EVENIMENT „Aleargă Noaptea în Cetate”, ediția I

161

La prima ediție a crosului „Aleargă Noaptea în Cetate”, peste 100 de alergători din județul Hunedoara și din țară s-au aliniat la linia de start.

 

Competitia din acest an a fost organizata de Asociația Club Sportiv Sport și Anduranță Deva, în parteneriat cu Primăria Municipiului Deva, Serviciul Public de Întreținere și Gospodărire Comunală (SPIGM) , Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Hunedoara și Asociația Deva 750, alături de Buff, Auchan, Aqualand, Restaurant Perla, Vitamine Well, Asociația Alert in Deva și BIG FM.

 

Trasee diferite

 

Participanții au concurat, pe categorii și grupe de vârstă, la probele de 2,75 km (traseu scurt) și 5 km (traseu lung). Copiii, împărțiti pe categorii de vârste ce au pornit de la 10 ani, au avut de parcurs distanța de 2,75 km, însoțiți de cate o persoană adultă. Traseul a fost unul de dificultate medie, care presupunea parcurgerea unor poteci prin pădurea din jurul Cetății, a unor alei pavate cu pietre cu forme neregulate și urcarea treptelor in interiorul monumentului. Traseul scurt a constat în parcurgerea unei ture în exteriorul Cetății și în interior, prin urcarea treptelor. Traseul lung a constat în parcurgerea traseului scurt și a trei ture în interiorul Cetății, astfel ca la final competitorii au însumat urcarea a aproximativ 900 de trepte. Cronometrarea participanților a fost realizată electronic, astfel că, la finish-ul competiției, fiecare participant a putut afla timpul pe care l-a obținut. Cel mai bun rezultat în proba lunga a fost de 27min 45 sec, campionul ediției I fiind Alexandru Bălan din Deva (nou membru al Asociației Club Sportiv Sport și Anduranță).

 

Premii pentru toși participanții

 

Toți participanții au fost recompensați pentru efortul lor cu medalii personalizate, iar câștigătorii fiecărei categorii au primit trofee, oferite de către DJST Hunedoara. Premierea concurenților a fost făcută de către primarul municipului Deva, Florin Nicolae Oancea, care a participat la competiție pe traseul scurt, de 2,75 km, și de Irinel Faur, directorul SPIGM. Asociația Club Sportiv Sport și Anduranță Deva multumește tuturor partenerilor, voluntarilor, participanților și sustinătorilor care au făcut ca noaptea de 18 mai 2019 să rămână în memoria tuturor, ca fiind o altfel de promovare a Cetății, principalul obiectiv turistic al municipiului Deva.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.