Eveniment. Premierea superlativelor sportului hunedorean

91

Ieri au fost premiate cele mai bune rezultate obţinute anul trecut de performerii din judeţ

IMG_0685

Sala „Europa” a Inspectoratului Şcolar Judeţean a găzduit, ieri, o nouă ediţie a galei de premiere a tinerilor şi sportivilor hunedoreni cu cu rezultate deosebite în 2014.

Au reapărut performanţele în atletism

La eveniment au participat numeroase oficialităţi şi personalităţi din lumea sportului. „Mă bucur că, şi în 2014, sportul hunedorean a obţinut rezultate notabile şi sunt convins că şi în 2015 lucrurile vor sta la fel”, a spus Lorincz Szell, directorul Direcţiei Judeţene pentru tineret şi Sport Hunedoara. În cadrul manifestării s-au acordat premii pentru activitatea desfăşurată în domeniul activităţii de tineret, dar şi pentru cele mai bune cluburi sportive, în mod firesc titlul suprem de la această ultimă categorie fiind adjudecat de către cei de la Colegiul Naţional Sportiv Cetate din Deva. „Mă simt onorat pentru această distincţie, pe care o primesc în numele tuturor de la unitatea noastră, de la profesori la antrenori, la sportivi şi alte cadre auxiliare. Îmbucurător este faptul că, pe lângă gimnastică, au reapărut performanţele şi în atletism”, a spus prof. Adrian Liga, directorul CNS Cetate Deva.

Au lipsit „actorii principali”

Organizarea a fost ireproşabilă, dar au lipsit majoritatea actorilor principali, premianţii. Bună parte dintre aceştia sunt, în această perioadă, în cantonamente sau participă la competiţii, premiile pentru performanţele obţinute fiind ridicate de către antrenori sau reprezentanţi ai cluburilor la care aceştia sunt legitimaţi. Faptul este de înţeles şi a fost explicat, pe larg, de organizatori, pentru cei mai puţin familiarizaţi cu sportul. Rămân, însă, două chestiuni care pot fi rezolvate în viitor. Prima ar fi de ce nu s-a găsit o altă dată, cum ar fi săptămâna dinainte de intrarea în vacanţa de iarnă, judeţul neavând sportivi care să participe la mari competiţii de iarnă de la sfârşit de an, ce ar putea răsturna ierarhiile. Şi, în fine, de ce s-a desfăşurat manifestarea, dealtfel decentă, s-a desfăşurat la aceeaşi oră cu o competiţie, „Cupa Liceelor BIG FM” la fotbal în sală, care are o mare priză la public, dar şi în rândul jurnaliştilor. În rest, să sperăm la rezultate cât mai bune. (Amarildo Szekely)

 

CEI MAI BUNI SPORTIVI AI JUDEȚULUI HUNEDOARA ÎN ANUL 2014

 DISCIPLINE SPORTIVE OLIMPICE

 1. Andreea MUNTEANU

(senioară, CNS Cetate Deva, gimnastică artistică; antrenori: Adela POPA, Ioan COROIU).

Principalele rezultate: locul IV cu echipa României la Campionatul Mondial Nanning, China (3-12 octombrie); campioană europeană cu echipa României la Campionatul European de Sofia, Bulgaria (12-18 mai); medaliată cu aur la concursurile internaţionale de la Avoine (Franţa) şi Esolo (Italia); dublă campioană naţională la bârnă şi cu echipa; vicecampioană naţională la sol.

 1. Ştefania STĂNILĂ

(senioară, CNS Cetate Deva, gimnastică artistică; antrenori: Adela POPA, Ioan COROIU).

Principalele rezultate: locul IV cu echipa României la Campionatul Mondial Nanning, China (3-12 octombrie); campioană europeană cu echipa României la Campionatul European de Sofia, Bulgaria, 12-18 mai; medaliată cu aur la concursul internaţional de la Avoine (Franţa); campioană naţională cu echipa României, vicecampioană naţională la individual compus şi medaliată cu bronz la sol şi sărituri.

 1. Anamaria OCOLIŞAN

(senioară, CNS Cetate Deva, gimnastică artistică; antrenori: Adela POPA, Ioan COROIU).

Principalele rezultate: locul IV cu echipa României la Campionatul Mondial Nanning, China (3-12 octombrie); campioană naţională cu echipa şi medaliată cu bronz la sărituri şi paralele.

 1. Laura JURCA

(junioară, CNS Cetate Deva, gimnastică artistică; antrenori: Adela POPA, Ioan COROIU).

Principalele rezultate: vicecampioană europeană la individual compus, medaliată cu bronz la echipe şi sărituri la Campionatul European de Junioare Sofia, Bulgaria (12-18 mai); locul IV la sărituri şi sol la Jocurile Olimpice ale Tineretului de la Nanning, China (16-18 august); medaliată cu argint la echipe şi sol, şi cu bronz la sărituri la concursul internaţional  de gimnastică artistică de la Esolo (Italia); medaliată cu aur la echipe şi cu bronz la individual compus la  concursul internaţional  de gimnastică artistică de la Avoine (Franţa).

 1. Andreea IRIDON

(junioară, CNS Cetate Deva, gimnastică artistică; antrenori: Adela POPA, Ioan COROIU).

Principalele rezultate: vicecampioană europeană la bârnă şi sol, medaliată cu bronz la echipe la Campionatul European de Junioare Sofia, Bulgaria; medaliată cu argint la echipe şi cu bronz la bârnă la concursul internaţional de gimnastică artistică de la Esolo (Italia); medaliată cu aur la echipe şi individual compus la  concursul internaţional de gimnastică artistică de la Avoine (Franţa); vicecampioană naţională la paralele şi medaliată cu bronz la individual compus şi bârnă.

 1. Oana NICOLAESCU

(junioară, SCM Deva, Judo, antrenor: Ramona ENACHE).

Principalele rezultate: locul VII (asimilat VI) la Campionatul Mondial Juniori Under 21, Fort Lauderdale, SUA, (22-26 octombrie); medaliată cu aur la Cupa Europeană de Juniori de la Lignano, Italia; locul V (asimilat IV) la Cupa Europei de juniori de la Praga (Cehia); locul VII (asimilat VI) la Cupa Europei de Juniori de la  Paks (Ungaria); medaliată cu bronz la Campionatele Naţionale de juniori.

 1. Florentina MARINCU

(junioară, CNS Cetate Deva, atletism, antrenor: Nicolae ALEXE).

Principalele rezultate: medaliată cu argint la Grand Prix-ul de la Praga (Cehia); medaliată cu argint şi bronz la Campionatele Internaţionale de la Cluj; campioană şi vicecampioană naţională la viteză şi lungime la senioare; campioană şi vicecampioană naţională de tineret la viteză şi lungime; dublă campioană naţională de juniori la viteză şi lungime.

 1. Sorin DOBONDI

(junior, CSŞ Hunedoara, box, antrenor: Ilie CAPTARI).

Principalele rezultate: locul V la Campionatele Europene de tineret de la Zagreb (Croaţia); medaliat cu aur la Cupa României de tineret.

 1. Andrei DELIU

(junior, SCM Deva, atletism, antrenor: Florin BUCUR).

Principalele rezultate: locul IV la Campionatul Balcanic seniori, Piteşti; medaliat cu argint la Campionatele Internaţionale de Atletism, Cluj Napoca; campion naţional de seniori, sală şi aer liber; campion naţional de tineret, sală şi aer liber.

10. Alexandru BĂDEAŢĂ

(junior, CSŞ Hunedoara, nataţie, antrenor: Anca BĂJAN).

Principalele rezultate: campion naţional de seniori la 400 metri mixt şi medaliat cu bronz la 200 metri mixt; vicecampion naţional la 400 mmetri mixt şi medaliat cu bronz la 200 metri mixt; campion naţional de juniori 400 metri mixt, vicecampion naţional la 200 metri spate, 200 metri mixt, 50 metri spate, 100 metri mixt şi medaliat cu bronz la 100 metri spate – în bazin de 25 metri.

10. Simona BĂNCILĂ

(senioară, SCM Deva, tir cu arcul, antrenor: Viorel HĂBIAN).

Principalele rezultate: campioană Naţională Outdoor, individual şi cu echipa; vicecampioană naţională – Indoor; medaliată cu aur la Cupa României – seniori.

 

DISCIPLINE SPORTIVE NEOLIMPICE

 

 1. Anamaria GHERGHEL

(tineret, CS Comexim Lupeni, fotbal – tenis, antrenor: Dima DRUNCEA). Principalele rezultate: cinci titluri de campioană mondială de seniori la simplu, dublu, triplu, dublu mixt, triplu mixt şi două titluri de campioană mondială de tineret la dublu mixt şi triplu mixt la Campionatul Mondial de fotbal-tenis, Nicosia (Cipru, 18-24 octombrie);

 1. Anamaria RIZESCU

(tineret, CS Comexim Lupeni,  fotbal – tenis, antrenor: Dima DRUNCEA).

Principalele rezultate: două titluri de campioană mondială de seniori la dublu, şi triplu şi două titluri de campioană mondială de tineret la dublu mixt şi triplu mixt la Campionatul Mondial de fotbal-tenis, Nicosia (Cipru, 18-24 octombrie).

 1. Răzvan VORNICU

(junior, CS Comexim Lupeni,  fotbal – tenis, antrenor: Dima DRUNCEA).

Principalele rezultate: campion mondial de tineret la triplu mixt şi trei titluri de  campion mondial de juniori la simplu, dublu şi triplu la Campionatul Mondial de fotbal-tenis, Nicosia (Cipru, 18-24 octombrie).

 1. Letiţia BIVOLARU

(tineret, CS Comexim Lupeni,  fotbal – tenis, antrenor: Dima DRUNCEA).

Principalele rezultate: campioană mondială de seniori la triplu la Campionatul Mondial de fotbal-tenis, Nicosia (Cipru, 18-24 octombrie).

 1. Mariana LICA

(tineret, CS Comexim Lupeni, fotbal – tenis, antrenor: Dima DRUNCEA).

Principalele rezultate: campioană mondială de seniori la triplu mixt la Campionatul Mondial de fotbal-tenis, Nicosia (Cipru, 18-24 octombrie).

 1. Cosmin PÂRVA

(junior, CS Extrem Fighting Vulcan, kempo, antrenor: Florin MÂRZA).

Principalele rezultate: vicecampion mondial de juniori la, full kempo şi knockdown, medaliat cu bronz proba submission kempo la Campionatul Mondial de kempo de la Budapesta; vicecampion european de juniori la pankration şi medaliat cu bronz la proba pankration No-Gi, la Campionatele Europene de kempo juniori de la Bucureşti.

 1. Andra DANILIUC

(junioară,  CS Heian Deva, karate WKC, antrenor: Marius BIJI).

Principalele rezultate: campioană europeană de seniori, kata shito-ryu individual, la Campionatul European WKC, Verona (Italia); două titluri de campioană naţională de seniori.

 1. Daniel POPOVICI

(junior, CS Comexim Lupeni, fotbal – tenis, antrenor: Dima DRUNCEA).

Principalele rezultate: campion mondial de juniori la dublu la Campionatul Mondial de fotbal-tenis, Nicosia (Cipru); patru titluri de campion naţional de juniori.

 1. David LICA

(junior, CS Comexim Lupeni, fotbal – tenis, antrenor: Dima DRUNCEA).

Principalele rezultate: campion mondial de juniori la triplu la Campionatul Mondial de fotbal-tenis, Nicosia (Cipru); patru titluri de campion naţional de juniori.

 1. Valentin BOZAN

(junior, CS Cobra Deva, taekwon Do ITF, antrenor: Iosif AMBRUŞ).

Principalele rezultate: campion european la proba power echipe, vicecampion european spargeri forţă echipe şi medaliat cu bronz lupte individual, la Campionatul European de taekwondo ITF – juniori de la  Riccione (Italia).

 1. Alexandra POP

(senioară, CSM Jiul Petroşani, karate, antrenor: Radu POLIFRONIE).

Principalele rezultate: medaliată cu bronz la Campionatul European de seniori  de la Nove Zamky (Slovacia); vicecampioană naţională de senioare şi medaliată cu bronz la kumite individual

10. Robert SEBEŞI

(junior, CSM Jiul Petroşani, karate, antrenor: Radu POLIFRONIE).

Principalele rezultate: campion european la Campionatul European de karate de la Nove Zamky (Slovacia); campion naţional de juniori la individual şi echipe, medaliat cu bronz la kumite individual.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.