10.7 C
Deva
vineri, martie 29, 2024

Corvinul Hunedoara, încotro?

Peste câteva zile vom afla dacă echipa de fotbal Corvinul Hunedoara va rămâne în Liga a treia sau va promova în Liga a doua la „masa verde”. Între timp, oficialii clubului au finalizat analiza extinsă a sezonului trecut și au anunțat câteva măsuri: bugetul va rămâne cel puțin același de anul trecut – adică 500.000 – 600.000 de euro (posibil mai mare, în cazul promovării), conducerea echipei va fi aceeași, dar se modifică organigrama clubului și se va da mai multă atenție centrului de copii și juniori.
Aș vrea să vă întreb ce rol ar trebui să joace acest club sportiv pentru comunitatea din Hunedoara… Ce s-ar putea face cu banii publici investiți în el? Pentru că, din păcate, în tot județul nu sunt investitori privați suficient de „nebuni” sau pătimași să susțină din banii lor astfel de cluburi, chiar și de tradiție. În alte județe sunt.
Evident, mulți dintre hunedoreni ne dorim să avem o echipă în Liga 1 de fotbal, cum pe vremuri era Corvinul Hunedoara. Pe de altă parte, cred că este mai important să privim sportul ca fiind esențial pentru viitorul comunității.
Am fi poate mai mândri și am trăi emoții mai intense în timpul meciurilor „echipei mari” cu Steaua, Craiova etc., dar dacă trebuie să privim spre viitor, cred că iluziile trebuie lăsate de-o parte, iar investițiile ar trebui îndreptate spre copii și spre infrastructură.
Redăm, mai jos, comunicatul transmis de FC Corvinul Hunedoara:

Consiliul de Administraţie al clubului nostru s-a reunit, ieri, pentru o ședință în care a fost făcută o analiză extinsă asupra întregii activități a grupării, în sezonul trecut, unul în care formația noastră a ratat promovarea în liga secundă. Astfel, au luat parte la şedinţă, Ioan Andone, preşedintele CA, Remus Vlad, Dan Bobouţanu, primarul municipiului, Costel Avram – administrator public al judeţului și Ciprian Palcău, reprezentant al Consiliului Local Hunedoara. Alături de aceştia au mai participat preşedintele clubului, Sorin Cimpoca, coordonatorul Centrului de Copii şi Juniori, Dinu Maghici, antrenorul principal al echipei, Florin Maxim, şi Bogdan Apostu, reprezentantul firmei de management sportiv cu care colaborează gruparea noastră.

A fost tras un prim set de concluzii, legat de modul în care ar fi trebuit să fie gestionat sezonul încheiat la începutul acestei luni, atât la echipa de seniori, cât și la Centrul de Copii și Juniori, urmând să fie luate unele măsuri interne. În ceea ce privește echipa mare, având în vedere că, inițial, proiectul a fost gândit pentru două sezoane, se va merge pe continuitate la nivelul băncii tehnice, în vreme ce lotul va fi și el îmbunătățit, pentru a îndeplini obiectivul trasat: promovarea în liga secundă!

Trebuie spus că toate discuțiile au fost purtate în ideea așteptării unei comunicări oficiale din partea Federației Române de Fotbal, cu privire la posibilitatea ca echipei noastre să îi revină un loc la startul ediției viitoare a ligii secunde – pe merit sportiv (conform criteriilor stabilite în ședința Comitetului de Urgență din 30 mai), cu atât mai mult cu cât dosarul de licenţiere, depus la Forul din Capitală, a fost validat de către FRF! De altfel, o decizie finală despre acest lucru este așteptată în jurul datei de 15 iulie.

A fost fixată şi ziua reunirii echipei de seniori, la 4 iulie, astfel că până la acea dată, lotul va fi creionat în mare măsură, toate noutățile, atât la capitolul despărților, cât și la cel al venirilor, urmând a fi comunicate în următoarea perioadă. În plus, s-a agreat cooptarea în organigama clubului, pe postul de director adjunct, al lui Dorin Nicşa, fost jucător al Corvinului în cea mai importantă perioadă din istoria clubului nostru.

De asemenea, vor exista mai multe modificări în organigrama Centrului de Copii și Juniori, în ideea realizării unei Academii importante, care să cuprindă din ce în ce mai mulți tineri jucători din județ și nu numai, cu atât mai mult cu cât, din acest sezon, vom avea și două grupe de juniori republicani.

„Consiliul de Administrație al clubului a cerut o analiză amplă a tuturor celor întâmplate sezonul trecut, astfel că au fost prezentate mai multe rapoarte de activitatate, pentru a putea identifica punctele de plecare pentru ediția viitoare de campionat. Indiferent dacă vom vorbi de încă un sezon în Liga a treia sau de unul în cel de-al doilea eșlon! Am primit asigurări din partea administraţiei locale şi vreau să le transmit tuturor fanilor Corvinului – cărora le mulțumesc că au rămas aproape de echipă și în această perioadă delicată de după ratarea promovării – că bugetul echipei va fi unul similar cu cel de anul trecut și că lotul va fi îmbunătățit, tocmai pentru a fi pregătiți, din toate punctele de vedere! Subliniez însă că toate discuțiile purtate au pornit de la premisa în care echipa noastră va juca tot în liga a treia, odată cu ratarea promovării pe teren, iar dacă Federaţia va trimite pe adresa clubului o invitaţie pentru participarea în liga secundă, vom avea parte de un buget modificat, odată cu sprijinul pe care îl vom avea şi din partea autorităţilor judeţene. Am încrederea că toți cei care fac parte din acest club știu unde s-au făcut greșeli și vor face tot posibilul ca acestea să nu se mai repete, pentru ca, odată revenit acasă, la Hunedoara, Corvinul să ajungă și din punct de vedere fotbalistic, acolo unde îi e locul!”, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului, Ioan Andone.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/