Analiză. Încă o promovare ratată pentru FC Hunedoara

 Echipa de pe malurile Cernei are şanse minime de a urca în eşalonul superior, fiind la cea de-a treia tentativă ca şi eşuată în tot atâţia ani

DSC_0640

FC Hunedoara, singura echipă de fotbal din judeţ care încearcă să mai ţină steagul sus, este foarte aproape de a rata, din nou, pentru a treia oară consecutiv, promovarea în liga secundă.

 

Nu de la Pâncota li se trage

 

Jocul din ultima etapă disputată, a XXIII-a, de la Pâncota, cu Şoimii, pare a fi fost fatal în tentativa hunedorenilor de a promova în Liga a II-a. Atunci echipa antrenată de Marius Opric a pierdut cu 1-0, arădenii, după cum susţin cei prezenţi la faţa locului, jucând de parcă ei ar fi tras la promovare. Se vorbea de o primă oferită de contracandidaţii Hunedoarei, dar sunt zvonuri că şi cei de la clubul patronat de Alina State ar fi încercat să discute cu cei de la Şoimii.

În plus, se pare că şi arbitrajul ar fi fost unul potrivnic, dar nu este primul joc în care se întâlnesc aceste aspecte. La acestea se adaugă şi o „conspiraţie” a celor de la Olimpia Satu Mare, care conduc acum în C5, cu diriguitorii fotbalului românesc. Mai mult, violenţele produse după meci ar trebui să dea de gândit celor în drept.

Lăsând toate acestea deoparte, la care trebuie, totuşi, să mai adăugăm şi acuzaţiile de „blat” faţă de unii dintre echipierii Hunedoarei, lansate de cei din club, era ştiut că la Pâncota nu va fi un meci uşor, ţinând cont de egalul din tur, 3-3, de pe „Michael Klein”, dar, probabil, nu s-a putut face nimic pentru contracararea acestui aspect, sau, poate, nu s-a vrut, din varii motive.

 

Precedentul Simeria

 

Dacă dăm cu puţin timpul înapoi, mai exact în campionatul trecut, ne aducem aminte că formaţia CFR Simeria, fosta echipă condusă de Alina State, bună parte dintre „feroviari” jucând acum la Hunedoara, avea cel mai bun lot al seriei şi era văzută candidată principală la promovare. Dar nu a promovat, unii, chiar şi jucători sau apropiaţi ai clubului, susţinând că nu s-a dorit acest lucru. Simerienii puteau rezolva problema promovării în primele etape ale sezonului trecut, având un program relativ favorabil, dar nu a fost să fie.

Hunedorenii, care s-au plimbat în tur, aveau 10 puncte faţă de a doua clasată la reluarea competiţiei, diferenţa fiind, la un moment dat, în toamnă, chiar şi mai mare. Şi, cum schimbări majore nu s-au făcut în lot, între tur şi retur, FC Hunedoara ar fi trebuit să nu aibă emoţii în ce priveşte promovarea. Şi, totuşi, promovarea este ca şi ratată, o cauză, poate chiar cea principală, fiind jocul nu foarte concludent al fotbaliştilor de la Hunedoara, semnalat de unii jurnalişti, lucru ce a deranjat conducerea clubului de pe Cerna.

 

Eşec după eşec

 

De trei ani, cu trei finanţatori diferiţi, care au ieşit în evidenţă mai mult cu declaraţii decât cu performanţe, lucru întărit de rezultate, în primul rând, Hunedoara ratează, cu o constanţă demnă de o cauză mai bună, promovarea. Este adevărat că există o decizie a federaţiei care interzicea promovarea, dar s-au făcut excepţii gârlă cu alte echipe aflate într-o situaţie similară şi, la criza de participante la divizia secundă, cu siguranţă că Hunedoara nu ar fi avut probleme cu acceptarea sa în eşalonul superior.

Ce se va întâmpla, oare, în viitor cu FC Hunedoara? Alina State are un contract cu clubul până în 2015, iar timpul ne va arăta dacă înţelegerea va fi respectată. Finanţatorul de astăzi al Hunedoarei fotbalistice a mai avut două experienţe în domeniu, poate nu cele mai fericite, cu Dacia Orăştie, echipă de Liga a treia care s-a şi desfiinţat, cu ceva scandal, conform edililor din oraşul Paliei, după întreruperea relaţiilor contractuale, şi cu CFR Simeria, ajunsă, acum, de la candidată la promovare o obscură trupă de Liga a IV-a, de care aminteam şi mai sus, între Alina State şi reprezentanţii administraţiei publice locale a urbei existând numeroase neînţelegeri.

Până acum nu există frecuşuri la vedere între părţi, dar, ţinând cont de antecedente, nu este exclus ca acestea să apară, şi chiar foarte repede.

 

De doi bani speranţă

 

Revenind doar la fotbal, trebuie spus că FC Hunedoara mai are de doi bani speranţă. Este greu de crezut că Olimpia, care joacă sâmbătă, la o zi după FC Hunedoara, se va împiedica, pe propriul teren, de Seso Câmpia Turzii, „nordicii” urmând a evolua, în penultima etapă, tot acasă, cu Naţional Sebiş, echipă care, sezonul trecut, era una incomodă, dar dacă funcţionează „cooperativa” dintre Arad şi Satu Mare, e imposibilă minunea, liderul la zi al seriei urmând a câştiga, la „masa verde”, jocul cu FCM Turda, din ultima etapă, clujenii retrăgându-se din competiţie.

Cu o mulţime de suspendaţi, accidentaţi şi „bănuiţi”, hunedorenii vor întâlni mâine, de la orele 18.00, pe stadionul „Michael Klein”, pe Unirea Dej, urmând, apoi, deplasarea la Sănătatea Cluj şi, în ultima etapă, jocul de acasă cu FC Zalău. Elevii lui Marius Opric trebuie să învingă în aceste meciuri, măcar pentru suporteri, şi să aştepte un pas greşit al celor de la Satu Mare. Mai este posibilitatea, aproape utopică, ce-i drept, ca federaţia să decidă rejucarea partidei de la Pâncota, că de schimbări de rezultate nu s-a prea auzit în lume. Şi să fim optimişti şi de bună credinţă şi să sperăm că, de nu va fi să fie acum, măcar la anul Hunedoara să promoveze, când îi expiră şi interdicţia federală.

 

 

[box border=”full”] Traseul Hunedoarei din retur

FC Hunedoara a început returul cu 10 puncte în faţa liderului actual, Olimpia Satu Mare, 32 faţă de 22, diferenţa maximă dintre cele două echipe fiind de 12 „lungimi”. În prima etapă a returului, hunedorenii au câştigat, la „masa verde”, cu 3-0, jocul din deplasare de la Petroşani, Jiul abandonând întrecererea în pauza competiţională, iar apoi au stat din cauza numărului impar de echipe din serie.

A urmat înfrângerea de la Satu Mare, cu 1-0, dar nu erau, încă, motive de îngrijorare, chiar dacă atunci se înregistra prima înfrângere din campionat. Apoi au venit trei victorii, 1-0, acasă, cu Sebişul, 3-0 la Turda, fără joc, clujenii retrăgându-se din campionat, şi 4-0 la Hunedoara, cu Europa Alba Iulia, formaţie care şi-a mutat sediul la Chişineu Criş, urmate de eşecul, scor 0-1, considerat surprinzător atunci, de la CS Oşorhei, precum şi remiza albă de la Câmpia Turzii, şi situaţia începea să se complice.

A urmat victoria previzibilă de acasă, 7-0 cu Plimob Sighetu Marmaţiei, scorul campionatului, şi eşecul cu 0-1 de la Pâncota, care a consfinţit avantajul de un punct al sătmărenilor, în condiţia în care ambele echipe au ajuns la acelaşi număr de jocuri disputate, respectiv 21. În tur, FC Hunedoara a învins, acasă, cu 2-0 pe Olimpia, şi a pierdut doar patru puncte, în urma a două remize, cea cu Pâncota, 3-3, de pe propriul teren, şi 1-1 de la Zalău, din ultima etapă. [/box]

 

 

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
One thought on “Analiză. Încă o promovare ratată pentru FC Hunedoara

  1. HD

    trec anii , trece viata si astia se joaca cu viata noastra , cu jocul de a promova sau nu.! sa le fie rusine!sa fie adus Mircea Lucescu, Andone, Petcu, si fostele glorii ale Corvinului , caci in ritmul asta nu promoveaza F.C. HD nici in 15 ani. Astia care au tradat in returul acestui campionat se numesc tradatori.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului