ARTE MARȚIALE. Vis de campioană!

Karateka orăștiancă Bianca Antonia Orzescu își dorește să aibe propriul ei club și grădiniță cu predare în germană în care să-i învețe pe copii tainele artelor marțiale

16-CAMPIOANA

Bianca Antonia Orzescu (foto, 16 ani), este una dintre sportivi merituoși ai Clubului Sportiv Dacicus Orăștie.

La karate după primi pași

Ea practică artele marțiale din fragedă pruncie. Abia își mai aduce aminte de prima zi când după lungi insistențe părinții ei au dus-o la sala unde colegii ei de la grădiniță exersau deja procedee de karate.

“Fiind o fetiță foarte energica pe când aveam doar patru anișori părinții mei m-au înscris în sfârșit și pe mine la karate. De cum am intrat în sala de antrenament mi-a plăcut și am ajuns încet, încet să-mi doresc să asimilez cât mai multe cunoștiințe și să vreau să fiu cea mai bună, ambiția m-a ajutat la fiecare competitie să fiu mai bună decât la precedenta întrecere”, povestește Bianca Orzescu care din 2006 an după an a câștigat medalie după medalie la competițiile internaționale la care a participat în Italia, Serbia și Marea Britanie.

Karate pentru totdeauna

Elevă la secția „germană maternal” a Colegiului Național “Decebal” din Deva și cu un program zilnic plin de evenimente Bianca își găsește timp și pentru karate.

“Nici o clipă nu m-am gândit să abandonez cursurile de karate, din contră îmi doresc să urmez exemplul sensei-ului meu Nicolae Iordachescu și mai târziu să fiu un sensei model cum e el. Pe viitor visez să am propriul meu club și propria gradiniță cu predare în limba germană. Știu că va trebui să muncesc foarte mult dar lângă exemple așa de bune cum sunt  sensei și parinți mei sunt sigură că voi reuși”, speră Bianca. (Sami Tamaş)

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

treisprezece − doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva