CROSUL MARII UNIRI/Hunedoreni pe podium în Cetate

Atleţii amatori hunedorenii au sărbătorit  în avans Ziua Naţională a României alergând la Alba Iulia.

12-UNIRII

Peste 400 de concurenţi din întreaga ţară au luat startul şi în acest an la cunoscutul concurs de atletism „Crosul Unirii” de la Alba Iulia ajuns în 2013 la cea de-a 45-a ediţie. Competiția a fost organizată în contextul manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale a României.

De aceasă dată evenimentul a avut loc în Şanțurile Cetății Alba Iulia. Participanții au trebuit să scoată un timp cât mai bun într-o tură pe traseul sudic al Cetății, o distanţă de aproximativ 2.700 de metri. Şi de această dată atleţii veterani din judeţul Hunedoara s-au aflat printre protagonişti urcând pe podiumul de premiere la 5 categorii de vârstă. De 3 ori pe cea mai înaltă treaptă!

 De trei ori pe locul 1

Lucian Labă din Vulcan a trecut primul linia de sosire la categoria de vârstă 35-39 ani – masculin în timp ce la feminin Cosmina Goia (Deva) s-a clasat pe locul 3. La 40-44 ani s-a impus Ioan Cazac tot din Vulcan iar la 45-49 ani deveanul Marian Oprea (REVA Simeria) s-a clasat pe locul 2. La categoria 45-49 ani cursa a  fost câştigată de hunedoreanca Mariana Frăţilescu (CS Orienturing Master Hunedoara). Tot un hunedorean a fost cel mai bun la 55-59 ani este vorba despre Marin Popa (Hunedoara) care a împărţit podiumul cu conjudeţeanul Corneliu Varvescu (Deva) ce a fost al treilea în timp ce la aceeaşi categorie de vârstă Violeta Munteanu (Vulcan) s-a clasat pe locul 2.

Printre concurenți s-a aflat și o femeie de 92 de ani, care a reușit să încheie tot traseul, fiind răsplătită de către organizatori cu un premiu special.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu