FOTBAL. Când se vor relua competițiile interne?

În numărul de ieri din ZIARUL HUNEDOREANULUI vă prezentam câteva variante de reluare a competițiilor fotbalistice interne, întrerupte din cauza noului coronavirus.

 

Astăzi vă vom prezenta și alte variante, ceva mai oficiale, rezultate în urma discțiilor dintre reprezentanții Federației Române de Fotbal (FRF), ai Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) și al Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori (AFAN) .

Varianta 16 mai

S-au luat în calcul mai multe variante, iar cea mai probabilă este cea cu începerea antrenamentelor la 16 aprilie, după ce se încheie starea de urgenţă, iar reluarea campionatului Ligii I la 16 mai. Asta ar fi cea mai bună variantă, în accepțiunea celor de la FRF, LPF și AFAN. În situaţia de față, meciurile din Cupa României se vor disputa numai într-o manşă, nu tur-retur. Iar play-out-ul va intra cu 4 etape în luna iulie, dar play-off-ul se încheie înainte de 30 iunie, data stabilită de UEFA. Aceasta este una dintre variantele propuse, concluzia la care s-a ajuns în urma primei şedinţe a comisiei de lucru înfiinţată de FRF, dar decizia finală se ia şi după discuţia cu cluburile

Varianta 13 iunie

Cei de la AFAN au mai avansat și o variantă de rezervă, care să înceapă pe 13 iunie, cu meciuri “condensate” atât în Liga 1, cât și în Liga a II-a și în Liga a III-a. În această variantă meciurile din Liga I ar trebui să se joace într-o singură manşă din 13 iunie. La Liga a II-a s-a propus să se facă play-off şi play-out cu 8, respectiv 10 echipe şi tot cu un singură manşă. Iar la Liga a III-a la fel, tot play-off şi play-out, 8 şi 8, o singură manşă. Acum rămâne să se discute la nivelul fiecărei ligi şi să se ia o decizie.

 

Ce va fi cu echipele hunedorene

Dacă meciurile se vor relua la 16 mai, atunci cele două echipe din județul nostru din Liga 3, LPS Cetate Deva și CS Hunedoara, vor juca, foarte probabil, două meciuri pe săptămână, sau mai rar, și vor încheia cpompetiția pe sfârșit de iunie sau în iulie, odată cu play-out-ul din Liga 1, Dacă se va relua campionatul pe 13 iunie, atunci situația se schimbă. Rămâne de văzut, în primul rând, dacă vor fi luate în considerare sau nu rezultatele primei etape din retur, singura jucată în acest an, însă acest lucru nu ar afecta echipele hunedorene. În această situație CS Hunedoara, caré e pe locul 7, ar juca în play-off, iar LPS Cetate Deva, de pe poziția a XII-a, ar urma să evolueze în play -out. Foarte porobabil, dacă se va ajunge la această variantă, echipele hunedorene vor juca trei meciuri acasă și patru în deplasare.

 

 

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara         Accident pe Strada Horea, din Deva. Un tânăr a fost rănit         Au furat economiile de-o viață ale unei femei         Trei hunedoreni acuzați că au jefuit un pensionar         Bărbat arestat pentru înșelăciune, în județul Hunedoara         Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara         S-a deschis ștrandul din Hunedoara