Budincă de cașcaval

Astăzi vă prezentăm cea de-a doua rețetă trimisă de cititoarea noastră Silvia Faur, din Crișcior, și această rețetă extrem de interesantă, rară ca un fluture pe lângă fostul combinat de la Hunedoara și delicată ca un bobârnac de drag peste o petală de mușețel!

Este vorba despre un aperitiv ingenios, budincă de cașcaval, rețetă care, ca și cea a tortului Joffre, este însoțită de o povestioară din alte vremuri.

Și ne spune buna doamnă Silvia Faur cum „în anii 1980 și ceva, a venit în control un ministru adjunct de la Dumnezeu știe ce minister, să vadă cum mai merg treburile la I.M. Barza”.

Bineînțeles, nu putea el mânca din mâna bucătăreselor locale, așa că și-a adus cu el propriul bucătar și propriile rețete. Eu, fiind cumnata directorului, am aflat că bucătăresele noastre au furat o rețetă (cum altfel?) și am intrat în posesia ei. Iată!”.

Iată că prezentăm și noi această rețetă care m-a entuziasmat, cât sunt eu de Maître Gourmandel, o rețetă de pus deoparte, în varianta trimisă de cititoarea noastră, adică în varianta originală.

INGREDIENTE (toate de cea mai bună calitate, bio!, n.n.):

– 4 linguri de lapte

– 6 ouă

– 6 linguri de smântână

– 150 de grame de unt

– 6 linguri cu vârf de făină

– 150 grame de brânză de vaci

– 200 grame cașcaval ras

– sare

Acum urmează delicatele operațiuni care ajung să pună pe masă strașnica delicatesă.

Se freacă gălbenușurile cu untul, se adaugă smântâna, 150 de grame de cașcaval, făina și albușurile spumă, în ordinea enumerării.

Se unge și se înfăinează o formă de budincă și se fierbe în cuptor în bain marie (știți ce e aia). Eu, neavând formă de budincă, am folosit o cratiță de 2 l.

Se servește cu unt fierbinte turnat pe fiecare felie și presărat cu cașcaval ras.

E importantă sincronizarea: se scoate de la cuptor doar când musafirii sunt așezați la masă și destul de nerăbdători, pentru că e o rețetă de aperitiv care se mănâncă fierbinte. Dacă s-a răcit, nu mai are niciun haz! Dar nicio grijă, nu va apuca să se răcească nici măcar o fărâmă…”.

Mulțumind doamnei Silvia Faur și așteptând noi și inedite rețete de la cititori,

Maître Gourmandel vă urează

Poftă mare!

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + paisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii         UNA DE “MAGNA CUM LAUDE” LA CJH: Galeriile de Artă „FORMA” devin o bijuterie arhitecturală