Vladimir Brilinsky, lăsat de șefii CJ în afara Sarmizegetusei Regia

Vladimir Brilinsky s-a pensionat şi, deşi mai putea rămâne administrator al sitului UNESCO Sarmizegetusa Regia, conducerea Consiliului Judeţean nu i-a mai prelungit contractul.

„Cu toate că nu a fost decizia mea, era obligatorie ieşirea la pensie. Vârsta nu poate fi negociată. Legal, în situaţia mea, prin detaşare, se puteau menţine raporturile de muncă încă doi ani. Dar nu a fost să fie. Este adevărat că actuala conducere a Consiliului Judeţean a refuzat brusc prelungirea şi astfel a intervenit despărţirea, cu toate că  da, există şi alţi angajaţi aflaţi în situaţia aceasta. Atunci când spun brusc mă refer la faptul că înainte cu trei zile de expirarea termenului de detaşare, administratorul public Costel Avram mi-a garantat rămânerea pe post până la limita legală”, a declarat Vladimr Brilinsky.

Vladimir Brilinsky a avut în grijă din 2013 situl UNESCO. A demisionat de la începutul lunii octombrie a anului trecut, acuzând conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara că a vrut să „pesedizeze” Sarmizegetusa Regia. „Nu mi-am dorit acest drum, nu am cerut această funcţie, fiind adus, cu mari insistenţe, în postura de administrator. Am făcut, în acestă perioadă, tot ce este omeneşte posibil şi mai mult decât atât, pentru ca normalitatea să se instaleze la Sarmizegetusa Regia şi am dat acestui loc întreaga mea dragoste şi iubire. Nu doresc, însă, să fiu complice la politizarea şi mai ales la pesedizarea acestui loc, nu doresc să fiu complice la punerea în pericol a vieţii vizitatorilor, datorită neglijării riscurilor existente şi nu doresc să fiu complice la rezultatele dezastruoase ale deciziilor luate de vicepreşedintele CJ, Sorin Vasilescu. Atitudinea sa necombatantă în faţa unor decizii ale Ministerului Culturii luate în baza unei legislaţii inepte şi incoerente, minister reprezentat în teritoriu de o instituţie impotentă şi neconstructivă reprezintă încă unul dintre relele care au dus la această situaţie”, anunţa fostul administrator.

A intrat apoi în grevă, timp de şapte zile, în faţa Consilului Judeţean Hunedoara, solicitând ca şefii instituţiei să rezolve problemele urgente semnalate în Sarmizegetusa Regia. După şapte zile, a fost convins să renunţe la protest. „Aici trebuie să recunosc faptul că am fost un naiv la momentul renunţării la protest în urma promisiunilor conducerii. Am fost păcălit, trebuie să recunosc, cu abilitate, de către cei doi lideri ai consiliului (n.r. administratorul public Costel Avram şi preşedintele Mircea Bobora). Ei nu aveau decât un singur scop. Acela de a mă scoate de pe stradă, de a dezamorsa conflictul şi tensiunile create. Să scape de balamucul creat. Nimic altceva. De reţinut este faptul că, atunci, nu am condiţionat renunţarea la protest cu reangajarea mea pe post. Eu nu am cerut nimic pentru mine ci doar pentru Sarmizegetusa şi pentru celelalte cetăţi. Dânşii au fost cei care au propus să continue colaborarea cu mine, până la limita prevăzută de lege. Cel puţin aşa spuneau atunci. Acum, la aflarea veştii de încetare a raporturilor, am rugat conducerea să-mi acorde o prelungire de trei luni pentru a evita o despărţire bruscă de la o zi la alta. Şi această cerere mi-a fost refuzată”, a precizat Brilinsky, potrivit glasul-hd.ro.

Mircea Bobora, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, a confirmat că fostul administrator din Sarmizegetusa Regia s-a pensionat, dar nu a dorit să facă alte comentarii.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

zece − cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic         Bărbat condamnat în dosarul morții unui copil de șase ani, din Hunedoara         Polițistă atacată de o tânără într-un bloc din Hunedoara. Agresoarea, mamă a trei copii și însărcinantă, făcea chef în toiul nopții         Adolescentă răpită din Cartierul Muzicanților – Geoagiu         Carte veche din 1863, restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva