FOTO GALERIE/SPORT EXTREM. “Şoimul” din Parâng a aterizat la Monaco. Al 10-lea

Deşi nu a ajuns primul la punctul de sosire la Monaco parapantistul Tomi Coconea din Petroşani se poate considera un învingător. El a parcurs şi în acest an întreg traseul competiţiei Red Bull X Alps care a însumat peste 2.000 de kilometri – în zbor şi în alergare prin Munţii Alpi. Doar jumătate dintre participanţii din acest an au făcut întreg concursul.

SURSA FOTO: facebook.com/tomi coconea

SURSA FOTO: facebook.com/tomi coconea

Parapantistul-atlet Toma ” Tomi” Coconea (foto,  37 de ani), din Petroşani a ajuns joi la finalul competiţiei Red Bull X Alps 2013 după exact 11 zile de zburat şi alergat prin Munţii Alpi de la Salzburg, Austria până la Monaco. Însă, Tomi a fost al zecelea din cei 16 concurenţi care au reuşit să ducă competiţia până la final.

Marele câştigător al Red Bull X Alps 2013, elveţianul Christian Maurer a terminat întrecerea la începutul săptămâni lunând prin surprindere pe toată lumea. Câştigător şi în 2009 şi 2011 Maurer a reuşit să încheie cursa Salzburg – Monte Carlo într-un timp record, numai opt zile.

Totuşi, Tomi Coconea singurul român din concurs se poate făli că şi în acest an a parcurs cei mai mulţi kilometri în alergare dintre cei 32 de concurenţi. Mai exact Coconea a străbătut în pas alergător cu un rucsac de 10 kilograme în spate peste 730 de kilometri, adică în medie, peste 66 de kilometri pe zi! iar restul aproximativ 1.600 de kilometri în zbor. 101 ore a petrecut Tomi pe jos şi alte 54 ore a zburat în cele 11 zile de aventură supremă.

“A fost o călătorie incredibilă pentru mine. Am terminat pe pozitia a zecea, ceea ce nu este tocmai exact ce îmi doream, dar mă bucur că am găsit puterea necesară de a parcurge întregul drum, şi sunt şi mai fericit că am avut atât de mulţi oameni minunaţi care m-au susţinut pe parcursul întregului drum. Vă mulţumesc din adâncul sufletului tuturor!”, a postat pe contul său de facebook Tomi Coconea vicecampion mondial la Red Bull X Alps în 2007 şi 2011.

Astfel, Tomi Coconea a dus la bun sfârşit şi cea de-a 6-a ediţie a Red Bull X Alps la care a participat şi cu siguranţă este cu gândul la următoarea din 2015.

[wzslider autoplay=”true”]

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cum arată noul drum spre Vadu Dobrii         Rechizitoriul „revoltei din cartierul Micro 6 – Hunedoara”         Mircea Moloț: „Valea Jiului s-a oprit pe drumul către dezvoltare”         Turistă accidentată în zona Bucura, din Masivul Retezat         Ani grei de închisoare pentru un recidivist din Petrila         Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi