CS Inter Petrila a pierdut barajul de Liga a III-a

117

Echipa de fotbal CS Inter Petrila, campioana judeţeană din Liga a IV-a hunedoreană, a pierdut şi manşa a II-a din barajul de promovare în Liga a III-a. În returul barajului de promovare timișenii s-au impus cu 3-1 (1-0) la primul meci oficial pe noua arenă Emilian Pavel din Ghiroda și au obținut accesul în eșalonul superior cu 5-2 la general. Golurile au fost marcate de Pătrașcu , Baranyi și Centea, pentru gazde, respectiv Perșe, pentru oaspeți.

 

Aşa cum am prevestit imediat după jocul din tur de la Lonea, jucătorii echipei Inter Petrila nu a avut nici o şansă în faţa timişorenilor . Ambele echipe au aliniat la start o formulă 1-4-4-2 ca şi în meciul tur.  Scorul a fost deschis repede de gazde prin atacantul Pătraşcu care a finalizat cu capul din 6 metri o centrare a lui Budur de pe partea stângă în  primul minut de joc..

Prima mare ocazie a minerilor au avut-o în minutul 30, Dubou a scos de pe linia porţioi mingea trimisă cu capul de Dolha din centrarea lui Bocu. Trei minute mai târziu Pătraşcu a şutat în transversală. Finalul primei reprize a fost al echipei din Petrila cu Perşe reluând defectuos balonul din faţa porţii la o ieşire neinspirată a  portarului, apoi Dubou a reţinut o minge centrată de Drăgoescu din corner. Petrila nu renunţat la luptă şi în repriza a doua au fost la un pas mic să producă surpriza. Rând pe rând, Baranyi pentru gazde a trimis cu capul pe lângă poartă, apoi şi Kalai a executat o lovitură liberă  reţinută de Dubou. Petrila a înscris în minutul 53 prin Drăgoescu dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. Două minute mai târziu Baranyi a marcat cu capul dintr-o centrare venită de la Pătraşcu 2-0. În minutul 76 Perşe a marcat  după o acţiune prelungită de atac, 2-1 şi a relansat jocul. Până la final atacurile celor două echipe au fost sterile, gazdele au ţinut cu dinţii de rezultat şi au mai înscris în minutele de prelungire un gol prin Centea când echipa Inter Petrila a fost resemnată în privinţa rezultatului aşteptând fluierul de final. Final nefericit pentru echipa hunedoreană care va pleca din toamnă din nou la drum în liga a IV-a judeţeană pentru a încerca promovarea. O promovare care se cam lasă mult aşteptată, cu Hercules Lupeni în sezonul trecut şi în prezent cu Inter Petrila.

 

ACS Goroda: 29 Dubou- 19 Damian, 27 Gavriluţă, 2 Ştefanovici, 4 Firuţ, 89 Budur, 6 Gaidoş, 10 Naidin, 7 Mancaş, 23 Pătraşcu, 9 Baranyi, rezerve 12. Ciui, 30. Filimon, 11. Dochița, 27. Popa, 5. Ciobanu, 92. Centea, 18. Mureșan . Antrenor: Vlad Bura

 

CS Inter Petrila: 33 Santa- 7 Perşe, 17 Câmpean, 20 Kalai, 8 Matei, 19 Dolha, 18 Mareş, 5 Torkoş, 14 Drăgoescu, 10 Bocu, 2 Horvath, rezerve 12. Gâmbuță, 4. Sîrb, 6. Coste, 11. Tăian, 9. Duma. Antrenor: Aurel Moldovan

Au marcat Emanuel Pătraşcu (1′), Alexandru Baranyi (55′), Bogdan Centea (90+1′) / Robin Perşe (76′)

 

Declaraţii consemnate în mass-media la finalul jocului:

 

Vlad Bura (antrenor principal ACS Ghiroda): „Nu mi s-a părut deloc ușor. Am îmbătrânit parcă zece ani în ultimul an. Băieții s-au dăruit fantastic, cred că am fost mai bine organizați la toate capitolele, din punct de vedere sportiv. Mă bucură că am schimbat istoria acestei frumoase echipe. Trebuie să ne concentrăm la ce avem de făcut acum pentru Liga a treia, în primul rând la capitolul copii și juniori. Cred că e și valoarea noastră, implicarea, care a făcut să pară că adversarul era mai modest. În Liga a III-a trebuie să fim mult mai bine organizați. Doresc să le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la această performanţă pe care Ghiroda a reuşit-o în această ediţie de campionat, promovarea în eşalonul trei al fotbalului rămânesc”.

 

Paul Codrea (Director Sportiv ACS Ghiroda): „Și mie mi s-a părut un joc dificil. Ni l-am complicat singuri, am avut 2-0 și am luat un gol, putea să se deschidă un scenariu negativ pentru noi. Din fericire nu s-a întâmplat, am marcat și al treilea gol. După cum se știe, acum trei ani aici erau trei echipe puternice, ASU Poli, Ripensia și Ghiroda, au promovat toate pe rând. E rândul nostru, poate, să facem pasul, de ce nu, din C în B, dacă ele au reușit… Urmează să ne așezăm la masă, eu și Vlad Bura, să vedem ce are de gând, în caz că nu mai continuă, eu sunt dispus să preiau echipa. Rămâne să vedem în ce condiții. Bugetul contează, ce jucători vom lua, unii nu vor mai continua, există promblema juniorilor, dar încercăm să facem o echipă bună pentru Divizia C. Mă bucur nespus de mult de succesul echipei din Ghiroda care a ajuns în fotbalul  mare, au avut jucători de mare caracter şi un grup unit, numai aşa am putut realiza ce am reuşit”.

 

Aurel Avram Moldovan (antrenor principal Inter Petrila):  „A fost o dublă cu două jocuri grele. Cel de-al doilea a fost mai greu pentru că ne-au lipsit patru oameni din tur, din motive obiective, dar sunt mulțumit de atitudinea celor care i-au înlocuit. Speram la Liga a III-a, dar nu a fost să fie. Poate nu am avut nici noroc, am avut destule ocazii. Am mai marcat două goluri care nu știu dacă au fost anulate pe merit… e normal să fiu supărat pentru că am pierdut un baraj. Dar felicit jucătorii mei ținând cont de problemele care le au zi de zi. Probabil situația socială își spune cuvântul asupra fotbalului din Valea Jiului. O vom lua de la început şi ne vom bate din nou pentru a promova în liga a treia”.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.