CROSUL MARII UNIRI/Hunedoreni pe podium în Cetate

Atleţii amatori hunedorenii au sărbătorit  în avans Ziua Naţională a României alergând la Alba Iulia.

12-UNIRII

Peste 400 de concurenţi din întreaga ţară au luat startul şi în acest an la cunoscutul concurs de atletism „Crosul Unirii” de la Alba Iulia ajuns în 2013 la cea de-a 45-a ediţie. Competiția a fost organizată în contextul manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale a României.

De aceasă dată evenimentul a avut loc în Şanțurile Cetății Alba Iulia. Participanții au trebuit să scoată un timp cât mai bun într-o tură pe traseul sudic al Cetății, o distanţă de aproximativ 2.700 de metri. Şi de această dată atleţii veterani din judeţul Hunedoara s-au aflat printre protagonişti urcând pe podiumul de premiere la 5 categorii de vârstă. De 3 ori pe cea mai înaltă treaptă!

 De trei ori pe locul 1

Lucian Labă din Vulcan a trecut primul linia de sosire la categoria de vârstă 35-39 ani – masculin în timp ce la feminin Cosmina Goia (Deva) s-a clasat pe locul 3. La 40-44 ani s-a impus Ioan Cazac tot din Vulcan iar la 45-49 ani deveanul Marian Oprea (REVA Simeria) s-a clasat pe locul 2. La categoria 45-49 ani cursa a  fost câştigată de hunedoreanca Mariana Frăţilescu (CS Orienturing Master Hunedoara). Tot un hunedorean a fost cel mai bun la 55-59 ani este vorba despre Marin Popa (Hunedoara) care a împărţit podiumul cu conjudeţeanul Corneliu Varvescu (Deva) ce a fost al treilea în timp ce la aceeaşi categorie de vârstă Violeta Munteanu (Vulcan) s-a clasat pe locul 2.

Printre concurenți s-a aflat și o femeie de 92 de ani, care a reușit să încheie tot traseul, fiind răsplătită de către organizatori cu un premiu special.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + șaisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe șoseaua Hațeg – Caransebeș         CJ Hunedoara: „Primăria Șoimuș este obligată să asigure un trafic sigur pe drumurile județene aflate în administrare temporară”         Masivul Parâng. Șantierul drumului județean 709F inspectat de reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara         LA TRÂNTĂ CU COVID 19. Luptătorii deveni așteaptă reluarea competițiilor         Accident mortal. Scene de groază pe șoseaua Hunedoara – Deva         Mii de puieți de păstrăv eliberați în apele Retezatului         Locurile din Parcul Național Retezat unde camparea este permisă         Cum este căutat tânărul dispărut în apele Lacului Cinciș         Jandarmii montani au fost chemați în ajutorul unor turiști înspăimântați de urs         Tânără din Germania rătăcită pe crestele Retezatului         Autostrada Lugoj – Deva. Cum rezistă „Dealul Liliecilor” la un an de la finalizarea lucrărilor         A doua zi de căutări a tânărului înghițit de apele Lacului Cinciș         Accident rutier la Sântandrei, pe DN 7         Patron din Hunedoara ridicat de Poliție, după ce s-a opus controalelor în complexul său de pe Lacul Cinciș         Copil de un an rănit într-un accident rutier pe DN 7, la intrare în Deva         Accident pe calea ferată: autoturism lovit de tren         Tânăr căutat după ce ar fi dispărut în apele Lacului Cinciș         Taxele de studii pentru învățământul de stat nu vor opri tinerii absolvenți să plece din România         Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”