DUPĂ 29 DE ANI. Irlandezul Bonner ar fi vrut să se revadă cu petroșăneanul Timofte

Zilele trecute la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia s-a desfășurat al patrulea modul de pregătire pentru obținerea Licenței Naționale B pentru portari.

 

 

17 foști portari s-au înscris la Școala Federală de Antrenori din cadrul Federației Române de Fotbal (FRF) pentru obținerea licenței care le conferă dreptul de a fi antrenori specializați în pregătirea goalkeeper-ilor, fiind prima generație care dispune de cursuri specializate pentru această formare profesională.

 

A apărat penaty-ul jiuliustului la “mondialul” din ‘90

 

Cursanții au fost ex-goal-keaper-ul Jiului Dumitru Hotoboc, precum și foștii portari internaționali Răzvan Stanca, Emilian Dolha și Tiberiu Lung, dar și alți apărători de buturi în urmă cu ceva vreme, fiind vorba despre Cristian Brăneț, Vasile Sin, Călin Albuț, Levente Mihok, Daniel Stanciu, Costică Dumitru, Emil Dobre, Mircea Șleam, Ionuț Boșneag, Gabriel Vasiliu, Andrei Florescu, Ovidiu Ceclean și Constantin Harasim. Invitatul special al acestor cursuri a fost Packie Bonner, fost internațional irlandez, fotbalist care a apărat întreaga sa carieră la Celtic. Bonner este cel care la Campionatul Mondial din Italia 1990 i-a apărat un penalty lui Daniel Timofte în duelul cu România din optimile de finală, intervenția sa aducând astfel calificarea Irlandei în sferturi și eliminarea tricolorilor. Reprezentații Școlii de Antrenori l-au contactat pe petroșăneanul Daniel Timofte pentru ca acesta să se întâlnească cu Bonner, dar fostul internațional a refuzat. Din 1990 până acum, cei doi nu s-a mai întâlnit niciodată, dar au avut un dialog la un post de radio britanic. “Mă bucur să fiu din nou la București pentru a-i ajuta pe viitorii antrenori de portari din România. De la prima mea vizită, progresele sunt evidente și sunt sigur că cei care sunt acum la cursuri vor deveni în decursul timpului antrenori de portari importanți”, a spus Bonner, citat de site-ul FRF. De asemenea, lector a fost și Marc Van Geersom, expert suport la UEFA în pregătirea antrenorilor de portari. Mai mult, în afara cursurilor de obținere a Licenței Naționale B pentru portari, la Mogoșoaia s-a desfășurat și un study-grup pentru antrenori din mai multe țări și România. Reprezentanții țării noastre la aceste cursuri au fost ex-petroșăneanul Leontin Toader, antrenor de portari la prima reprezentativă, Eugen Anghel, antrenor cu portarii la lotul U21, Dumitru Moraru, antrenor cu portarii la loturile de juniori, și Marian Ioniță, goalkeaper-ul de legendă al Corvinului în perioada de glorie a formației hunedorene de la mijlocul anilor ’80 ai secolului trecut.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hunedoreni arestați pentru trafic de persoane         DECLARAȚIA LUI CĂLIN POPESCU TĂRICEANU PRIVIND SIGLA ȘI DENUMIREA PARTIDULUI ALDE ROMÂNIA         Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României