Autobergamo Deva va juca pentru titlu la Galaţi

 

După primul joc desfăşurat luni seara, când a pierdut al treilea meci al finalei Ligii I de futsal, scor 1-2, în faţa lui United Galaţi, marţi seara alb-vişiniii au egalat din nou situaţia, învingând cu 6-2 (3-2). Autobergamo s-a impus la capătul unui meci dramatic în care a condus şi a fost condusă în prima repriză, desprinzându-se la scor după pauză când moldovenii au riscat totul scoţând portarul creându-şi superioritate pe fazele de atac.

 

Dispută aprigă pe teren cât şi în tribună

 

Meciul a început cu intonarea imnului de stat şi fără tatonări Galaţiul a avut primul şut pe spaţiul porţii lui Toniţă. Pe teren spiritele sau încins, faulturile şi simulările oaspeţilor pentru a impresiona arbitrii au luat amploare. Decizile arbitrilor au stârnit controverse în ambele tabere, aşa încât tribuna a luat “foc” meciul fiind interupt necesitând intervenţia oficialilor pentru ai liniştii pe spectatori. După o situaţie rarisimă în faţa porţii neputând impinge balonul în plasă, Nuno Coco s-a revanşat într-o acţiune personală în minutul 5 şi a deschis scorul. Nu a trecut un minut şi oaspeţii au egalat la o aglomerare de jucători în faţa porţii lui Tiniţă, Cojoc a şutat pe jos şi balonul s-a strecurat în plasă, 1-1. Autobergamo a ieşit la atac, dar ratările disperate i-au pus în câteva rânduri pe contraatac pe gălăţeni. Moldoveanu s-a aruncat pe jos simulând o accidentare secunde bune. O fază rarisimă s-a consumat în minutul 13, Obadă a şutat la poartă, portarul prins pe picior greşit a fost bătut, dar mingea s-a lovit pe linia porţii de colegul său de echipă Ferreira şi a ieşit în aut. Pânzaru a primit al doilea cartonaş galben la un faut discret dar nu de galben şi a fost eliminat. Deciziile brigăzii de arbitrii din Bucureşti luate discret împotriva gazdelor şi în favoarea oaspeţilor au dat aripi moldovenilor care au scos o lovitură de la 6 m la blocajul făcut de Nuno cu mâna în afara careului porţii. Lovitura liberă a fost executată de Cojoc care a adus echipa oaspete în avantaj 1-2. A fost rândul suporterilor gălăţeni să-i incite pe deveeni la maximum, aşa încât a fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine în tribune şi apelul crainicului la potolirea spiritelor. Matei pe dreapta l-a servit pe Ignat în centru care a înscris egalând scorul 2-2. Un aut de la margine bătut repede de Nuno l-a găsit pe Ribeiro nemarcat care a înscris în ultimele secunde de joc ale primei reprize, ducând gazdele în avantaj la finalul primei reprize.

 

Ribeiro schimbă total cursul jocului

 

Intrat în teren încă din jumătatea primei reprize Ribeiro Carlos Henrique a fost jucătorul providenţial care a recuperate multe mingi şi a dat siguranţă echipei pe faza de atac. Ieşiţi de la vestiar jucători echipei Autobergamo au fost cu totul schimbaţi. Jocul lor a fost mai calm şi mai sigur nu s-au mai avântat în exces în atac, decât atât cât a fost nevoie pentru a mai înscrie trei goluri. S-au apărat în faţa iureşului nestăvilit al moldovenilor care au etalat o linie de jucători în teren cum nu a avut niciodată Galaţiul. Matei într-o acţiune personală în minutul 35 a dus scorul la 4-2, moldovenii ne-mai având soluţii decât scoaterea portarului şi forţarea pe faza de atac cu un jucător în plus. Au riscat şi au mai încasat două goluri prin Coco în minutul 38, acesta a interceptat un balon în propriul careu şi l-a trimis în poarta goală a gălăţenilor, apoi Ignat din interiorul careului stabileşte scorul final 6-2.

 

Cupa “plimbată” prin ţară, se poate întoarce definitiv la Deva

 

Meciul decisiv, care va hotărî noua campioană a României la futsal, se va juca la Galaţi, marţi 30 mai, dată ce a fost stabilită ulterior celei de 29 mai cum se ştia, probabil tot de la orele 18.00. Tricourile de campioni, dipolomele şi cupa “pregătite” să fie înmânate Galaţiului marţi la la Deva se vor mai plimba puţin prin ţară, până săptămâna viitoare. Deznodământul se lasă greu aşteptat. Dacă tot e să facem o prognoză corectă, echipa de futsal Autobergamo Deva are o misiune dificilă la Galaţi unde se va confrunta cu un arbitraj şi un public ostil fiindu-i extrem  de dificil, ca să nu spun imposibil să câştige meciul. Jocul prestat în ultimul timp de jucătorii de la Deva este prea simplu şi a fost ghicit de gălăţeni aşa încât doar o schimbare a lui o poate face campioană. Aşa cum Ribeiro a arătat cu totul altceva la introducerea lui pe teren, tot aşa trupa lui Dorin Popa trebuie să surprindă Galaţiul la ei acasă. Jucând doar de la egal la egal şi în forţă cum au făcut-o în ultimele meciuri cu ei nu vor avea nici o şansă. Timp mai este pentru a gândi o formulă de joc ce nu au mai folosit-o până în prezent şi jucători valoroşi mai sunt pe bancă care pot face diferenţe şi cărora nu li se cunoaşte jocul în teren. Cu toate recomandările de bine ce le aducem, redacţia de sport a “Ziarului Hunedoreanului” le urează Succes! pe săptămâna viitoare şi să aducă trofeul de campioni ai României la Deva.

 

United Galaţi: Păduraru – Cojoc(cpt.), Moldoveanu, Cireş, Al-Ioani, Laşcu, Burdujel, Crăciun, Apostol, Kailon, Boubătrân, Crişan, Tudose antrenor David Asandei

 

Autobergamo Deva: Toniţă- Matei Marius(cpt.), Matei Florin, Ignat, Pânzaru, Iancu, Drăgoiu, Ferreira, Nuno, Obadă, Ribeiro, Oatu, Tacot, Ribeiro antrenor Ignat Florin

 

Au înscris Nuno Coco (5, 38), Ignat (17, 40), Ique (20) şi F. Matei (35), în timp ce golurile oaspeţilor au fost înscrise de Crăciun (6) şi Cojoc (16 – penalti).

 

Arbitri: Bogdan Sorescu, Gabriel Gherman, Marian Ivănescu, Observator de joc: Petre Radu , Observator de arbitri Valeriu Ioniţă(cu toţii din Bucureşti)

 

Declaraţii înregistrate la final de meci:

 

“Bineînţeles că a fost o diferenţă destul de mare faţă de primul joc, s-a văzut şi oboseala şi am avut şi câţiva jucători accidentaţi, portarul Wellington care nu l-am folosit mai deloc. Jucători care erau la limita suspendării, nici nu au băgat piciorul la minge nici nu s-au întrebuinţat la maxim. Practic noi ne-am propus să câştigăm un meci la Deva, să aducem finala la Galaţi ceea ce am şi reuşit. La Galaţi va fi care pe care şi cine va fi mai bun să câştige.  S-a văzut că sunt două echipe foarte bune, ambiţioase, echilibrul a stat până în final când mai erau cinci minute, ori se făcea 3-3 ori 4-2 nu mai conta în final ne-am propus să rezistăm până în ultima secundă. Este foarte bine acuma în prezent pentru echipa mea şi finala este la Galaţi.” David Asandei, antrenor United Galaţi.

 

“Ieri a fost un meci pe care nu l-am câştigat dar echipa a evoluat destul de bine, am avut foarte multe ocazii după cum bine s-a văzut. Mulţumim în primul rând publicului care  ne-a susţinut frenetic atât ieri cât şi astăzi. Echipa a desfăşurat un joc de futsal foarte modern, pragmatismul a triumfat, mă refer la echipa Galaţiului, care ieri cu un pragmatism deosebit au reuşit să ducă meciul la victorie. Astăzi echipa noastră ca şi ieri a fost net superioară, cu o dominare teritorială cu o foarte bună strategie făcută de Gogu Ignat. Băieţii au urmat planul tehnic şi tactic foarte bine ne-am descătuşat puţin.  Mergem la Galaţi şi vom juca cum am jucat şi astăzi cu trofeul pe masă. De data asta am înclinat balanţa în favoarea noastră sperăm ca la Galaţi unde nu o să avem acest minunat public cu noi să câştigăm. Trebuie să fim inimoşi să dăm dovadă de mare colectiv cum am fost astăzi, o echipă unită, un iz de culturi de la Portugalia-Moldova-România şi a ieşit un frumos cocktail.” Marius Pârciu, antrenor secund Autobergamo Deva.

 

“Bine că am intrat şi am putut să marchez, la prima repriză a fost un gol foarte important pentru mine şi echipă. În a doua parte cred că am jucat mai bine ca ei şi meritam victoria. Dorinţa să fi campioană aici a fost mare, avem echipă, avem foarte bun lot şi merităm să fim pe teren. Ieri am jucat mai bine ca ei dar mingea nu o intrat, azi cu mai mult noroc mingea a intrat, acuma vedem finala.” Ribeiro Carlos Henrique, jucător Autobergamo Deva.

 

“Îmi pare rău că am pierdut ieri, dacă eram şi ieri la fel de concentraţi ca şi astăzi, altele erau datele problemei. Trebuie să mergem acolo cum le-am spus şi azi dimineaţă jucătorilor, “să murim” acolo să câştigăm. Am tras patru meciuri în semifinale, finale grele şi mergem acolo să facem tot ce putem şi am încredere în băieţi. Trebuie să luptăm cu toată lumea, trebuie să câştigăm”. Dorin Popa, preşedinte Autobergamo Deva.

 

“Nu cred că suntem într-o ţară normală, la Băiţa la Diniş să te duci la un meci de fotbal să dai un milliard de lei, iar aici la un meci cu o asemenea miză, tu ca primărie, consiliu judeţean, sau consiliu local din Deva să nu dai nici un leu.” (A.D.)

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara         Hoții au făcut praf o biserică din Vulcan. Alte două lăcașuri au fost călcate de spărgători         Accident în Deva. Un taximetrist băut a făcut ravagii pe bulevard         Tribunalul Hunedoara și-a prezentat bilanțul pe anul 2019         ALDE va avea liste și candidații proprii la alegerile locale         Evaluarea Sarmizegetusei Regia. Suma uriașă la care a fost estimată cetatea dacică         Zeci de oameni au primit ajutor la Adăpostul de noapte din Deva         Bugetul municipiului Deva pe anul 2020 în dezbatere publică         Șoseaua din Pasul Vulcan interzisă mașinilor pe timpul iernii         „HOŢULUI DE HOŢIE ÎI E FRICĂ” Criza alimentelor de la Spitalul Judeţean şi apelul (ipocrit) la responsabilitate         Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției