“Veniţi să alergăm că doar aşa putem scăpa”

Cel mai iute semimaraton care s-a alergat vreodată în judeţ se va desfăşura mâine între municipiile Hunedoara şi Deva!

16-VIRSLI

Semimaratonul Virşlilor, Hunedoara – Deva 2013 este gata de start! Organizatorii unicului semimaraton din România care leagă două oraşe şi al cărui itinerariu se va întinde între două dintre cele mai cunoscute obioective turistice din Transilvania – Castelul Corvinilor şi Cetatea Devei – estimează că la start se vor afla peste 200 de concurenţi amatori – fete şi băieţi – care vor alerga la două categorii – individual şi ştafetă.

“O cifră bună pentru o competiţie aflată la debut”, apreciază Alin Bonţa, unul dintre organizatorii. S-au înscris şi alergători de alte naţionalităţi: maghiari, italieni, spnioli, un etiopian, o japoneză şi un englez. Aproximativ un sfert din concurenţi sunt hunedoreni. “Îi felicit pe cei care s-au încumetat să alerge în semimaraton iar pe cei care nu au făcut-o îi invit să vină să îşi susţină favoriţii pe traseu şi să se bucure de această experienţă inedită”, a mai spus Alin Bonţa, în emisiunea SPORT PLUS de la HUNEDOARA TV.

Date tehnice ale concursului

Cei 21,1 kilometri ai semimaratonului sunt împărţiţi astfel: 17 kilometri pe asfalt, 4 kilometri pe macadam şi 176 metri în urcare. Categoriile de participare pe vârstă sunt următoarele: sub 30 ani feminin (F1); 30-45 ani feminin (F2); +45 ani feminin (F3) şi  sub 30 ani masculin (M1); 30-45 ani masculin (M2) şi + 45 ani masculin (M3). Concurenţii vor lua startul la ora 9:30 din curtea Castelului Corvinilor. În municipiul Hunedoara se va alerga pe Bulevardele Liberăţii, Republicii, Dacia şi Traian), mai apoi traseul va continua pe Şoseaua Hunedoarei până la Cristur (strada Bucovina) se va intra în municipiul Deva, prin zona Zăvoi, iar în ultima parte a traseului vor fi parcuse pe Bulevardele Mihai Eminescu, 22 Decembrie şi Decebal. Sosirea primilor concurenţi va avea loc în jurul orei 12:00 în Piaţa Unirii din faţa Primăriei Deva acolo unde va avea loc şi festivitatea de premiere.

Cotidianul ZIARUL HUNEDOREANULUI şi HUNEDOARA TV sunt parteneri media ai evenimentului.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru