CS Inter Petrila pierde primul joc de baraj spre Liga a 3-a

Campioana Ligii a 4-a Inter Petrila a pierdut manşa I a barajului de promovare în Liga a 3-a acasă cu prima clasată în Liga a 4-a Timiş ACS Giroda, 1-2 la pauză 0-1 şi are şanse mici de calificare în returul de sâmbăta viitoare de la ora 17.30 de pe arena “Emilian Pavel din Giroda(Timiş)”.

Peste 1000 de spectatori au umplut tribuna oficială a arenei Parângul Lonea sâmbătă 17 iunie 2017 încurajându-şi cele două echipe, printre suporteri numărându-se vip-uri şi toată conducerea AJF Hunedoara în frunte cu preşedintele acesteia Mircea Sârbu. Din păcate norocul nu le-a mai stat în ghete fotbaliştilor din Petrila, pe fondul unui joc spectaculos, de angajament şi forţă, cu mult peste nivelul campionatului judeţean actual din Hunedoara. Organizatorii au oferit celor interesaţi la intrarea pe stadion o eşarfă albă simbolul echipei gazdă, un pliant în schimbul a 5 lei, precum şi un număr de ordine pentru concurs. La pauza dintre cele două reprize s-a efectuat o tragere la sorţi iar numerele de ordine 158, 175 şi 108 au cele norocoase, aducându-le celor trei spectatori câte o minge de fotbal fiecăruia.

Ghinion pentru gazde, noroc “choir” pentru oaspeţi

Golgeterul oaspeţilor Baranyi cu 37 de goluri marcate în 47 de etape în campionatul timişorean a avut prima mare ocazie a jocului trimiţând mingea în plasă dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. Acelaşi Baranyi a fost găsit liber pe partea stângă de atac a oaspeţilor şi singur cu portarul Haring a trimis mingea alături de poartă. În minutul 7 Mancaş a fost blocat de Haring în careu la limită, tot el repetând aceiaşi fază şi în minutul 26 pe partea stângă de atac. Bocu a scos o lovitură liberă de la 20 de metri de poartă, a executat Kalai puternic pe poartă şi Dubou a respins cu dificultate. Bocu din careu a trimis cu capul peste poartă o minge venită de la Drăgoescu. Tandemul Pătraşcu-Baranyi au ameniţat permanent poarta gazdelor prin incursiuni periculoase pe ambele părţi ale terenului. În minutul 41 oaspeţi au deschis scorul, 0-1 prin Baranyi şi cu ajutorul fundaşului gazdelor Câmpean. Baranyi de la 18 metri central, a prins un şut sănătos pe spaţiul porţii, mingea a fost deviată de Câmpean iar plonjonul lui Haring în dreapta a fost inutil. După înscrierea golului tribuna oficială a fost zgâlţâită de explozia unei petarde de infanterie în mijlocul galeriei oaspeţilor, aşa încât jandarmeria şi-a făcut imediat simţită prezenţa în zonă iar pompierii au adus maşina de serviciu cu apă în interiorul stadionului. În replică în minutul 45 Matei a avut o bună ocazie de a egala dar şutul acestuia la firul ierbii a fost reţinut de portarul Dubou. Androne s-a accidentat, suspectat de o entorsă la gleznă a fost scos pe margine pentru îngrijiri. Jocul s-a mai prelungit cu 2 minute. În prelungiri Mancaş nu a ajuns la o minge trimisă de căpitanul oaspeţilor Pătraşcu, ratând desprinderea.

Autogol făcut cadou la finalul meciului.

La pauză ambulanţa a intrat la marginea terenului şi la transportat pe Androne la spital pentru investigaţii. Oaspeţii au avut lovitura de start în a doua repriză, Perşe i-a luat locul lui Androne pe teren, dar jocul gazdelor a fost acelaşi, de a ţine cât mai mult posesia mingii. Pe când Giroda, a făcut un joc pragmatic cu pase scurte şi economicos, ajungând foarte uşor în poziţii şi situaţii de finalizare.
În minutul 48, Inter ar fi putut egala dar lovitura de cap a lui Dolha a expediat balonul în transversală. În loc de 1-1 scorul a devenit 0-2. În minutul 53 Agapi l-a faultat inutil pe Gavriluţă la 17 metri de poartă lateral stânga. Lovitura liberă executată de Emanuel Pătraşcu s-a dus în colţul scurt la semiînălţime în plasă, surprinzând apărarea gazdelor cât şi pe Haring.
Trupa condusă de internaţionalul roman Paul Codrea a făcut primele schimbări în minutele 62,76 şi 86 întroducând patru jucători încercând să păstreze controlul mingii şi a reuşit. Gazdele făcând doar două schimbări, la pauză şi în minutul 84 au continuat construcţia pe benzile laterale fără nici un rezultat, Kalai fiind bine marcat pe teren. În lipsa unui coordinator de joc mai eficient la mijlocul terenului pentru cei de la Petrila, majoritatea mingilor erau întoarse în afara careului de unde erau bubuite cu mult peste poarta timişorenilor. În minutul trei de prelungiri, Mancaş a încercat să degajeze mingea din faţa porţii dar balonul a intrat în plasa apărată de Dubou la vinclu, 1-2 şi s-a fluierat finalul jocului. A fost un autogol care a mai îndulcit spectatorii la final de joc, dar şansele de calificare în manşa a doua a barajului au devenit nule. Inter Petrila a rămas în faţa propriilor suporteri cu frumuseţea jocului bărbătesc specific jucătorilor din Vale şi obligaţia de a face deplasarea la Giroda peste o săptămână.

CS Inter Petrila: 33. Santa Attila – 2. Daniel Horvath, 11. Ion Androne (min. 46, 7. Raul Perşel), 10. Alin Bocu, 14. Răzvan Drăgoescu, 16. Adrian Agapi, Adrian Câmpean – cpt., 8. Mircea Matei (min. 83, 21. Traian Vlădan), 19. Adrian Dolha, 18. Marius Mareş, 20. Iosif Kalai.
Antrenor: Aurel Moldovan.
Rezerve: 12. Gâmbuţă Valentin, 5. Ionuţ Tarkoş, 4. Bogdan Keszeg, 9. Cristian Duma, 6. Lucian Coste.

ACS Ghiroda: 29. Alexandru Dubou – 4. Octavian Firuţ (min. 75, 30. Brian Filimon), 2. Branimir Ştefanovici, 27. Lucian Gavriluţă, 19. Narcis Damian, 6. Alexandru Florin Gaidoş, 10. Leonard Naidin, 7. Cosmin Mancaş, 89. Sebastian Budur, 23. Emanuel Pătraşcu (min. 65, 92. Bogdan Centea), 9. Alexandru Baranyi (min. 75, 11. Florin Dochiţa).
Antrenor: Vlad Bura.
Rezerve: 12. Daniel Alexandru Ciui – 5. Denis Adrian Ciobanu, 77. Constantin Popa, 18. Rareş Mureşan, 8. Marius Stanciu.
Au înscris Alexandru Baranyi min.41, Emanuel Pătraşcu min. 53 şi Cosmin Mancaş autogol.

Arbitri: Cătălin Buşi (Râmnicu Vâlcea) – Iulian Szekely (Cluj Napoca) şi Marius Badea (Rm. Vâlcea). Observatori: Dan Monea (Aiud) şi Vasile Rad (Arad).

“Am trăit meciul la intensitate maximă, cred că felicitările merg la echipă şi către antrenor, către Vlad Bura care a făcut o muncă fantastică. Sunt puţin dezamăgit de autogolul dat pe final, dar suntem fericiţi pentru victorie că asta ne doream şi totuşi e o victorie care ne face favoriţi pentru meciul retur. Oamenii de aici din Vale au fost chiar de treabă, ne-au salutat, ne-au întâmpinat frumos, chiar nu au fost incidente şi le mulţumim frumos că au fost fair-play. Nu ne considerăm câştigători, ştim că mai este meciul retur, o să muncim la fel de serios şi sperăm să câştigăm şi manşa retur. În privinţa autogolului a fost foarte mişto, băieţii chiar l-au felicitat pentru asta, putea să mai meargă cu mingea să dea mai bine. Îmi pare rău pentru Mancaş că a muncit foarte mult, dar o să treacă acest moment pentru el. Atmosfera şi organizarea a fost foarte bună şi merită felicitaţi cei de aici. Arbitrajul foarte bun, pentru că a fost punctual, a oprit jocul dur, a oprit contactele între jucători şi cred că a fost excelent. Noi ştiam că Petrila este o echipă bună de calitate, dar noi am avut ocaziile mai mari. Ştiam că, având 2-0 am scăpat de două ori cu portarul, nu am dat gol, ei întradevăr au început mai bine repriza a doua, au avut şi ei şansele lor dar aşa e în fotbal.” a precizat antrenorul ACS Giroda internaţionalul roman Paul Codrea, cu 43 de selecţii în echipa naţională.

“E nemulţumitor scorul, ţinând cont că am jucat acasă. Am început meciul cu încredere, am vrut să obţinem un rezultat bun, atât am putut astăzi, asta e. Ăsta este fotbalul am avut ocazii, am ratat, am avut bară, am greşit de două ori în faza de apărare şi ne-au taxat acest meci. Şanse normal că sunt până după ce-l de-al doilea meci, fiecare meci îşi are importanţa lui. Şansele sunt mici după aspectul scorului, dar fotbalul este frumos şi se poate întâmpla orice. Giroda a avut azi în plus jucători cu experienţă, dar cred eu că unele faze au fost tranşate de brigada de arbitri cu alte unităţi de măsură, una pentru echipa noastră, una pentru echipa lor. Ambele echipe au jucat ofensiv, jucătorilor mei la place acest lucru, ei o fac de plăcere nu o fac pentru bani şi e şi plăcerea de a juca fotbal. S-a văzut şi astăzi ei au avut câteva faze reuşite, probabil au avut şi puţin ghinion. Giroda este o echipă bună, au câştigat şi îi felicit pentru asta. Vreau să le mulţumesc şi să-i felicit şi pe jucătorii mei pentru ambiţia cu care au jucat acest meci. Au fost fair play nu se poate plânge nimeni. Echipa Giroda a stat foarte bine în teren, ne aşteptam să vină o echipă bună, dar totuşi rezultatul este puţin mincinos, zic eu. Atât am putut asta este, mergem mai departe. Mergem la Giroda să jucăm în continuare acelaşi fotbal şi mai departe fie ce o fi. Situaţia economică din Valea Jiului îşi pune amprenta asupra sportului de performanţă. Noi ne-am atins obiectivele concepute şi stabilite la început de campionat, cupa şi campionatul. Că am putut participa la acest baraj este un lucru bun şi primăria este lângă noi. Chiar i-a felicitat pe băieţi pentru ambiţie, pentru joc că au reuşit să strângă atâţia oameni la un meci, demult în Vale nu a mai fost aşa. Noi nu trebuie să fin trişti, viaţa merge înainte, noi atâta am putut să facem, probabil peste ani, alţii or să facă mai mult. “ Antrenorul principal CS Inter Petrila Aurel Moldovan.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Apel către firmele din județ care pot produce echipamente medicale sau biocide         Castelul Corvinilor rămâne închis publicului. Evenimentele din aprilie și mai, anulate         Încă un deces al unui pacient cu boli grave, dar și cu coronavirus, în județul Hunedoara         Contracte de 30 de milioane de lei semnate cu ADR Vest pentru Deva și Hunedoara         Restricții de circuație pe podul de la Șoimuș (DN 76)         Activitățile muzeelor din județul Hunedoara rămân suspendate         Peste 3.000 de oameni sunt în izolare în județul Hunedoara         Amenzi în valoare de 330.000 de lei date de Garda de Mediu în județul Hunedoara         Cadrele medicale vor putea fi cazate la Secția de Recuperare de la Baia Sărată – Deva         100 de cazuri de coronavirus înregistrate până acum în județul Hunedoara         Din 10 aprilie, la Spitalul din Deva vor putea fi realizate testări COVID 19         O companie din Haţeg a donat 10.000 de măşti mai multor spitale şi instituţii publice         Un strop de speranță la Spitalul Județean de Urgență Deva         Numărul cazurilor de coronavirus în România se apropie de 2.500         Primarul Marcel Goia face apel la localnici pentru a ține o zi de post și rugăciune         MINISTERUL SĂNĂTĂŢII. Patru spitale suport pentru judeţul Hunedoara         Alți doi pacienți decedați în spitalele hunedorene aveau și Covid 19         NIMIC DESPRE COVID. Traseu pentru biciclişti, cu fonduri europene la Deva         ANUNŢ! În atenția devenilor care solicită beneficii de asistență socială         293 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în România