CROSUL MARII UNIRI/Hunedoreni pe podium în Cetate

Atleţii amatori hunedorenii au sărbătorit  în avans Ziua Naţională a României alergând la Alba Iulia.

12-UNIRII

Peste 400 de concurenţi din întreaga ţară au luat startul şi în acest an la cunoscutul concurs de atletism „Crosul Unirii” de la Alba Iulia ajuns în 2013 la cea de-a 45-a ediţie. Competiția a fost organizată în contextul manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale a României.

De aceasă dată evenimentul a avut loc în Şanțurile Cetății Alba Iulia. Participanții au trebuit să scoată un timp cât mai bun într-o tură pe traseul sudic al Cetății, o distanţă de aproximativ 2.700 de metri. Şi de această dată atleţii veterani din judeţul Hunedoara s-au aflat printre protagonişti urcând pe podiumul de premiere la 5 categorii de vârstă. De 3 ori pe cea mai înaltă treaptă!

 De trei ori pe locul 1

Lucian Labă din Vulcan a trecut primul linia de sosire la categoria de vârstă 35-39 ani – masculin în timp ce la feminin Cosmina Goia (Deva) s-a clasat pe locul 3. La 40-44 ani s-a impus Ioan Cazac tot din Vulcan iar la 45-49 ani deveanul Marian Oprea (REVA Simeria) s-a clasat pe locul 2. La categoria 45-49 ani cursa a  fost câştigată de hunedoreanca Mariana Frăţilescu (CS Orienturing Master Hunedoara). Tot un hunedorean a fost cel mai bun la 55-59 ani este vorba despre Marin Popa (Hunedoara) care a împărţit podiumul cu conjudeţeanul Corneliu Varvescu (Deva) ce a fost al treilea în timp ce la aceeaşi categorie de vârstă Violeta Munteanu (Vulcan) s-a clasat pe locul 2.

Printre concurenți s-a aflat și o femeie de 92 de ani, care a reușit să încheie tot traseul, fiind răsplătită de către organizatori cu un premiu special.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouă + 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
„HUNEDOARA PE MÂINI BUNE”. ALDE Hunedoara intră în alegeri cu candidaţi proprii         Un liceu din Hunedoara, târât prin noroi de prorpiul dascăl         TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara         PSD nu-i lasă pe liberali să dărâme Guvernul Orban II         PLUS și-a desemnat candidatul pentru Primăria Hațeg