FOTBAL. Când se vor relua competițiile interne?

În numărul de ieri din ZIARUL HUNEDOREANULUI vă prezentam câteva variante de reluare a competițiilor fotbalistice interne, întrerupte din cauza noului coronavirus.

 

Astăzi vă vom prezenta și alte variante, ceva mai oficiale, rezultate în urma discțiilor dintre reprezentanții Federației Române de Fotbal (FRF), ai Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) și al Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori (AFAN) .

Varianta 16 mai

S-au luat în calcul mai multe variante, iar cea mai probabilă este cea cu începerea antrenamentelor la 16 aprilie, după ce se încheie starea de urgenţă, iar reluarea campionatului Ligii I la 16 mai. Asta ar fi cea mai bună variantă, în accepțiunea celor de la FRF, LPF și AFAN. În situaţia de față, meciurile din Cupa României se vor disputa numai într-o manşă, nu tur-retur. Iar play-out-ul va intra cu 4 etape în luna iulie, dar play-off-ul se încheie înainte de 30 iunie, data stabilită de UEFA. Aceasta este una dintre variantele propuse, concluzia la care s-a ajuns în urma primei şedinţe a comisiei de lucru înfiinţată de FRF, dar decizia finală se ia şi după discuţia cu cluburile

Varianta 13 iunie

Cei de la AFAN au mai avansat și o variantă de rezervă, care să înceapă pe 13 iunie, cu meciuri “condensate” atât în Liga 1, cât și în Liga a II-a și în Liga a III-a. În această variantă meciurile din Liga I ar trebui să se joace într-o singură manşă din 13 iunie. La Liga a II-a s-a propus să se facă play-off şi play-out cu 8, respectiv 10 echipe şi tot cu un singură manşă. Iar la Liga a III-a la fel, tot play-off şi play-out, 8 şi 8, o singură manşă. Acum rămâne să se discute la nivelul fiecărei ligi şi să se ia o decizie.

 

Ce va fi cu echipele hunedorene

Dacă meciurile se vor relua la 16 mai, atunci cele două echipe din județul nostru din Liga 3, LPS Cetate Deva și CS Hunedoara, vor juca, foarte probabil, două meciuri pe săptămână, sau mai rar, și vor încheia cpompetiția pe sfârșit de iunie sau în iulie, odată cu play-out-ul din Liga 1, Dacă se va relua campionatul pe 13 iunie, atunci situația se schimbă. Rămâne de văzut, în primul rând, dacă vor fi luate în considerare sau nu rezultatele primei etape din retur, singura jucată în acest an, însă acest lucru nu ar afecta echipele hunedorene. În această situație CS Hunedoara, caré e pe locul 7, ar juca în play-off, iar LPS Cetate Deva, de pe poziția a XII-a, ar urma să evolueze în play -out. Foarte porobabil, dacă se va ajunge la această variantă, echipele hunedorene vor juca trei meciuri acasă și patru în deplasare.

 

 

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
293 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în România         Preot din Deva diagnosticat cu coronavirus. Mesajul de speranță transmis pe Facebook         Polițist despre oamenii prinși noaptea pe străzile Călanului: „Ne-au plecat valorile pe stradă după ora 22”         Situație detensionată la Secția ATI a Spitalului din Orăștie, unde cadrele medicale au demisionat         Conflict între prefect și șefii CJ Hunedoara pe tema crizei de la Spitalul Județean Deva         Încă doi pacienți care au murit în spitalele din județ au fost diagnosticați cu Covid 19         Încă un deces al unui pacient din Hunedoara, diagnosticat cu afecțiuni grave, dar și cu coronavirus         Primăria Hunedoara anunță că va primi ajutor din China împotriva coronavirusului         Spitalul din Orăştie a rămas fără personal ATI. Dr. Lorena Ehim: “Suntem trimişi la moarte, carne aruncată în cuşca leilor”         Demisii la Secția ATI din Orăștie         Managerul Spitalului județean Deva a fost suspendat din funcție         Spitalul Județean Deva a intrat în carantină         Doi pacienți morți în Hunedoara aveau și Covid – 19. Erau vârstnici, cu boli grave         Trei cazuri de coronavirus în municipiul Hunedoara. Un medic a fost diagnosticat pozitiv         Mesajul tranșant al unui medic ginecolog din Brad despre criza coronavirus         TEATRU: „Întâlnire la voi acasă”         BANII NOŞTRI. Deprecierea leului a luat o pauză         ANUNŢ! Auchan anunță case dedicate pentru ONG-uri și vârstnici         România a ajuns la 1.760 de cazuri de coronavirus         Coronavirus: doi pacienți decedați la Spitalul județean din Deva aveau și Covid 19