Cronica Sentimentală. DOAMNE, CE FOTBALIȘTI AVEAM ODATĂ! (4)

Revin azi doar pentru a continua… serialul amintirilor dintr-un fotbal care chiar a existat, inclusiv la Hunedoara. Și-mi permit să subliniez: mai cu seamă la Hunedoara! Iar, la gândul că se vorbește despre reluarea campionatului actual, așa pipernicit cum e, dar altul  mai bun nu avem, îmi place că între interdicțiile sub care se va relua competiția se numără și cea privind scuipatul în timpul jocului,  și  îmi place să mai sper că referirea este și la suflatul nasului cu două degete sau doar cu arătătorul pc  câte o nară- gest ultra-suburban, necivilizat și murdar, dar parcă cu atât mai căutat de camerele de luat vederi! Iar dacă asta se va întâmpla, înseamnă că nenorocitul ăsta de Covid a făcut totuși și ceva bun pentru fotbal, pentru sport, că și la handbal se mai văd uneori așa oribilități !
 Până atunci, să ne amintim…               
                            CORVINUL – RAPID  9-0 (14.08.1985)
Dacă meciul de duminica trecută, cu Chimia, anunţa, prin caliate şi apetit ofensiv, reîntoarcerea Corvinului la  spectacol, partida cu Rapid a confirmat din plin! Pare incredibil, dar jocul acesta readuce în faţa ochilor  marea echipă  capabilă să ofere satisfacţii şi fericire, extaz zecilor de mii de iubitori fotbalului. Spectacolul, parada de frumuseţe şi eleganţă a acţiunilor ofensive, încheiate  cu goluri în corespondenţă direct proporţională cu ocaziile create au alcătuit o adevărată gală fotbalistică de  înaltă ținută!

 Cronica unui meci de 9-0 nu poate spune  în cuvinte mai mult decât au spus fotbaliştii hunedoreni pe gazon, în faţa unor tribune entuziasmate, uimite!…Nu puţini au fost aceia care-şi ştergeau lacrimi de bucurie, sau  îşi frecau ochii nevenindu-le să creadă ceea ce se întâmpla pe iarbă… A fost etalată valoarea reală a echipei, pusă în  evidenţă pe suportul pregătirii complexe, complete, şi al condiţiilor asigurate de club la nivelul cerinţelor de performanţă. Care au creat cadrul propice necesar conducerii tehnice asigurate de prof. Ion V. Ionescu, secondat de Octavian Cojocaru.

Să notăm că toată echipa s-a evidenţiat, fiecare jucător evoluând la posibilităţile sale, iar înalta tehnicitate a unor Gabor, Klein, Mateuţ, Văetuş, Nicşa l-a scos, totuşi, în prim-plan, de data asta, pe Petcu! Gala… golurilor a început în min. 25- Dubinciuc. Au continuat: Cojocaru, min.28, Mateuţ, min. 30, Gabor, min.46, Văetuş, min.55, Cojocaru, min-60, Gabor, min.67 şi75, Bardac, min. 77.

Braşoveanul Radu Petrescu a arbitrat un meci în care Corvinul l-a încântat pe unul dintre cei mai valoroşi cavaleri ai fluierului: Ioniţă (Rudisuli-min.60)-Târnoveanu, Nicşa, Dubinciuc, Nan (Bardac-min.69), Petcu, Mateuţ, Klein,Gabor, Cojocaru, Văetuş.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Cronica Sentimentală. DOAMNE, CE FOTBALIȘTI AVEAM ODATĂ! (4)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Prins la furat, deși trebuia să rămână în izolare         Tânără anchetată după ce a fugit de la locul accidentului         Accident rutier. Biciclist rănit grav         Tineri trimiși în carantină pentru că nu au respectat măsura izolării         Hoți prinși la Mina Paroșeni         Hunedorean prins cu țigări de contrabandă         556 de hunedoreni vindecați de Covid 19         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         CJ Hunedoara distribuie echipamente de protecție spitalelor suport Covid-19         Drumul Județean 687 Hunedoara – Călan. Cum s-a lucrat în ultimul an la șoseaua modernizată pe fonduri UE         O piesă deosebită din colecțiile Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie         Au început lucrările de anvelopare la Blocul 79, strada Bejan, din Deva         Drumul Cerbăl – Socet intră în șantier         Situația cazurilor COVID-19 la unitățile din subordinea CJ Hunedoara         DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere