIANUL – PANDURII TÂRGU JIU      1-2

Stadion: Jiul Petroşani

Spectatori: circa 600

Au marcat: Rusu (9), respectiv Dodoi (28 şi 87)

Energeticianul: Buga – Gunie, Guiti, Ioniţă, Dragu – Enache (Cenaj 57′), Gîrbiţă (Maxin 70′) – Tudorache, Petre, Rusu – Ionică (cpt.)(A. Popescu 84′). Rezerve: Axinte – Misăraş, Petruş, Cioiu. Antrenor: Viorel Tănase

Pandurii: Al. Costache – Brînzan (cpt.), Ciobanu, Gheorghe, Vasilescu – Vodă (Dănescu 70′), Raiciu – Tudoran, Dodoi, Blejdea (Şendroiu 89′) – P. Popescu (Măicăneanu 90+3′). Rezerve neutilizate: Opriţa – Almic, Kim, Lică. Antrenor: Adrian Bogoi

Arbitru: Rareş George Vidican (Satu Mare); Asistenţi: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) şi Andrei Nicolae Chiţoiu (Timişoara).

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.