EVENIMENT “Aleargă Noaptea în Cetate”, ediția I

La prima ediție a crosului “Aleargă Noaptea în Cetate”, peste 100 de alergători din județul Hunedoara și din țară s-au aliniat la linia de start.

 

Competitia din acest an a fost organizata de Asociația Club Sportiv Sport și Anduranță Deva, în parteneriat cu Primăria Municipiului Deva, Serviciul Public de Întreținere și Gospodărire Comunală (SPIGM) , Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Hunedoara și Asociația Deva 750, alături de Buff, Auchan, Aqualand, Restaurant Perla, Vitamine Well, Asociația Alert in Deva și BIG FM.

 

Trasee diferite

 

Participanții au concurat, pe categorii și grupe de vârstă, la probele de 2,75 km (traseu scurt) și 5 km (traseu lung). Copiii, împărțiti pe categorii de vârste ce au pornit de la 10 ani, au avut de parcurs distanța de 2,75 km, însoțiți de cate o persoană adultă. Traseul a fost unul de dificultate medie, care presupunea parcurgerea unor poteci prin pădurea din jurul Cetății, a unor alei pavate cu pietre cu forme neregulate și urcarea treptelor in interiorul monumentului. Traseul scurt a constat în parcurgerea unei ture în exteriorul Cetății și în interior, prin urcarea treptelor. Traseul lung a constat în parcurgerea traseului scurt și a trei ture în interiorul Cetății, astfel ca la final competitorii au însumat urcarea a aproximativ 900 de trepte. Cronometrarea participanților a fost realizată electronic, astfel că, la finish-ul competiției, fiecare participant a putut afla timpul pe care l-a obținut. Cel mai bun rezultat în proba lunga a fost de 27min 45 sec, campionul ediției I fiind Alexandru Bălan din Deva (nou membru al Asociației Club Sportiv Sport și Anduranță).

 

Premii pentru toși participanții

 

Toți participanții au fost recompensați pentru efortul lor cu medalii personalizate, iar câștigătorii fiecărei categorii au primit trofee, oferite de către DJST Hunedoara. Premierea concurenților a fost făcută de către primarul municipului Deva, Florin Nicolae Oancea, care a participat la competiție pe traseul scurt, de 2,75 km, și de Irinel Faur, directorul SPIGM. Asociația Club Sportiv Sport și Anduranță Deva multumește tuturor partenerilor, voluntarilor, participanților și sustinătorilor care au făcut ca noaptea de 18 mai 2019 să rămână în memoria tuturor, ca fiind o altfel de promovare a Cetății, principalul obiectiv turistic al municipiului Deva.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Operațiune DIICOT în Deva: „Arestare în direct”         Ecologizare cu liceenii voluntari în Parcul Dendrologic din Simeria         Un hunedorean, pe podium la Campionatele europene de Karate         Cum arată autostrada Lugoj – Deva, cu o lună înainte de deschidere         Sărbătoare la Mănăstirea Prislop         Accident rutier grav. Șoseaua devastată a Lacului Cinciș face victime         Cele mai recente imagini de pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Vestea mult așteptată de hunedoreni. A intrat în șantier drumul județean Hunedoara – Călan         Carmen Hărău, senator PNL: “Va cădea guvernul Dăncilă?”         WINKLER DESPRE PRIORITĂȚILE PPE. Finanțarea corespunzătoare a Politicii Agricole și celei de Coeziune         SĂNĂTATE “Donăm sânge pentru oamenii orașului”         Ștrandul Municipal din Deva își deschide porțile         Ministrul Răzvan Cuc pe șantierul Autostrăzii Lugoj – Deva. Când vor fi gata Loturile 3 și 4         Mai puțini turiști în Retezat, după închiderea drumului spre Poiana Pelegii         O viperă uriașă găsită în Sarmizegetusa Regia, pe Soarele de Andezit         Tânăr de 17 ani înecat într-o baltă din Orăștie         TALIBANII ECO DATOREAZĂ SCUZE. APM Hunedoara a scos Râul Alb din aşa-zisul „pericol de moarte”         Exponatul lunii iunie 2019 la muzeul din Deva         Lansare de carte Dumitru Constantin Dulcan         Ce despăgubiri poate primi muzeul pentru matrița antică din Sarmizegetusa Regia