FOTO GALERIE/BOX AMATOR/Maestrul Leu a predat o lecţie de box

Fostul campion mondial la box profesionist Mihai Leu s-a întors în sala de antrenament în oraşul natal, Hunedoara! Însă, nu pentru a-şi pregăti revenirea în ring, ci pentru a le împărtăşi din vasta lui experienţă pugiliştilor din lotul Naţional de cadeţi al României.

HUNEDORENII. Mihai Leu a lucrat la palmare cu preferatul său, hunedoreanul Cosmin Gîrleanu căruia i-a urat să cucerească medalia de aur la Dublin. FOTO: SAMI TAMAŞ.

HUNEDORENII. Mihai Leu a lucrat la palmare cu preferatul său, hunedoreanul Cosmin Gîrleanu căruia i-a urat să cucerească medalia de aur la Dublin. FOTO: SAMI TAMAŞ.

Micii boxeori din lotul Naţional de cadeţi al României, care se pregătesc pentru a participa la Campionatele Europene şcolare de box, au avut parte de-o vizită surpriză în cantonamentul de la Hunedoara. Cu toţii au făcut ochii mari de uimire atunci când în sala de antrenament a intrat fostul campion mondial la box profesionist Mihai Leu. „Băieţi, stop! El este Mihai Leu. Unul dintre cei mai buni pugilişti din lume, fost campion mondial la juniori şi primul român campion mondial la box profesionist. Sper ca întâlnirea cu el să vă inspire şi să vă aducă noroc în competiţiile la care veţi participa în viitor”, le-a spus sportivilor antrenorul coordonator al lotului, Ilie Captari.

Odată prezentările făcute puştii cu braţe vânjoase şi-au continuat antrenamentul, însă de această dată supravegheaţi şi de Mihai Leu care a urcat între ei în ring pentru a le împărtăşi câteva dintre secretele succesului în sportul cu mănuşi. Timp de o oră pe ceas, Leu i-a învăţat pe copii cum să lovească cu pumnii cât mai corect şi mai eficient, le-a corectat jocul de picioare, le-a explicat cum şi cât de important este să îşi aplice corect bandajele pe palme şi chiar le-a parat loviturile cu palmareleMaestrul Ilie Captari crede că vizita lui Mihai Leu îi va impulsiona pe sportivi să fie mai buni. „Mă bucur că Mihai a reuşit azi să vină să ne vadă. Cu siguranţă vizita lui va fi un imbold, le va da aripi copiilor care la Dublin vor dat totul ca să câştige medalii”, a mai spus Captari.

Schimb de complimente peste corzile ringului

Şi sportivii au fost încântaţi de întâlnirea cu fostul mare campion la box, Mihai Leu pe care îl ştiau doar din informaţiile găsite pe internet, iar până atunci îl văzuseră doar la televizor. Niciunul dintre ei nu era născut în 1997 când Leu a câştigat prima centură mondială încrustată cu diamante la box profesionist. „Mă bucur că am avut ocazia să fiu antrenat de Mihai Leu pentru că este un hunedorean de-al meu şi a fost campion mondial la box. Şi eu vreau să fiu cel mai bun boxeor din lume iar pentru asta muncesc din greu la antrenamente zi de zi”, a spus campionul naţional la categoria 40 de kilograme, Cosmin Gîrleanu de la CSŞ Hunedoara. „Mihai mi-a arătat cum să îmi flexez picioarele pentru a avea o mai bună stabilitate în ring. Sunt bucuros că am avut ocazia să mă întâlnesc cu el şi voi ţine cont de toate sfaturile pe care mi le-a dat”, a spus şi băimăreanul Cristian Filip. „Îl cunosc pe Mihai Leu. Am citit despre el pe internet şi l-am văzut la televizor. A fost un mare campion la box”, a spus şi Dănuţ Cotuna.

Şi Mihai Leu s-a arătat plăcut surprins de calităţile micilor pugilişti. „Deşi sunt la început de drum în box am observat că puştii au potenţial foarte mare. Cel mai important este ca ei să conştientizeze că ceea ce fac acum poate fi viitorul lor. S-a dovedit că sportul poate să schimbe în bine oameni şi vieţile lor. Prin sport poţi să devii cineva în viaţă. Este esenţa ca ei să creadă în asta şi să fie serioşi în tot ceea ce fac”, a spus fostul campion mondial la box profesionist.

„Nu mă mai despart de box niciodată”

Lui Mihai Leu i-a placut experienţa de antrenor de copii pe care ar vrea s-o mai repete în viitor, însă doar ocazional. „Mă simt mai atras de arbitraj”, a dezvăluit Leu care este arbitru internaţional de box. „Mă tentează orice are legătură cu boxul. Boxul este viaţa mea şi îmi doresc foarte mult să transmit mai departe ce am făcut bine, ce am realizat eu în ring”, a mai spus Mihai Leu care a făcut şi-o promisiune. „Nu am să mai stau niciodată departe de box. În cei 10 ani în care am lipsit din jurul ringului mi-am dat seama că boxul mi-a lipsit foarte mult”.

 Cifra

8

boxeori vor reprezenta România la Campionatele Europene şcolare care se vor desfăşura săptămâna viitoare la Dublin, Irlanda

declaraţie

„În ultimul meu meci la profesionişti l-am învins pe irlandezul Michael Caruth care a vrut să îmi ia centura cu diamante. Deci, băieţi, irlandezii sunt de bătut. Să nu vă fie teamă de ei”

Mihai Leu, fost campion mondial la box profesionist

[wzslider autoplay=”true”]

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − zece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
PARLAMENTUL UE. Noi măsuri financiare pentru combaterea pandemiei         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 05 aprilie 2020         Cadrele medicale din Hunedoara respiră ușurat. Rezultate negative la testele coronavirus         124 de persoane infectate cu coronavirus în Hunedoara         Accident grav pe un câmp din zona Orăștiei         Spargere la un magazin din Lupeni. Hoții au fost prinși în flagrant         Doamnă/domnule doctor, vă respect decizia! La război nu mergi fără pușcă         Amenzi pentru cei care nu poartă măști în Simeria         Încă trei decese ale unor bolnavi infectați și cu coronavirus, în județul Hunedoara         Câte cadre medicale au fost diagnosticate cu coronavirus         O femeie cu afecțiuni grave, al 11-lea hunedorean pe lista decedaților diagnosticați cu coronavirus         Coronavirus. Vești bune la Spitalul municipal Hunedoara, după testarea cadrelor medicale         Coronavirus: Situația la zi în județul Hunedoara         Spitalul Județean de Urgență din Deva a cumpărat sute de saci pentru cadavre         Misiunile desfăşurate de jandarmii hunedoreni în contextul pandemiei cu coronavirus         Apel către firmele din județ care pot produce echipamente medicale sau biocide         Castelul Corvinilor rămâne închis publicului. Evenimentele din aprilie și mai, anulate         Încă un deces al unui pacient cu boli grave, dar și cu coronavirus, în județul Hunedoara         Contracte de 30 de milioane de lei semnate cu ADR Vest pentru Deva și Hunedoara         Restricții de circuație pe podul de la Șoimuș (DN 76)