DUPĂ 29 DE ANI. Irlandezul Bonner ar fi vrut să se revadă cu petroșăneanul Timofte

Zilele trecute la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia s-a desfășurat al patrulea modul de pregătire pentru obținerea Licenței Naționale B pentru portari.

 

 

17 foști portari s-au înscris la Școala Federală de Antrenori din cadrul Federației Române de Fotbal (FRF) pentru obținerea licenței care le conferă dreptul de a fi antrenori specializați în pregătirea goalkeeper-ilor, fiind prima generație care dispune de cursuri specializate pentru această formare profesională.

 

A apărat penaty-ul jiuliustului la “mondialul” din ‘90

 

Cursanții au fost ex-goal-keaper-ul Jiului Dumitru Hotoboc, precum și foștii portari internaționali Răzvan Stanca, Emilian Dolha și Tiberiu Lung, dar și alți apărători de buturi în urmă cu ceva vreme, fiind vorba despre Cristian Brăneț, Vasile Sin, Călin Albuț, Levente Mihok, Daniel Stanciu, Costică Dumitru, Emil Dobre, Mircea Șleam, Ionuț Boșneag, Gabriel Vasiliu, Andrei Florescu, Ovidiu Ceclean și Constantin Harasim. Invitatul special al acestor cursuri a fost Packie Bonner, fost internațional irlandez, fotbalist care a apărat întreaga sa carieră la Celtic. Bonner este cel care la Campionatul Mondial din Italia 1990 i-a apărat un penalty lui Daniel Timofte în duelul cu România din optimile de finală, intervenția sa aducând astfel calificarea Irlandei în sferturi și eliminarea tricolorilor. Reprezentații Școlii de Antrenori l-au contactat pe petroșăneanul Daniel Timofte pentru ca acesta să se întâlnească cu Bonner, dar fostul internațional a refuzat. Din 1990 până acum, cei doi nu s-a mai întâlnit niciodată, dar au avut un dialog la un post de radio britanic. “Mă bucur să fiu din nou la București pentru a-i ajuta pe viitorii antrenori de portari din România. De la prima mea vizită, progresele sunt evidente și sunt sigur că cei care sunt acum la cursuri vor deveni în decursul timpului antrenori de portari importanți”, a spus Bonner, citat de site-ul FRF. De asemenea, lector a fost și Marc Van Geersom, expert suport la UEFA în pregătirea antrenorilor de portari. Mai mult, în afara cursurilor de obținere a Licenței Naționale B pentru portari, la Mogoșoaia s-a desfășurat și un study-grup pentru antrenori din mai multe țări și România. Reprezentanții țării noastre la aceste cursuri au fost ex-petroșăneanul Leontin Toader, antrenor de portari la prima reprezentativă, Eugen Anghel, antrenor cu portarii la lotul U21, Dumitru Moraru, antrenor cu portarii la loturile de juniori, și Marian Ioniță, goalkeaper-ul de legendă al Corvinului în perioada de glorie a formației hunedorene de la mijlocul anilor ’80 ai secolului trecut.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici         Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție