4.7 C
Deva
joi, aprilie 18, 2024

FOTBAL. Cum se poate salva echipa Petroșaniului de retrogradare

ACS Energeticianul, formație care evoluează la Petroșani, este a cincea echipă şi ultima care, matematic, pe plan sportiv, retrogradează din campionatul Ligii 2, ediţia 2018-2019.

Până în penultima etapă aveau sentinţa semnată şi cluburile Dacia Unirea Brăila, CS Baloteşti, ACS Poli Timişoara şi Aerostar Bacău.

Pe teren nu mai au cum să scape
Formaţia de la Petroşani a pierdut, sâmbătă, la Bucureşti, 0-3 cu Metaloglobus, şi nu o mai poate ajunge pe Pandurii, cea care runda trecută o învinsese în Valea Jiului, iar în acest weekend a câştigat pe teren propriu cu ASU Politehnica (1-0) şi s-a distanţat la cinci puncte. Echipa antrenată de Viorel Tănase, fostul antrenor principal din acte al FCSB, în mandatul lui Nicolae Dică, a avut o primă repriză bună cu Metaloglobus, însă golul primit în partea secundă de la Mihai Potecea (54′) a debusolat-o. Apoi, Valentin Ghenovici (63′, 88′), cu o dublă, a stabilit scorul final. La finalul partidei, Tănase era dezamăgit că nu a putut să salveze echipa de la retrogradare, în cele şapte meciuri în care a antrenat echipa înregistrând o singură victorie, trei egaluri şi trei înfrângeri. ”Sunt dezamăgit. După o primă repriză bună, a doua repriză am căzut total după primul gol şi au urmat şi celelalte două. Îmi pare nespus de rău pentru această retrogradare din punct de vedere sportiv şi mai mult de atât nu pot să spun, pentru că singuri ne-am semnat sentinţa, la meciul de acasă cu Pandurii. Matematic suntem retrogradaţi”, a spus Tănase pentru Radio Timişoara.
Pot profita de problemele altora
Dacă pe plan sportiv este retrogradată, Energeticianul poate profita de problemele echipei Pandurii şi poate face rocada cu aceasta, în situaţia în care gorjenii nu îşi plătesc până pe 30 mai, la ora 24:00, datoriile către doi foşti jucători, pentru a scăpa de depunctarea cu 9 puncte dictată de FIFA. În cazul în care Pandurii nu face rost de aproximativ 80 de mii de euro până joi, atunci va rămâne fără nouă puncte şi va cădea în clasament sub Energeticianul, care, astfel, se va salva de la retrogradare.

Se anunțau ca și candidați la promovare
Dintr-o candidată la promovare, aşa cum anunţa la începutul sezonului, Energeticianul nu mai depinde de ea acum pentru a rămâne în Liga 2. Formaţia de la Petroşani s-a clasat pe primul loc în etapele 1 şi 2, iar în pauza de iarnă se afla pe locul 8. În 2019 a avut însă o serie de rezultate foarte proaste. În 16 meciuri a obţinut doar o victorie, şapte egaluri şi opt înfrângeri. Energeticianul este una dintre cele patru echipe care în acest sezon s-au clasat pe locul 1, după Sportul Snagov (de 14 ori), Academica Clinceni (de 11 ori) şi Chindia Târgovişte (de zece ori). În acest sezon, Energeticianul a fost condusă de pe bancă de Cristian Dulca, George Zima, Marin Tudorache, Bogdan Andone, din nou George Zima, Emil Szolomajer şi Viorel Tănase.

Pandurii trag cu dinții să se salveze
În încercarea de a strânge bani pentru a plăti datoria de aproximativ 80 de mii de euro şi pentru a stinge cele două litigii pe care le are la FIFA cu foştii jucători Gordan Bunoza şi Nikola Vasiljevic, Pandurii a scos la vânzare abonamente pentru noul sezon, disponibile încă de la meciulcu ASU Politehnica (1-0). Pandurii recunoaşte într-un comunicat postat pe site-ul oficial că FIFA are dreptate prin verdictele date în cazul litigiilor depuse de cei doi jucători şi face un apel disperat către autorităţi locale, suporteri, firme, asociaţii, sindicate să sprijine financiar clubul în această situaţie disperată, pentru a putea achita datoriile şi a evita depunctarea care i-ar atrage retrogradarea. În schimb, Pandurii anunţă că va permite accesul gratuit la meciurile echipei pe noul stadion din Târgu Jiu, pe tot parcursul sezonului competiţional 2019-2020, tuturor celor care o vor sprijini pentru „depăşirea acestui moment de cumpănă în istoria clubului”.

Termen limită: 30 mai
Pandurii speră, în acest fel, să strângă banii necesari şi să plătească datoriile până la 30 mai, ora 24:00, termenul limită, pentru a evita depunctarea care ar retrograda-o în Liga 3. Echipa gorjeană s-a salvat matematic, pe plan sportiv, de la retrogradare şi speră să evolueze şi în noul sezon tot în Liga 2, însă de această dată pe noul stadion din Târgu Jiu.Cu o etapă înainte de finalul sezonului, Pandurii se află pe locul 15, ultimul care asigură menţinerea în Liga 2, şi nu mai poate fi depăşită pe plan sportiv de Energeticianul, ultima retrogradată. În ultimul meci al campionatului, Pandurii joacă în deplasare la Cluj-Napoca, împotriva celor de la Universitatea Cluj (locul 3).

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/