Carbonara – rețeta autentică

Ehei, nu știu alții cum sunt, dar eu mă topesc după paste alla carbonara, o delicatesă de drum lung, care te face mai blând și mai bun. Deși este o bijuterie culinară, pregătirea ei nu este deloc complicată dar, așa cum spun toți marii bucătari – valabil, în fapt, pentru toate minunile culinare -, secretul este să folosești cele mai bune ingrediente, dacă se poate chiar cele indicate de rețeta autentică.

INGREDIENTE:

(4 persoane)

400 grame Spaghetti (adevărate)

200 grame Pecorino Romano (o brânză integral din lapte de oaie, mult mai intensă decât parmezanul – pe care îl putem folosi, în lipsă de Pecorino Romano)

150 grame Guanciale (falcă de porc afumată)

4 gălbenușuri de ou

un ou cu tot cu albuș

o lingură de ulei de măsline (extravirgin)

piper negru măcinat

sare (grijă mare cu sarea, pentru că Pecorino Romano e deja sărată)

PREPARARE:

Așadar, avem tot ce ne trebuie, ne înarmăm cu echipamentul de Chef (sau cu găsim prin dulap!) și purcedem la realizarea minunăției de carbonara.

Prima etapă este entuziasmarea pastelor – Spaghetti – prin fierbere într-o oală de vreo 4-5 litri, în care punem sare, ATENȚIE, cel mult 10 grame la un litru de apă (pentru că luăm în calcul faptul că vom lucra cu două ingrediente deja sărate: Pecorino și Guanciale). Pastele se introduc după ce apa începe să clocotească și se fierb exact cât scrie pe ambalaj.

Până se fac pastele, într-o tigaie rumenim ușor, în puțin ulei de măsline, Guanciale tăiată bucățele finuțe, până ies crocante. Separat, într-un bol, amestecăm gălbenușurile de ou și oul cu albuș cu Pecorino și piper… Și așa de bine învârtim – ca la maioneză – până iese o cremă untoasă.

Și acum, să explicăm modul cum se sincronizează totul, pentru asamblare: când pastele sunt gata, luăm puțină apă din oala în care au fiert și stingem Guanciale din tigaie, amestecând rapid, tot atunci vărsăm în tigaie pastele fierte, amestecăm puțin și oprim focul sub tigaie. Nu facem pauză, ci adăugăm amestecul de ouă și Pecorino din bol, pe care îl integrăm ușurel, prin amestecare, iar la final presărăm deasupra Pecorino dat prin răzătoarea mică și puțin piper.

Nu trebuie pierdut timpul, se servește imediat, pentru că doar așa este perfect!

Poftă mare!

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + zece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Prins la furat, deși trebuia să rămână în izolare         Tânără anchetată după ce a fugit de la locul accidentului         Accident rutier. Biciclist rănit grav         Tineri trimiși în carantină pentru că nu au respectat măsura izolării         Hoți prinși la Mina Paroșeni         Hunedorean prins cu țigări de contrabandă         556 de hunedoreni vindecați de Covid 19         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         CJ Hunedoara distribuie echipamente de protecție spitalelor suport Covid-19         Drumul Județean 687 Hunedoara – Călan. Cum s-a lucrat în ultimul an la șoseaua modernizată pe fonduri UE         O piesă deosebită din colecțiile Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie         Au început lucrările de anvelopare la Blocul 79, strada Bejan, din Deva         Drumul Cerbăl – Socet intră în șantier         Situația cazurilor COVID-19 la unitățile din subordinea CJ Hunedoara         DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere