EVENIMENT SPORTIV DE EXCEPȚIE “Țara Hațegului Juniors’s Cup 2019” la fotbal

Începând din 2017, Țara Hațegului devine la început de vară, pentru două săptâmâni, capitala fotbalului juvenil românesc.

Astfel, în perioadele  31 mai  – 02 iunie și 07 – 09 iunie, Asociația Club Sportiv Masters Sports a organizat, la Hațeg și Sântămăria – Orlea, cea de-a treia ediție a “Țara Hațegului Juniors’s Cup 2019”, un campionat de fotbal devenit deja tradiție, destinat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani.

Program variat

Parteneri la organizarea evenimentului au fost Consiliul Județean Hunedoara, Primăria și Consiliul Local Hațeg, Primăria și Consiliul Local Sântămăria – Orlea, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara, Asociația Județeană de Fotbal Hunedoara, Asociația Intercomunală Țara Hațegului, Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului și Asociația de TurismRetezat – Destinația ecoturistică Țara Hațegului – Retezat. Ca și la edițiile anterioare, turneul a fost susținut de Federația Română de Fotbal și partenerul tehnic al acesteia, iar sponsori au fost o bancă comercială și patru firme ce-și au sediul la Hațeg. “Ne bucurăm că turneul nostru, prin care se dorește atât promovarea fotbalului pentru copii, cât și promovarea turistică a Țării Hațegului, crește de la un an la altul. Fără îndoială, de trei ani încoace, Țara Hațegului a devenit un important reper sportiv al fotbalului juvenil național. Ceea ce ne deosebește de alte turnee de profil care se organizează în țară este atenția la detalii. Încă de la prima ediție, am inclus în program o seară specială dedicată antrenorilor, cu work-shop-uri cu teme diverse, dar și un program dedicat Zilei internaționale a copilului, care anul acesta  a cuprins un moment  de minidiscotecă, dar și o probă specială – o vânătoare de comori cu întrebări despre obiectivele turistice ale zonei, tema fiind “Cetățile antice și medievale din Țara Hațegului”, cu premii surpriză acordate de către sponsori. Totodată, ne bucurămcă la fiecareediție a ȚaraHațeguluiJunior’s Cup, numemari ale fotbalului românesc au fostalături de noiși, mai ales, de copii,” a declarat Petru Basarabă, director “Țara Hațegului Juniors’s Cup 2019”.

Invitați speciali

Invitati speciali ai evenimentului au fost Ciprian Urican(antrenor licență PRO, lector al Școlii Federale de Antrenori a FRF, formator antrenori UEFA, autor cărți de specialitate), Cristian Balaj (fost arbitru FIFA, președintele Agenției Naționale Anti-Doping), Mihai Leu (campion mondial de box și campion național de raliu), Cristian Petrean (președinte AJF Hunedoara), Florin Caramavrov  (jurnalist), Grigore Cartianu (jurnalist și scriitor) și Fabius Kiszely (prefectul județului Hunedoara). Un moment special s-a desfășurat duminică, 2 iunie, când Avram Iancu, primul român care a traversat înot Canalul Mânecii și tot primul român care a parcurs întregul curs al Dunării, de la izvoare la vărsarea în Marea Neagră, a primit titlul de ambasador al Destinației ecoturistice Țara Hațegului – Retezat, alăturându-se astfel celorlalte nume mari care se bucură de această distincție – parapantistul Toma Coconea  și alpinistul Avel Ritișan. La competiția fotbalistică la care au participat aproximativ 1100 de copii ce evoluează la 95 de echipe din România. Din județul nostru au urcat pe podium SF Florea Văetuș Hunedoara, care a obținut cele mai bune rezultate, respectiv locul I la categoria celor născuți în 2013, pe 2 la 2012 și pe 3 la 2011), iar comportări mai mult decât meritorii au avut CS Hunedoara (pe 2 la 2010), CSO Retezatul Hațeg (pe 3 la 2012) și CFR Simeria (pe 3 la 2008), în vreme ce Sorii Juniors Lupeni (2013), SF Damian Militaru Petroșani (2010) și Primavera Deva (2007) au terminat pe poziția a patra. Campionatul de fotbal continuă și în luna august, în week-end-ul 23 -25, când pe bazele sportive de la Hațeg și Sântămăria-Orlea se vor întâlni reprezentanții categoriilor de vârstă  2003, 2004, 2005 și 2006.

EXTRA

Clasamente la “Țara Hațegului Juniors’s Cup 2019”

#Grupa 2013

 1. SF Florea Văetuș Hunedoara
 2. LPS Banatul Timișoara
 3. Voința Săliște
 4. Sorii Juniors Lupeni

#Grupa 2012

 1. U Cluj
 2. SF Florea Văetuș Hunedoara
 3. CSO Retezatul Hațeg
 4. CSM Reșița

#Grupa 2011

 1. LPS Banatul Timișoara
 2. Academia Luceafărul U Cluj
 3. SF Florea Văetuș Hunedoara
 4. CSM Reșița

#Grupa 2010

 1. FC Dinamo
 2. CS Hunedoara
 3. CSM Reșița
 4. SF Damian Militaru

#Grupa 2009

 1. CFR Cluj
 2. UTA Arad Alb
 3. UTA Arad Roșu
 4. Viitorul Arad

#Grupa 2008

 1. FC Dinamo Alb
 2. Sporting Cluj – Napoca
 3. CFR Simeria
 4. Academia Voluntari

#Grupa 2007

 1. Pandurii Tg. Jiu
 2. UTA Arad
 3. Benfica București
 4. Primavera Deva

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Lansare proiect: „Construcţie şi dotare creşă nouă, strada Luminii, nr. 10, municipiul Orăştie”         Variante ieftine de vacanță – Serbia sau Bosnia         Peste 3.000 de tone de păcură vor încălzi municipiul Brad         Drumul spre cetatea dacică Piatra Roșie a fost asfaltat         Șase medii 10 în județ, la Evaluarea Națională         ATENŢIONARE PENTRU ȘOFERI. Traficul rutier va fi închis în weekend pe strada Hărăului         PRIMARUL DEVEI: „Susțin necondiționat orice demers menit a salva Termocentrala Mintia de la închidere!”         Program prelungit la “Paşapoarte”, doar dacă se impune         Ziua comunei Râu de Mori         Sărbătoarea Sânzienelor, păstrată în satele din Munții Orăștiei         Lansarea implementării proiectului: „Creşterea eficienţei energetice a blocului de locuințe M1 – Aleea Crizantemelor din municipiul Deva“, cod SMIS 117069         Podul verde al Autostrăzii Lugoj – Deva, din ce în ce mai animat         Un adolescent în vârstă de 16 ani a distrus trei autoturisme         Afacerea unui contrabandist pusă pe butuci         Tragedie pe calea ferată, în stația Aurel Vlaicu. A murit o copilă de opt ani         Furtună violentă în Hunedoara – VIDEO         Nedeie în Ținutul Pădurenilor. Cea mai frumoasă sărbătoare a pădurenilor a animat satul Lelese         Cuplul criminal care a jefuit o casă de amanet din Hunedoara scapă de condamnare. Procesul va fi reluat         Bărbat tâlhărit pe o alee din Deva         Tânăr acuzat de tâlhărie