Cosmin Gârleanu se pregăteşte pentru Campionatul European de box din Turcia

Pugilistul hunedorean Cosmin Gîrleanu (foto) este recent medaliat cu aur la categoria 46-49 de kilograme la campionatele naţionale de tineret de la Bacău, pentru a 6-a oară în cariera sa de pugilist. Împreună cu antrenorul Ilie Captari se va prezenta miercuri 27 septembrie 2017 la lotul naţional de tineret în cantonament la Bacău. În luna octombrie România va participa la Campionatele Europene de box din Antalya (Turcia) cu sportivi la fiecare categorie.

 

 

Hunedoreanul, campion naţional fără rivali în România

 

Cosmin Gîrleanu legitimat la CS Hunedoara, la cei 18 ani ai săi şi-a demonstrat încă o dată valoarea la campionatul naţional de box pentru tineret, desfăşurat la Bacău zilele trecute. În finala de la 49 de kilograme la întrecut la puncte pe Marcu Orhan II un al pugilist de valoare ce face parte din lotul naţional de tineret al României, legitimat la Farul Constanţa. Sportivul din Constanţa campion naţional de juniori în 2016 a ocupat locul II la Cupa României anul acesta. Palmaresul lui Gârleanu este unul de excepţie, de 6 ori campion al României, 4 cupe ale României, locul III la CE şcolar, locul II la CE de juniori şi în cele din urmă campion mondial de juniori la 46 de kg în 2015 în Rusia la Sakt Petersburg. Prima repriză a fost o risipă de energie din partea ambilor sportivi, “Cozu” începând mai bine repriza a punctat repede luîndu-şi un uşor avans în constănţeanului. Repriza a doua a finalei a fost şi mai bună pentru Cosmin, acesta l-a ţinut departe de încercările lui Marcu de al bloca şi al aduce cât mai aproape în lupta corp la corp, punctând de nenumărate ori cu croşee. Ultima repriză a fost deasemenea în nota hunedoreanului, Marcu fiind avertizat de lovituri nepermise cu cotul.

În cadrul întrecerii de la Bacău, CS Hunedoara a mai câştigat o medalie de bronz, prin Florin Mărginean, care s-a clasat pe locul 3, la categoria 52 de kilograme.

 

Avem şanse la titlul european

 

În 2016 România nu a participat la campionatul european din lipsă de fonduri, fiind prezentă doar la campionatul mondial din Rusia. Ilie Captari antrenorul lui Gârleanu va face deplasarea cu lotul în Turcia şi nu se teme de posibilii adversarii ai lui Cosmin. “Chiar nu ştiu cu cine ar putea boxa, după ce ajung acolo, după ce se fac tragerile la sorţi pot să vorbesc. Dar în orice caz, au ucrainienii un om bun, azerii au un om bun la categoria asta, francezii aveau boxer la categorie şi italianul campionul de anul trecut. Cosmin merge bine, munceşte, îşi vede de treabă avem şanse la titlu, o să vedem ce o să fie” a precizat antrenorul Ilie Captari.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Trei ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române au slujit la hramul Mănăstirii Prislop         Despre plecarea pe drumul fără întoarcere a Mariei Toma Damşa         Tragedie la intrarea în Petroșani. Două autoturisme s-au ciocnit violent         Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3