Vită cu ceapă

Superb de simplu de preparat, tulburătoare la gust, o aventură culinară care ne arată cum asiatici știu să facă minuni fără efort.

INGREDIENTE (pentru patru persoane):

800 grame carne de vită

8 linguri de sos de soia

o lingură de supă concentrată de legume

două linguri de ulei de măsline

3 căței de usturoi

3 cepe potrivite

o lingură de ghimbir tocat mărunt

4 linguri de sos vietnamez Nuoc-Man (dacă nu găsiți, folosiți sos Worchestershire)

o lingură de zahăr

sucul de la o lămâie

semințe de susan

frunze de busuioc pentru ornare

PREPARARE:

Cum spuneam, este vorba despre o rețetă simplă. Curățați și tăiați usturoiul feliuțe subțiri. Tăiați cu delicatețe carnea în felii cât de subțiri. Într-un vas potrivit, amestecați carnea cu usturoiul, supa de legume, sosul de soia și ghimbirul și lăsați la marinat cel puțin jumătate de oră, în frigider.

Între timă, curățați ceapa și tăiați-o peștișor.

Puneți mâna pe tovarășul wok (un wok bine făcut, nu din cel din tablă subțire!), încălziți-l rapid pe foc, cu o lingură de ulei de măsline, apoi aruncați în el, cu talent, feliuțele de carne cu tot cu marinată. Gătiți la foc vioi, amestecând, cam trei-patru minute, după care puneți totul într-un bol și acoperiți cu un capac sau o farfurie.

Într-o tigaie sănătoasă, puneți restul de ulei de măsline și căliți în el ceapa vreo trei minuțele, amestecând continuu. Turnați acum sosul vietnamez (sau Worchestershire) și zeama de lămâie, după care presărați, amestecând, zahărul.

Tot amestecând, adăugați și carnea gătită anterior. Mai rulați la foc trei-patru minuțele.

Pentru servire, puneți vita cu ceapă pe un platou, după care presărați deasupra semințe de susan și busuioc tocat.

Poftă mare!

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Drumul spre satul Alun va fi modernizat         Ajutoare de urgență pentru familiile din județul Hunedoara afectate de inundații         STRAJA. Consiliul Județean Hunedoara continuă seria investițiilor care susțin dezvoltarea turismului         Accident în Deva, produs de un bărbat de 72 de ani         Vitezoman băut la volan         Spărgători de mașini prinși în Valea Jiului         Asistente de la Spitalul municipal Hunedoara infectate cu Covid 19         Tragedie pe o stradă din Orăștie         Un monument pe săptămână: CETATEA DACICĂ DE LA COSTEȘTI-BLIDARU         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Caransebeș         CJ Hunedoara: „Primăria Șoimuș este obligată să asigure un trafic sigur pe drumurile județene aflate în administrare temporară”         Masivul Parâng. Șantierul drumului județean 709F inspectat de reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara         LA TRÂNTĂ CU COVID 19. Luptătorii deveni așteaptă reluarea competițiilor         Accident mortal. Scene de groază pe șoseaua Hunedoara – Deva         Mii de puieți de păstrăv eliberați în apele Retezatului         Locurile din Parcul Național Retezat unde camparea este permisă         Cum este căutat tânărul dispărut în apele Lacului Cinciș         Jandarmii montani au fost chemați în ajutorul unor turiști înspăimântați de urs         Tânără din Germania rătăcită pe crestele Retezatului         Autostrada Lugoj – Deva. Cum rezistă „Dealul Liliecilor” la un an de la finalizarea lucrărilor