4.5 C
Deva
joi, aprilie 18, 2024

Dragoș Danciu (CFR Simeria) a marcat trei goluri. Naţionala României Under 15 locul III la „Gallini World Cup”

Naţionala de fotbal a României Under 15 a participat, timp de 7 zile, în Italia, la Turneul Internaţional „Gallini World Cup”, ajuns la a 19-a ediţie, de unde s-a întors cu trofeu valoros, ocupând în final locul al 3-lea din 32 de echipe de pe întreg mapamondul. Selecţionerul Costel Enache şi prof. Marius Sârbu fostul antrenor al echipei CNS Cetate Deva şi actualul secund al Centrului de Excelenţă Deva l-au avut în lot şi pe jucătorul republican al echipei CFR Simeria Dragoş Danciu, care a avut o prestaţie excelentă, marcând trei din cele 18 goluri ale naţionalei.

Prestaţie la vârf a juniorului republican Dragoş Danciu din Simeria

De remarcat este faptul că echipa României a înscris în total 18 goluri şi a primit doar trei, unul în faza grupelor de la echipa italiană Fiume Bannia şi celelalte două în semifinala cu câştigătoarea trofeului Empoli. Antrenorul cu licenţă C UEFA la juniori E la CFR Simeria Florin Danciu, fost şi el jucător de bază în Naţionala României în urmă cu 29 de ani într-o “generaţie de aur” şi coleg de cameră cu Florin Răducioiu, are toate motivele să fie mândru de fiul său Dragoş Danciu. Acesta se anunţă a fi un fotbalist cu un mare talent înăscut şi calcă bine pe urmele tatălui său fiind în atenţia impresarilor de fotbal din România. Trei cluburi au depus oferte de a-l achiziţiona, un club din Liga I, un club din Liga a 2-a cu şanse la promovare şi o mare Şcoală de Fotbal cu investitori români şi italieni.

România domină grupa cu punctaj maxim

În turneul din Italia, echipe precum NK Bravo (Slovenia), Segeltorps IF, Hammarby, Orebro SK (Suedia), Red Star Belgrade, FK Partizan Belgrade (Serbia), AFC Wimbledon (Anglia), HJK Helsinki, Ilves Tampere (Finlanda), Vaughan SC (Canada), Muntenegru, Videoton (Ungaria), Beadling FC (SUA), Brasil Sul (Brazilia), FC Mendrisio (Elveţia) şi Udinese, ASD Fontanafredda, Venezia, Liventina Sacile, US Arezzo, Fiume Bannia, Imolese, ASD Torre, SSD Ausonia, Porcia, ASD Liventina, ASD Futuro Giovani, Empoli FC, ASD Don Bosco San Donà, Pordenone Calcio şi ASDAzzanese (Italia) au fost împărţite în 8 grupe, pe 8 stadioane. Fiecare grupă a avut câte două echipe din ţara gazdă şi două echipe internaţionale. Câştigătoarele grupelor s-au întrecut în optimi de finală, sferturi, semifinale şi finale, departajarea locurilor 3-4 s-a făcut în ordinea întâlnirilor directe sau a golaverajului. România a câştigat grupa C cu maximum de puncte 9 din 3 jocuri, 1-0 cu US Arezzo, 4-0 Vaughan SC, 5-1 Fiume Bannia. În optimi naţionala a învins pe Udinese cu 4-0 iar în sferturi a trecut de formaţia engleză AFC Wimbledon cu 4-0. În semifinale în al 85-lea meci al turneului, România nu a putut trece de formaţia italiană Empoli, pierzând cu 0-2. Cealaltă semifinală a opus două echipe mult mai slabe valoric faţă de Naţionala României, suedezii de la Hammarby şi italienii de la ASD Liventina, scor 0-3. Italienii de la Empoli au câştigat turneul învingând în finală pe ASD Liventina cu 5-0.

Naţionala de fotbal U15 a României va reveni în cursul zilei de astăzi în ţară.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/