ATLETISM. A sărit peste Balcani

Atleta hunedoreancă Florentina Marincu este campioană Balcanică de seniori în sală la săritura în lungime. România s-a clasat pe locul secund pe națiuni din 15 țări participante

15-BALCANICAAtleta junioară Florentina Marincu (foto, 18 ani), legitimată la Colegiul Național Sportiv “Cetate” Deva unde este antrenată de profesorul Nicolae Alexe a obținut primul succes internațional în sală în acest an.

Cu un salt de 6 metri și 44 de centimetri Marincu a câștigat proba de săritura în lungime din cadrul Campionatelor Balcanice de atletism indoor – în sală – rezervate seniorilor care s-a desfășurat sâmbătă în Sala “Asli Ciakir” din Istanbul, Turcia.

Rezultatul cu care Florentina Marincu a câștigat titlul de campioană Balcanică weekend-ul trecut la Istanbul este cu 11 centimetri mai mic decât cel cu care pe 14 februarie la București a câștigat titlul de campioană a României, 6 metri și 55 centimetri.

Dublă campioană mondială de cadete la săritura în lungime și triplusalt în anul 2013 Florentina Marincu a fost recompensată de Asociația Federațiilor Atletice din Balcani (ABAF), cu  trofeul ”Stea în ascensiune”, un premiu ce se acordă atleților juniori care bat la porțile afirmării în elita marii performanțe mondiale. (Sami Tamas)

[box type=”note” border=”full”]România pe locul 2!

Atleții români au cucerit în total 11 medalii (șase medalii de aur, patru de argint și una de bronz,), sâmbătă, la Campionatele Balcanice indoor disputate la Istanbul. Au câștigat titlurile de campionii balcanici Adelina Pastor în proba de 400 metri, Mihaela Nunu (800 m), Florina Pierdevară (1.500 m), Florentina Marincu (lungime), ștafeta 4×400 m feminin (Pastor, Moroșanu, Nunu, Pierdevară) și Andrei Ștefana (3.000 m). În clasamentele generale România a ocupat locul secund, atât la feminin, 78 puncte, după Turcia cu 90 puncte și înaintea Greciei — 54 puncte, cât și la masculin, cu 54 puncte tot după Turcia, cu 77 puncte, iar pe poziția a treia s-a situat Bulgaria, cu 51 puncte. Cele patru medalii de argint au fost câștigate de Claudia Bobocea (3.000 m), Cătălin Câmpeanu (60 m) și Radu Ciobanu (60 m garduri) și Elena Panțuroiu (triplusaltista), iar bronzul a revenit sprinterei Andreea Ogrăzeanu (60 m). 23 de atleți au făcut parte din lotul României.[/box]

 

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − șase =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților         SPARG LIMITELE PENIBILULUI. CJH face turismul de rahat (la propriu) în Sarmizegetusa Regia         Ce s-a ales de fosta Școală 10 din Hunedoara, unde învățau 1.500 de elevi         Caz șocant în comuna Pui: o elevă de opt ani a fost abuzată de învățător         PRIMĂRIA DEVA. Ajutor pentru încălzirea locuinţei         CU BANI FDI. Bucureşci: Iluminat public european până de Paşte         Soarta tristă a „autostrăzii – muzeu”, părăsită de două luni         Salarii regești la Consiliul Județean Hunedoara         Deva – între destinație turistică și turismul de nișă         Traian Berbeceanu: „Pot să am neșansa să nu mi se mai facă dreptate niciodată”