3.1 C
Deva
joi, aprilie 18, 2024

Cu 3 deveni în lot, România a învins, din nou, Armenia

Echipa națională de futsal a României se pregătește de participarea în grupele Main Round pentru calificarea la Cupa Mondială de anul viitor.

În acest sens, tricolorii s-au confruntat, în aceste zile, într-o dublă partidă amicală, cu reprezentativa similară a Armeniei, meciurile desfășurându-se la Chiajna.

Dublă victorie

Dubla cu Armenia de la Chiajna e a doua acțiune a echipei naționale de seniori din acest an, după cele două meciuri de verificare din februarie de la Piatra-Neamț, când România a dat piept cu Italia. Duminică seara, în Sala Sporturilor Concordia din Chiajna, echipa națională de futsal a disputat primul meci din “dubla” amicală în compania selecționatei similare a Armeniei. Tricolorii lui Robert Lupu s-au impus cu 5-1, după ce oaspeții au reușit să marcheze în debutul partidei. Pentru România au înscris: Mimi Stoica (13:43), Ique Ribeiro (22:06), Laszlo Szőcs (31:31), Cristian Matei (34:15) și Felipe Oliveira (39:59). În cel de-al doilea joc, România, antrenată de ex-deveanul Robert Lupu, s-a impus din nou, de această dată cu scorul de 5-3, oaspeții egalând la 1 și reducând, apoi, din handicap, pe final de joc, marcatorii tricolorilor în acest meci fiind Felipe Oliveira (9:46, 20:25), Mimi Stoica (15:28), Laszlo Szőcs (22:49) și Cristian Matei (25:53).

Cu jucători de la Autobergamo în lot

Trebuie remarcat că dintre marcatorii României în cele două meciuri amicale de la Chiajna cu prima reprezentativă de futsal a Armeniei, trei au fost, până nu cu mult timp în urmă, jucători la Deva, fiind vorba despre Stoica, Ique și Matei. Pentru această acțiune selecționerul Robert Lupu a convocat 14 oameni, dintre aceștia trei fiind legitimați la Autobergamo Deva, fiind vorba despre portarul Petrișor Toniță și jucătorii de câmp Paulo Ferreira și Adrian Pânzaru. Ceilalți componenți ai lotului României pentru dubla partidă amicală cu selecționata Armeniei sunt portarii Andrei Grigoraș (FK Odorheiu Secuiesc)  și  Roberto Voin (Informatica Timișoara) și jucătorii de câmp  Cristian Matei, Laszlo Szocs (ambii Imperial WET Miercurea Ciuc), Andrei Crăciun, Dumitru „Mimi” Stoica (ambii CS United Galați), Marian Plugaru, Ionuț Movileanu (ambii Futsal Club Dunărea Călărași), Felipe Oliveira (Napoli), Ique Ribeiro (Cartagena) și  Sergiu Gavrilă (Informatica Timișoara).

Cu gândul la Cupa Mondială

Așa cum arătam și mai sus, aceste acțiuni fac parte din calendarul de pregătire a echipei naționale de futsal a României în vederea participării la Cupa Mondială.  Naționala României face parte din Grupa 5 a Main Round-ului calificărilor pentru FIFA Futsal World Cup, alături de Kazakhstan, Olanda și Albania. Meciurile se vor juca la Piatra-Neamț în perioada 22-27 octombrie a acestui an. Preliminariile mai conțin două faze. Din runda principală se califică mai departe, în Elite Round (28 ianuarie – 2 februarie 2020), primele două clasate. Acolo se vor forma din nou patru grupe de câte 4. Cele 4 câștigătoare se vor califica la Cupa Mondială, în timp ce echipele de pe locurile secunde vor disputa un baraj în dublă manșă (9-12 aprilie 2020) pentru ultimele două locuri alocate Europei la turneul final. Cupa Mondială, la care vor participa 24 de echipe, se va desfășura în perioada 12 septembrie – 4 octombrie 2020 în Lituania. Din Europa se califică doar șase echipe. A șaptea, Lituania, e calificată din oficiu din postura de țară gazdă.

Se reia și Liga I

România este calificată direct în Main Round, dar în faza preliminară a calificărilor au evoluat alți trei jucători de la Autobergamo Deva, Cristian Obadă, Sergiu Tacot și Ion Anton, pentru prima reprezentativă a Moldovei. Aceștia au reușit să se califice în Main Round după ce au câștigat turneul pe care l-a organizat țara lor. Moldova a câștigat toate jocurile disputate, respectiv 2-1 cu Finalnda, și ea calificată, 8-4 cu Țara Galilor, clasată a treia, și 13-3 cu „lanterna roșie” Irlanda de Nord, iar în Main Round vor evolua, în Azerbaijan, alături de țara gazdă, Slovacia și Muntenegru. Până atunci, însă, se reiau jocurile din Liga I de futsal, în care Autobergamo are, din păcate, șanse minime pentru a se califica în finala campionatului național. Pentru ca devenii să se poată califica în finală sunt nevoiți să câștige grupa de trei echipe din play-off, dar cu condiția, prima, ca United Galați, care este lider, cu 9 puncte, să nu treacă, pe teren propriu, vineri, 19 aprilie, de la ora 18.00, de ultima clasată, FK Odoreheiu Secuiesc, care nu are niciun punct. Dacă acest lucru se va întâmpla, atunci Autobergamo, care are 4 puncte, va trebui să câștige ultimele două meciuri pe care le mai are de disputat, primul în deplasare, la Odorhei, pe 25 aprilie, de la ora 18.00, iar ultimul de acasă, cu Galațiul, data când se va juca această partidă urmând a fi stabilită zilele viitoare. Situația din cealaltă grupă este similară, acolo conducând Imperial Wet Miercurea Ciuc, cu nouă puncte, fiind urmată de Dunărea Călărași (4) și Informatica Timișoara (0). În această grupă mai sunt de disputat partidele Timișoara – Călărași (22 apeilie, ora 18.00), Călărași – Miercurea Ciuc (26 aprilie, ora 18.00) și Miercurea Ciuc – Timișoara (data de desfășurare încă nu a fost stabilită). În play -out, după trei etape, conduce Gloria Buzău (11 puncte), urmată de Clujana Cluj (7), Poli iași (6) și Bukovina Vicov (0), ultima clasată urmând a retrograda în Liga a II-a, iar echipa de pe trei va juca baraj cu echipa de pe locul al doilea din eșalonul secund, KSE Târgu Secuiesc. În play-ou mai sunt de jucat partidele Buzău – Iași (21 aprilie, ora 14) și Vicov – Cluj (21 aprilie, ora 15.30); Buzău – Vicov și Iași – Cluj și, respectiv, Vicov – Iași și Cluj – Buzău, datele de desfășurare ale meciurilor din ultimele două etape nefiind încă stabilite. Din eșalonul secund, chiar dacă mai este de disputat o etapă, a promovat în Liga I CSM Târgu Mureș.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/