FOTBAL. CS Hunedoara „jumulită” de puncte, la arbitraj

Etapa a 18-a a Ligii a IV-a judeţene a continuat sâmbătă cu derbyul etapei de la Hunedoara. Echipa gazdă CS Hunedoara a fost învinsă de CS Inter Petrila cu scorul de 1-2, la pauză 1-1, în prelungirile disperate ale arbitrului Leopod Herczeg din Băcia, sub privirile a peste 400 de spectatori prezenţi pe stadionul Corvinul din Hunedoara.

 

Joc de fotbal cu ambulanţa intrată din primul minut pe teren

 

Inter Petrila a început jocul şi s-a instalat repede în jumătatea de teren a gazdelor purtând mingea pe benzile laterale. În primul minut de joc jucătorul Petrilei Horvath, la un duel la minge, s-a accidentat, având arcada spartă, și a fost transportat cu ambulanţa la spital. Pe teren a intrat Perse.  În minutul 3, la un corner executat de Drăgoescu pe partea stângă de atac Petrila deschide scorul prin căpitanul de joc Câmpean. Acesta a urcat în atac la o fază fixă şi nemarcat de nici un jucător a trimis mingea cu latul de lângă bara a doua în plasă. Gol marcat cu largul concurs al portarului gazdelor Cobliş, care nestânjenit de nici un jucător a ieşit greşit pe centrare la bara mică şi Ciumaşu care a urmărit traiectoria mingii prin faţa porţii, nu la simţit pe Câmpen în spatele său care a înscris.

Ciumaşu s-a revanşat în minutul 5 când i-a trimis o pasă în lateral la Creciunesc  Cristian, acesta mai departe la Marcu care din colţul careului mare a trimis balonul cu efect în vinclul porţii egalând scorul 1-1.

O altă fază controversată de joc s-a consumat la jumătatea primei reprize. Creciunesc Daniel de la jumătatea careului propriu l-a lansat pe contraatac pe  Popa care a scăpat singur spre poartă şi a fost agăţat în careu de portarul Haring, ieşit în întâmpinare la marginea careului. Arbitrul având prim planul acţiunii a lăsat jocul să continue, făcând semne disperate cu ambele mâini că nu s-a consumat nici o infracţiune. Acelaşi Haring iasă la jumătatea careului boxând o minge şi îl doboară pe Marcu la pământ, încingând şi mai tare spiritele pe teren.

O combinaţie a celor din Petrila între Drăgoescu şi Mareş s-a finalizat cu un şut în bara. Acelaşi Drăgoescu i-a centrat lui Mareş în interiorul careului care a trimis mingea cu capul la încheietura barelor. Ultimele două ocazii ale oaspeţilor au mai echilibrat raportul ocaziilor celor două echipe din teren. Au fost fazele care au încheiat prima repriză, o repriză foarte fragmentată, cu multe faulturi în care s-a jucat foarte puţin fotbal pe teren.

 

 

KO în ultima secundă de joc

 

Partea a doua a jocului a început cu iureşul Hunedorenilor în atac dar şi cu teama de adversar precum în prima repriză. Cei 30 de suporteri formând galeria Petrilei au scandat permanent injurii  la adresa portarului gazdelor Cobliş, acesta a fost vădit deranjat, dar aspectul a fost neobservat şi de arbitrii. În minutul 75 Scorobete a intrat în careu pe dreapta şi din unghi a şutat la încheietura barelor. Drăgoescu a expediat un şut puternic pe spaţiul porţii care a fost scos cu greu de Cobliş în corner. În minutul 83 Kocsis intră pe teren la hunedoreni înlocuindu-l pe Popa şi imediat Perşe i-a aplicat o lovitură de cot în figură fără a avea mingea în perimetrul lor, sub privirile arbitrului central Herczeg Leopod din Mintia. Popa a căzut jos şi a primit îngrijiri medicale minute bune. În minutul 85, Bocu aflat în atac la faultat pe Sumuţiu, jucătorul primind îngrijiri medicale de la ambulanţă. La finalul partidei Sumuţiu având insuficienţe respiratorii a fost dus cu salvarea la spital constatândui-se două coaste fisurate. Tocmai când ambele echipe se mulţumeau cu egalitatea de pe tabela de scor arbitrul a prelungit inexplicabil jocul şi „a invitat” parcă echipele la înscrierea unui gol victorios.

În minutul 90+7 cu mult peste cele cinci minute de prelungire arătate de arbitru acelaşi Bocu a făcut un un-doi de pase cu Perse în interiorul careului, apoi i-a pus mingea pentru şut lui Dolha care a trimis balonul printre fundaşii gazdelor Sumuţiu şi Daisa în plasa porţii. După înscrierea golului centralul nici nu a mai pus balonul la centrul terenului şi a fluierat finalul partidei. A fost un joc scăpat din mână de arbitrul central Herczeg Leopod din Mintia încă din minutul 10, un joc în care nu s-au acordat decât 4 cartonaşe galbene împărţite celor două echipe, puţin în raport cu duritatea jocului din teren.  Atâta timp cât nu există o instituţie publică care să fie menită a-i trage la răspundere pe „diriguitorii” şi arbitrii din fotbalului judeţean pentru delegarea unor arbitrii foarte slabi şi nepregătiţi la jocuri, „neinspiraţia” în joc, asistăm în continuare la „circul” numit fotbal. O brigadă de arbitrii interesantă delegată la Hunedoara la un derby nu este o scuză, ci mai degrabă un lucru calificat şi cu bună ştiinţă. Cosmin Danciu fiind pentru a doua oară delegat de la ultimul joc acasă cu Lupeniul al celor de la Hunedoara. Despre observatorul meciului  Marius Ştefan am tot scris, dar nimeni nu vede  incompatibilitatea de a fi observator şi în acelaşi timp conducător de club de fotbal din Orăştie şi mai ales delegat la meciuri cu miză importantă în desfăşurarea clasamentului. În etapa următoare, CS Hunedoara se va deplasa la Haţeg, într-un alt derby de tradiţie, jucând în compania celor de la Retezatul Haţeg, iar Inter Petrila va juca acasă cu CSM Jiul Petroşani.

 

CS Inter Petrila: Haring- Câmpean (cpt.), Mareş (min.78 Bocu), Matei, Horvath (min. 49 Perse), Agapi, Kali, Dolha, Drăgoescu, Coste (min.75 Tăian), Androne, rezerve Santa, antrenor Moldovan Aurel Avram

 

CS Hunedoara: Cobliş- Băban, Daisa, Sumuţiu, Mercurean, Creciunesc C (min. 87 Bularda), Creciunesc D. Ciumaşiu , Stan, Marcu (min. 68 Scorobete), Popa (min. 83 Kocsis), rezerve Paşca, Caval, antrenor Alic Mircea.

 

Au înscris Marcu min. 5/ Câmpean min. 3 şi Dolha min. 90+7

 

Declaraţii la final de joc

 

„Chiar nu mai am ce să spun. Şapte minute de prelungiri, fără rost, mai jucam încă 20 de minute ca să dea ei gol. Asta e, uite vezi! Nu o băgăm noi în poartă că am avut ocazii în a doua repriză, ocaziile se răzbună la final că aşa e fotbalul. Păcat, nemeritat am pierdut azi, nemeritat zic eu.” (Mircea Alic, antrenor CS Hunedoara,)

 

„Chiar dacă jocul echipei mele a lăsat de dorit în jocul de astăzi, probabil şi oboseala, ne bucurăm că am reuşit să câştigăm acest meci. Am ştiut că întâlnim o echipă ambiţioasă dar am întâlnit o echipă foarte ambiţioasă. Bravo lor! Bravo Hunedoara!. Felicitări băieţilor mei care s-au străduit pe teren şi au arătat că au valoare şi experienţă câştigând jocul în ultima secundă. Rezultatul are importanţă în definitivarea clasamentului şi aduce linişte în rândul echipei pentru etapele care urmează. Trebuia să fie astăzi, totuşi un arbitru mai autoritar.  Fotbalul de asta este frumos, că este imprevizibil şi pot apărea orice rezultate, dar în mod normal nu putem să mai pierdem primul loc dacă jucăm tot aşa bineînţeles.” (Moldovan Aurel Avram, antrenor CS Inter Petrila)

 

„Nu ştim cine se ocupă de delegările arbitrilor, e ceva groaznic, la un meci de un asemenea nivel când se ştie că este luptă la promovare. Am demonstrat astăzi că jucăm ceva, ocazii multe tot meciul, nu pot să cred că acest arbitru şi-a bătut joc de noi. În minutul 85 intrare criminală, am două coaste cred din spusele doctorului fisurate. O să merg la spital, pentru un arbitru care îşi bate foc de noi, nici măcar cartonaş galben nu a dat. E ceva penibil, am pierdut meciul din minutul zece  din mână. Îmi vine să mă las de fotbal când văd aşa, chiar dacă e nivelul de aşa natură. Şapte minute de prelungire, trebuia să câştige Petrila, el o arbitrat după echipa de pe primul loc. În fotbal nu se arbitrează aşa.” (Marinel Sumuţiu, jucător CS Hunedoara)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece + 14 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CJ Hunedoara distribuie echipamente de protecție spitalelor suport Covid-19         Drumul Județean 687 Hunedoara – Călan. Cum s-a lucrat în ultimul an la șoseaua modernizată pe fonduri UE         O piesă deosebită din colecțiile Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie         Au început lucrările de anvelopare la Blocul 79, strada Bejan, din Deva         Drumul Cerbăl – Socet intră în șantier         Situația cazurilor COVID-19 la unitățile din subordinea CJ Hunedoara         DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Accident rutier pe Autostrada A1 Deva – Sebeș         Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara