“Veniţi să alergăm că doar aşa putem scăpa”

Cel mai iute semimaraton care s-a alergat vreodată în judeţ se va desfăşura mâine între municipiile Hunedoara şi Deva!

16-VIRSLI

Semimaratonul Virşlilor, Hunedoara – Deva 2013 este gata de start! Organizatorii unicului semimaraton din România care leagă două oraşe şi al cărui itinerariu se va întinde între două dintre cele mai cunoscute obioective turistice din Transilvania – Castelul Corvinilor şi Cetatea Devei – estimează că la start se vor afla peste 200 de concurenţi amatori – fete şi băieţi – care vor alerga la două categorii – individual şi ştafetă.

“O cifră bună pentru o competiţie aflată la debut”, apreciază Alin Bonţa, unul dintre organizatorii. S-au înscris şi alergători de alte naţionalităţi: maghiari, italieni, spnioli, un etiopian, o japoneză şi un englez. Aproximativ un sfert din concurenţi sunt hunedoreni. “Îi felicit pe cei care s-au încumetat să alerge în semimaraton iar pe cei care nu au făcut-o îi invit să vină să îşi susţină favoriţii pe traseu şi să se bucure de această experienţă inedită”, a mai spus Alin Bonţa, în emisiunea SPORT PLUS de la HUNEDOARA TV.

Date tehnice ale concursului

Cei 21,1 kilometri ai semimaratonului sunt împărţiţi astfel: 17 kilometri pe asfalt, 4 kilometri pe macadam şi 176 metri în urcare. Categoriile de participare pe vârstă sunt următoarele: sub 30 ani feminin (F1); 30-45 ani feminin (F2); +45 ani feminin (F3) şi  sub 30 ani masculin (M1); 30-45 ani masculin (M2) şi + 45 ani masculin (M3). Concurenţii vor lua startul la ora 9:30 din curtea Castelului Corvinilor. În municipiul Hunedoara se va alerga pe Bulevardele Liberăţii, Republicii, Dacia şi Traian), mai apoi traseul va continua pe Şoseaua Hunedoarei până la Cristur (strada Bucovina) se va intra în municipiul Deva, prin zona Zăvoi, iar în ultima parte a traseului vor fi parcuse pe Bulevardele Mihai Eminescu, 22 Decembrie şi Decebal. Sosirea primilor concurenţi va avea loc în jurul orei 12:00 în Piaţa Unirii din faţa Primăriei Deva acolo unde va avea loc şi festivitatea de premiere.

Cotidianul ZIARUL HUNEDOREANULUI şi HUNEDOARA TV sunt parteneri media ai evenimentului.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu