ARTE MARȚIALE. Vis de campioană!

Karateka orăștiancă Bianca Antonia Orzescu își dorește să aibe propriul ei club și grădiniță cu predare în germană în care să-i învețe pe copii tainele artelor marțiale

16-CAMPIOANA

Bianca Antonia Orzescu (foto, 16 ani), este una dintre sportivi merituoși ai Clubului Sportiv Dacicus Orăștie.

La karate după primi pași

Ea practică artele marțiale din fragedă pruncie. Abia își mai aduce aminte de prima zi când după lungi insistențe părinții ei au dus-o la sala unde colegii ei de la grădiniță exersau deja procedee de karate.

“Fiind o fetiță foarte energica pe când aveam doar patru anișori părinții mei m-au înscris în sfârșit și pe mine la karate. De cum am intrat în sala de antrenament mi-a plăcut și am ajuns încet, încet să-mi doresc să asimilez cât mai multe cunoștiințe și să vreau să fiu cea mai bună, ambiția m-a ajutat la fiecare competitie să fiu mai bună decât la precedenta întrecere”, povestește Bianca Orzescu care din 2006 an după an a câștigat medalie după medalie la competițiile internaționale la care a participat în Italia, Serbia și Marea Britanie.

Karate pentru totdeauna

Elevă la secția „germană maternal” a Colegiului Național “Decebal” din Deva și cu un program zilnic plin de evenimente Bianca își găsește timp și pentru karate.

“Nici o clipă nu m-am gândit să abandonez cursurile de karate, din contră îmi doresc să urmez exemplul sensei-ului meu Nicolae Iordachescu și mai târziu să fiu un sensei model cum e el. Pe viitor visez să am propriul meu club și propria gradiniță cu predare în limba germană. Știu că va trebui să muncesc foarte mult dar lângă exemple așa de bune cum sunt  sensei și parinți mei sunt sigură că voi reuși”, speră Bianca. (Sami Tamaş)

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu