CS HUNEDOARA, CU GÂNDUL LA LIGA A II-A DE FOTBAL

De-a lungul timpului, județul Hunedoara a avut patru echipe în prima divizie de fotbal, Jiul Petroșani, Corvinul Hunedoara, Minerul Lupeni și Aurul Brad, precum și o sumedenie de formații care evoluau în eșaloanele doi și trei. Acele vremuri au trecut, o parte dintre echipe au dispărut, iar în prezent județul mai are doar două formații de Liga a III-a, LPS Cetate Deva și CS Hunedoara, ultima anunțându-și intenția de a promova în eșalonul superior.

Hunedoara are o istorie frumoasă în fotbal, orașul de sub furnale dând numeroși jucători pentru echipa națională, în perioada de glorie a Corvinului de acum 35-40 de ani. Acele vremuri s-au dus, Corvinul mai există doar în acte, iar actuala echipă a urbei de pe Cerna, CS Hunedoara, se află în Liga a III-a. În curând jucătorii Hunedoarei își vor relua pregătirile în vederea pregătirii viitoarei ediții de campionat. “Deocamdată este o pauză, o vacanță până în data de 6 iulie. Din acea dată de 6 iulie încep pregătirile la echipa mare. Începem aceste pregătiri deoarece pe data de 29 august se reia campionatul Ligii a III-a”, a declarat Daniel Dăscălescu, antrenorul secund al celor de la CS Hunedoara. Daniel Dăscălescu a spus că își dorește un grup omogen la echipă, format din jucătorii mai vechi de la echipă, dar se gândește și la transferuri.

“Într-o echipă este foarte important ca grupul să activeze împreună o perioadă mai lungă de timp, pentru că se formează relații de joc, se formează automatisme, se cunosc unii pe ceilalți. Este un lucru lucru foarte bun și, când este un grup unit, v-o spun sincer, este foarte greu de învins acesta. Este foarte greu să piardă Hunedoara acasă când are un grup unit. Deși sunt tineri, eu cred foarte mult în acești copii și cred în proiectul numit CS Hunedoara. Sigur, vor și niște schimbări. Chiar trebuie să facem unele schimbări. Vor fi schimbări și la nivel de pregătire fizică, dar și la cea mentală. Psihic trebuie să stai foarte bine, pentru că nu este ușor să reziști presiunii și în fiecare meci să dai randament maxim. Trebuie să ai o mentalitate de învingător, iar asta nu e simplu”, a mai precizat Daniel Dăscălescu.

Antrenorul secund al celor de la CS Hunedoara a vorbit și despre obiectivul echipei în viitorul sezon, fiind luată în calcul varianta promovării în Liga a II-a. “În primul și în primul rând, performanța depinde de factorul financiar și, apoi, de jucătorii de care dispui, de ce valoare au aceștia și, în funcție de aceste aspecte, poți stabili un obiectiv, care poate fi destul de înalt. Pentru sezonul ce va urma avem ca obiectiv clasarea în primele cinci locuri. Dacă ajută bunul Dumnezeu și în iarnă suntem foarte bine clasați, există posibilitatea de a ataca promovarea în Liga a II-a”, a mai spus Daniel Dăscălescu. CS Hunedoara are la activ două sezoane în Liga a III-a de fotbal. În primul sezon obiectivul a fost salvarea de la retrogradare, iar în cele de-al doilea clasarea în prima jumătate a ierarhiei, ambele fiind atinse.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cum arată noul drum spre Vadu Dobrii         Rechizitoriul „revoltei din cartierul Micro 6 – Hunedoara”         Mircea Moloț: „Valea Jiului s-a oprit pe drumul către dezvoltare”         Turistă accidentată în zona Bucura, din Masivul Retezat         Ani grei de închisoare pentru un recidivist din Petrila         Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi