CROSUL MARII UNIRI/Hunedoreni pe podium în Cetate

Atleţii amatori hunedorenii au sărbătorit  în avans Ziua Naţională a României alergând la Alba Iulia.

12-UNIRII

Peste 400 de concurenţi din întreaga ţară au luat startul şi în acest an la cunoscutul concurs de atletism „Crosul Unirii” de la Alba Iulia ajuns în 2013 la cea de-a 45-a ediţie. Competiția a fost organizată în contextul manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale a României.

De aceasă dată evenimentul a avut loc în Şanțurile Cetății Alba Iulia. Participanții au trebuit să scoată un timp cât mai bun într-o tură pe traseul sudic al Cetății, o distanţă de aproximativ 2.700 de metri. Şi de această dată atleţii veterani din judeţul Hunedoara s-au aflat printre protagonişti urcând pe podiumul de premiere la 5 categorii de vârstă. De 3 ori pe cea mai înaltă treaptă!

 De trei ori pe locul 1

Lucian Labă din Vulcan a trecut primul linia de sosire la categoria de vârstă 35-39 ani – masculin în timp ce la feminin Cosmina Goia (Deva) s-a clasat pe locul 3. La 40-44 ani s-a impus Ioan Cazac tot din Vulcan iar la 45-49 ani deveanul Marian Oprea (REVA Simeria) s-a clasat pe locul 2. La categoria 45-49 ani cursa a  fost câştigată de hunedoreanca Mariana Frăţilescu (CS Orienturing Master Hunedoara). Tot un hunedorean a fost cel mai bun la 55-59 ani este vorba despre Marin Popa (Hunedoara) care a împărţit podiumul cu conjudeţeanul Corneliu Varvescu (Deva) ce a fost al treilea în timp ce la aceeaşi categorie de vârstă Violeta Munteanu (Vulcan) s-a clasat pe locul 2.

Printre concurenți s-a aflat și o femeie de 92 de ani, care a reușit să încheie tot traseul, fiind răsplătită de către organizatori cu un premiu special.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei + cincisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști         CU ALCOOL LA BORD. O tânără din Călan a anunţat o răpire falsă         Giardini di Zoe, colţul de Rai creat într-un sat din Hunedoara         Momente dramatice pentru o familie de polonezi care a vizitat Cetatea Devei