COMEMORARE/21 de ani fără Michael Klein! Hunedorenii nu l-au uitat

489

Peste 200 de hunedoreni au participat la un marş prin centrul Hunedoarei pentru a comemora 21 de ani de la moartea regretatului fotbalist Michael Klein.

DSC03938

Pe 2 februarie 1993, cel mai reprezentativ fotbalist hunedorean Michael Klein murea subit, la 33 de ani, în Germania la un antrenament al lui Bayer Uerdingen, lăsând o ţară întreagă îndoliat. De atunci hunedorenii îi cinstesc memoria an de an.

Ieri, la 21 e ani de la tristul eveniment sute de hunedoreni, suporteri, foşti colegi de echipă, oficiali ai FC Corvinul Hunedoara şi FC Hunedoara dar şi reprezentanţi ai administraţiei locale au participat la un marş prin centrul municipiului Hunedoara  au depus coroane de flori şi au ţinut un moment de reculegere la bustul lui Michael Klein amplasat în centrul civic al oraşului.

Pe întreg traseul fanii de toate vârstele au purtat cu ei un banner în culorile alb şi albastru pe care era scris numele fotbalistului şi desenat stilizat chipul fostului internaţional şi au scandat numele său, apoi au aplaudat.

Unicul căpitan al Corvinului! klein

Michael Klein (foto) are bust în Hunedoara, iar stadionul oraşului pe care şi el a evoluat îi poartă numele.

Chiar dacă atunci când el era căpitanul Corvinului cei mai mulţi dintre tinerii din galerie nu se născuseră încă, ultraşii au învăţat să-l preţuiască pe Mişa la fel de mult ca pe înaintaşii lor. Deşi nu mai activează de 10 ani Corvinul încă există în mintea şi sufletele hunedorenilor şi acest lucru se datorează, într-o mare măsură, şi lui Klein.

Născut în 10 octombrie 1959 Michael Klein a fost liderul celei mai bune echipe din istoria Corvinului, club pentru care a jucat de la 14 până la 27 de ani. “Mişa” a fost titularul incontestabil pe postul de fundaş stânga în naţionala României, pentru care a jucat de 90 de ori şi pentru care a marcat 5 goluri.

În urmă cu 20 de ani, după ce Corvinul retrograda din Divizia A, Klein le-a promis hunedorenilor că se va întoarce din Germania, că nu mai stă mult acolo. Însă hunedorenii nu au mai apucat să-l îmbrăţişeze niciodată, nici să îşi mai vadă de atunci echipa pe prima scenă a fotbalului românesc. “Mişa” s-a stins la 33 de ani, în timpul unui antrenament al lui Bayer Uerdingen, pentru că, deşi suferea de o bronşită cronică, nu a vrut să renunţe la fotbal.

[box border=”full”]

CV
Michael Klein (n. 10.10.1959 – Amnaş, jud. Sibiu)
Post: fundaş sau mijlocaş stânga. Număr: 8.
1977-1988: Corvinul Hunedoara (313 meciuri – 37 goluri)
1989-1991: Dinamo Bucureşti (49 de meciuri – 3 goluri)
1991-1993: Bayer Uerdingen (36 meciuri – 0 goluri)
Palmares la echipa naţională: 90 selecţii – 5 goluri
Palmares în cupele europene: 13 meciuri – 2 goluri
Debut în Liga I: Corvinul Hunedoara – FC Argeş 2-2 (24.08.1977)
Debut la naţională: România – Bulgaria 1-2 (09.09.1981)
Trofee: campionatul şi Cupa României cu Dinamo Bucureşti (1990)
Decedat: în 02.02.1993

Michael Klein a prins două turnee finale şi a bifat toate minutele în cele şapte meciuri jucate de tricolori atât la Campionatul European din Franţa (CE ’84), cât şi la Campionatul Mondial din Italia (CM ’90)

[/box] 

 

 

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.