Vladimir Brilinsky, lăsat de șefii CJ în afara Sarmizegetusei Regia

Vladimir Brilinsky s-a pensionat şi, deşi mai putea rămâne administrator al sitului UNESCO Sarmizegetusa Regia, conducerea Consiliului Judeţean nu i-a mai prelungit contractul.

„Cu toate că nu a fost decizia mea, era obligatorie ieşirea la pensie. Vârsta nu poate fi negociată. Legal, în situaţia mea, prin detaşare, se puteau menţine raporturile de muncă încă doi ani. Dar nu a fost să fie. Este adevărat că actuala conducere a Consiliului Judeţean a refuzat brusc prelungirea şi astfel a intervenit despărţirea, cu toate că  da, există şi alţi angajaţi aflaţi în situaţia aceasta. Atunci când spun brusc mă refer la faptul că înainte cu trei zile de expirarea termenului de detaşare, administratorul public Costel Avram mi-a garantat rămânerea pe post până la limita legală”, a declarat Vladimr Brilinsky.

Vladimir Brilinsky a avut în grijă din 2013 situl UNESCO. A demisionat de la începutul lunii octombrie a anului trecut, acuzând conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara că a vrut să „pesedizeze” Sarmizegetusa Regia. „Nu mi-am dorit acest drum, nu am cerut această funcţie, fiind adus, cu mari insistenţe, în postura de administrator. Am făcut, în acestă perioadă, tot ce este omeneşte posibil şi mai mult decât atât, pentru ca normalitatea să se instaleze la Sarmizegetusa Regia şi am dat acestui loc întreaga mea dragoste şi iubire. Nu doresc, însă, să fiu complice la politizarea şi mai ales la pesedizarea acestui loc, nu doresc să fiu complice la punerea în pericol a vieţii vizitatorilor, datorită neglijării riscurilor existente şi nu doresc să fiu complice la rezultatele dezastruoase ale deciziilor luate de vicepreşedintele CJ, Sorin Vasilescu. Atitudinea sa necombatantă în faţa unor decizii ale Ministerului Culturii luate în baza unei legislaţii inepte şi incoerente, minister reprezentat în teritoriu de o instituţie impotentă şi neconstructivă reprezintă încă unul dintre relele care au dus la această situaţie”, anunţa fostul administrator.

A intrat apoi în grevă, timp de şapte zile, în faţa Consilului Judeţean Hunedoara, solicitând ca şefii instituţiei să rezolve problemele urgente semnalate în Sarmizegetusa Regia. După şapte zile, a fost convins să renunţe la protest. „Aici trebuie să recunosc faptul că am fost un naiv la momentul renunţării la protest în urma promisiunilor conducerii. Am fost păcălit, trebuie să recunosc, cu abilitate, de către cei doi lideri ai consiliului (n.r. administratorul public Costel Avram şi preşedintele Mircea Bobora). Ei nu aveau decât un singur scop. Acela de a mă scoate de pe stradă, de a dezamorsa conflictul şi tensiunile create. Să scape de balamucul creat. Nimic altceva. De reţinut este faptul că, atunci, nu am condiţionat renunţarea la protest cu reangajarea mea pe post. Eu nu am cerut nimic pentru mine ci doar pentru Sarmizegetusa şi pentru celelalte cetăţi. Dânşii au fost cei care au propus să continue colaborarea cu mine, până la limita prevăzută de lege. Cel puţin aşa spuneau atunci. Acum, la aflarea veştii de încetare a raporturilor, am rugat conducerea să-mi acorde o prelungire de trei luni pentru a evita o despărţire bruscă de la o zi la alta. Şi această cerere mi-a fost refuzată”, a precizat Brilinsky, potrivit glasul-hd.ro.

Mircea Bobora, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, a confirmat că fostul administrator din Sarmizegetusa Regia s-a pensionat, dar nu a dorit să facă alte comentarii.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători         Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean”. Demonstraţie de robotică la Deva         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele școlare         16 transportatori rutieri din județul Hunedoara au fost controlați de inspectorii de muncă         Percheziţii domiciliare în 4 judeţe şi un prejudiciu de peste 25.000 de lei recuperat de poliţiştii hunedoreni         Tragedia care a cutremurat Hunedoara. Trupul pompierului Dragoș Petru și al fratelui său au fost aduse acasă         Combinatul din Hunedoara a suspendat producția         ÎNVESTITURA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: „Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Mocăniţa Brad – Crișcior circulă de sărbători         Noua Politică Agricolă Comună trebuie să sprijine cât mai consistent tinerii fermieri         Vasilică Potecă, noul prefect al județului Hunedoara         LICEENII DE LA ARTE. Concert ce colinde la Biserica „Immaculata” din Deva         Florin Oancea: Termocentrala Mintia va avea cărbune pe toată durata iernii         „FAPTE NU VORBE!” Primarul Petroşaniului a adus (şi la propriu) cadouri pentru copii         Tineri răniți într-un accident pe DN 68 Hațeg – Caransebeș