FOTBAL. Deva are nevoie de mult noroc pentru a rămâne în Liga a III-a

La finele săptămânii trecute s-au desfășurat meciurile contând pentru etapa a XXIX-a, penultima, a Ligii a III-a de fotbal.

 

 

Pe terenurile de joc s-au aflat și cele două reprezentante ale județului Hunedoara, iar una dintre acestea a scăpat de emoțiile privind retrogradarea, în vreme ce cealaltă are nevoie de mult noroc pentru a continua, și sezonul viitor, în Liga a III-a.

 

La mâna altora

 

Primii au intrat pe teren cei de la LPS Cetate Deva, vineri după masă. Devenii au jucat în deplasare, la Național Sebiș, o echipă lipsită de griji, și aveau nevoie de victorie pentru a fi scăpați de emoții, dar nu a fost să se întâmple așa. Jocul de la Sebiș a început echilibrat, însă, la prima fază de atac mai periculoasă, gazdele reușesc deschiderea scorului, în minutul 16, prin Szekely care, bine angajat de Ember, scapă singur, îl driblează pe portarul Anton și înscrie în poarta goală de la 8 metri. Devenii își revin repede și pun stăpânire pe joc, și trec de trei ori pe lângă egalare. Astfel, în minutul 22, Andile reia puțin pe lângă poartă după un corner, în minutul 24, pe contraatac, șutul lui Mirică, din marginea careului mare, este reținută de portarul arădenilor, iar în minutul 28 lovitura de cap a lui Lupu, din șase metri, este respinsă de același Horbat de pe linia porții. Național Sebiș revine în atac, și ratează de două ori, prin Szekely, în minutul 32, șutul acestuia din careul mare fiind deviat în corner, și prin Enciu, în minutul 38, care a tras pe lângă poartă din zece metri, însă LPS Cetate putea să egaleze înainte de pauză, în minutul 44, când execuția lui Pașcu, în urma unei centrări a lui Roșie, a ocolit spațiul porții adverse. Și cum nu s-a înscris, la cabine s-a intrat cu 1-0 pentru Sebiș, dar speranțele Devei erau, încă, vii. LPS Cetate începe mai bine mitanul secund și ratează egalarea în minutul 52, șutul lui Lupu, după un un-doi cu Andile, trecând pe lângă poartă. Și, la fel ca în repriza I, arădenii punctează pentru 2-0 la prima lor acțiune ofensivă mai periculoasă, prin Enciu, în minutulo 62, dintr-un voleu spectaculos. În minutul 65 Andile readuce speranța între deveni, marcând, pentru 2-1, în minutul 65, cu un șut din mijlocul careului mare. Gazdele nu se lasă, însă, și ratează de două ori, prin Vereș, care nu l-a putut învinge pe Anton din opt metri, în minutul 73, și Ember, în minutul 77, care a tras pe lângă. Oaspeții mai au o tresărire ofensivă în minutul 79, când, după ce Horvat a scos un lob al lui Andile, Mirică a reluat pe lângă poartă, de la zece metri, iar finalul de joc a fost unul de coșmar pentru LPS Cetate. Astfel, în minutul 84, Mateucă, după o acțiune personală, face 3-1, apoi, în minutul 88, același jucător marchează pe contraatac, iar în minutul 90 Anton, după e a scos un șut al lui Vereș, nu a mai putut face nimic la lobul lui Petculescu, iar scorul devenea 5-1 pentru Sebiș. În minutele de prelungire, Boldea, profitând de o bâlbâială în apărarea gazdelor, reduce din handicap, iar meciul se termină cu 5-2 pentru Sebiș. Pentru a scăpa de retrogradare, devenii trebuie să învingă, în ultima etapă, acasă, pe CS Hunedoara, iar Unirea Alba Iulia, care a învins, pe teren propriu, cu 2-1, cu gol marcat în minutul 90, pe Gloria Cermei, să piardă în deplasarea de la Crișul Chișineu Criș.

 

Hunedoara răsuflă ușurată

 

CS Hunedoara a jucat sâmbătă, cu deja retrogradata CSM Lugoj, și avea nevoie de victorie pentru a scăpa de emoțiile retrogradării. Începutul de joc a fost total nefavorabil gazdelor, care au primit gol în minutul 4, la o acțiune în care Apostol a respins într-un rând în fața lui Onțel, dar a fost învins de Salim, iar norii negri începeau să se adune deasupra Hunedoarei. Gazdele revin, ratează prin Kocsis, în minutul 7, același jucător aducând egalarea și semne de liniște în minutul 16, după o gafă imensă a defensivei adverse. Cu toate acestea Lugojul nu se lasă, și ratează bune oportunități, prin Gakou (min. 33 și 40), în vreme ce Hunedoara putea să intre în avantaj la cabine, însă lovitura de cap a lui Dulap (min. 41) a fost respinsă, iar la pauză era 1-1. În partea secundă oaspeții au căzut fizic, iar Hunedoara a trecut în avantaj chiar din minutul 46, prin același Kocsic, care a înscris cu capul din careul mic. Gazdele se liniștesc, ratează trei mari ocazii, prin Herci, Kocsis și Tecsi, și reușesc desprinderea în minutul 66, dintr-un penalty transformat de Tecsi, după ce tot el fusese faultat în careu. Apoi Lugojul ratează de trei ori, prin Gakou, Giuga și Salim, iar totul se lămurește în minutul 79, când același Tecsi face 4-1 după o acțiune personală. Scorul final, de 5-1, este stabilit de D. Creciunesc, în minutul 85, cu o execuție frumoasă din mijlocul careului mare, și asta în condițiile în care, în minutele de prelungire, oaspeții au ratat o lovitură de pedeapsă, apostol respingând șutul lui Kiala. Cu acest succes, CS Hunedoara a scăpat de retrogradare dar și, foarte probabil, și de desființare.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “FOTBAL. Deva are nevoie de mult noroc pentru a rămâne în Liga a III-a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
O piesă deosebită din colecțiile Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie         Au început lucrările de anvelopare la Blocul 79, strada Bejan, din Deva         Drumul Cerbăl – Socet intră în șantier         Situația cazurilor COVID-19 la unitățile din subordinea CJ Hunedoara         DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Accident rutier pe Autostrada A1 Deva – Sebeș         Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia