-0 C
Deva
vineri, aprilie 19, 2024

DE DATA ACEASTA, „PE BUNE!” Alin Barna vrea din nou promovarea: „Ne gândim serios la Liga a doua, cu FC Hunedoara”

FC Hunedoara ţinteşte promovarea în Liga a II-a. Performanţa ar fi o premieră pentru echipa de pe malurile Cernei.

Liga a III-a, unde judeţul nostru are două reprezentante, pe FC Hunedoara, care a evoluat în acelaşi eşalon şi sezonul trecut, şi pe CNS Cetate Deva, care a promovat, recent, în cea de-a treia divizie. Cei de la Hunedoara, aşa cum o recunosc şi oficialii clubului, au avut, sezonul trecut, o comportare slabă, dar pentru ediţia de campionat ce va începe pe 26 august planurile sunt mari. „Obiectivul nostru este clasarea pe unele dintre primele trei locuri, dar ne gândim foarte serios la promovare. Ne obligă tradiţia fotbalistică a Hunedoarei la acest lucru. Avem un lot schimbat, cu mulţi jucători tineri, dar de valoare. De pregătirea lor se ocupă profesorul Victor Roşca, un antrenor cu nume şi cu performanţe. Domnul Roşca a mai antrenat la noi, cu bune rezultate, şi sper că acestea se vor repeta şi se vor concretiza cu promovarea noastră în Liga a II-a”, a declarat Alin Barna, preşedintele celor de la FC Hunedoara în cadrul emisiunii „Liga Hunedoara” difuzată pe postul de televiziune HUNEDOARA TV.

Despărţiri amiabile

Legat de lotul de jucători, Alin Barna a spus că la echipa mare, de unde au plecat mai mulţi fotbalişti cu experienţă, au fost promovaţi câţiva juniori. „Au plecat câţiva jucători cu experienţă de la noi. Unora le-a expirat contractul şi fie au dorit să plece în alte părţi, fie nu le-a fost propusă prelungirea înţelegerii. De asemenea, în cazul celora care mai erau sub contract cu FC Hunedoara şi şi-au exprimat intenţia de a părăsi echipa s-au găsit soluţii de despărţire amiabilă. La echipa mare au fost promovaţi şapte juniori, de la grupa republicană pregătită de Mircea Alic junior, care au evoluat şi sezonul trecut în meciuri oficiale”, a mai spus Alin Barna în cadrul emisiunii mai sus menţionate.

Fără cooperative

În mod firesc, în cadrul emisiunii „Liga Hunedoara” difuzată pe postul de televiziune HUNEDOARA TV, Alin Barna a fost întrebat şi despre cum vede duelurile cu CNS cetate Deva, cunoscute fiind rivalităţile, nu doar în judeţul Hunedoara, ci şi în întreaga ţară, între echipele ce reprezintă localităţi vecine. „Îi felicit pe cei de la Deva pentru promovare. Era normal ca judeţul Hunedoara să aibă două echipe măcar în Liga a III-a. Cu siguranţă că întâlnirile dintre noi vor fi foarte disputate. Noi vom aborda toate jocurile la victorie şi între noi şi Deva nu va fi niciun fel de cooperativă. Îmi doresc ca echipa mea să se impună, dar e posibil ca Deva să fie mai bună. Pentru judeţ ar fi important să aibă echipă în Liga a II-a, dar, sincer, m-aş bucura să promovăm noi”, a mai precizat Alin Barna, preşedintele celor de la FC Hunedoara.

Preferă o serie cu echipe din vestul ţării

Chiar dacă nu este încă clar sistemul de desfăşurare al viitoarei ediţii a Ligii a III-a, preşedintele celor de la FC Hunedoara şi-a exprimat părerea cu privire la viitorii adversari. „Dacă privim din punct de vedere financiar, pentru că totul depinde de acest aspect, mi-aş dori adversari din judeţele limitrofe, cum ar fi Arad, Timiş, Caraş Severin sau Alba. Ar fi un avantaj şi din punct de vedere sportiv, pentru că în zona noastră se joacă un fotbal mai de calitate şi sunt şi condiţii mai bune. Dacă nu va fi să jucăm cu echipe din judeţele mai sus enumerate, am prefera chiar şi cu cele din Maramureş sau satu Mare, ori din Braşov sau Mureş, decât cu cele din sud. Cheltuieile ar fi cam aceleaşi, dar, aşa cum am mai spus, la noi se joacă mai curat. Repet, însă, indiferent de seria în care vom fi repartizaţi, obiectivul nostru rămâne promovarea”, a afirmat Alin Barna la „Liga Hunedoara”.

Nu neglijeză nici Cupa

După o serie de meciuri amicale, în care rezultatele sunt mai puţin concludente, principalul obiectiv în aceste întâlniri fiind sudarea relaţiilor de joc şi cristalizarea unui prim unsprezece, peste două zile FC Hunedoara va susţine prima partidă oficială a sezonului. „Miercuri, 15 iulie, vom juca, în deplasare, în prima etapă a fazei naţionale a Cupei României. Adversarul nostru va fi Şoimul Băiţa o echipă care, chiar dacă joacă în Liga a IV-a, are un lot foarte bun, cu jucători care au evoluat şi în eşaloanele superioare. Vom juca la Crăciuneşti, pe un teren bun, iar jocul îl vom trata cu maximă seriozitate. Prin accedearea în fazele superioare ale Cupei României avem şansa să întâlnim echipe valoroase şi, totodată, să aducem la Hunedoara, într-un joc oficial, o echipă de Liga I, lucru care nu s-a mai întâmplat de ceva vreme”, a mai spus Alin Barna în cadrul emisiunii „Liga Hunedoara” difuzată pe postul de televiziune HUNEDOARA TV.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/