ŞAH/”TROFEUL CETĂŢII” 2013 A LUAT DRUMUL TIMIŞOAREI/Şah şi mat din Banat

Cea de-a XXV-a ediţie a„Trofeul Cetăţii” a fost câştigat de tânărul maestru internaţional Marian Adrian Petrişor din Timişoara care este legitimat la CS Muncitorul Reşiţa.

12-SAH

Ieri dimineaţă, toţi şahişti care au participat la „Trofeul Cetăţii” 2013 s-au întors în sală de concurs pentru a disputa meciurile din runda a noua, ultima dar mai ales pentru a participa la festivitatea de premiere.

La capătul unei săptămâni pline de şah – 9 runde la general, un turneu „blitz” – sâmbătă şi un turneu rezervat în exclusivitate copiilor, marţi, la care au participat 49 de mici şahişti din judeţ –  marele premiu al Turneului Open de şah general „Trofeul Cetăţii” ediţia a XXV-a a fost câştigat de maestrul internaţional Marian Adrian Petrişor (foto, 20 ani) din Timişoara (CS Muncitorul Reşiţa).

„A fost un turneu destul de greu. Mai dificil decât m-am aşteptat să fie în ideea că am fost numărul 1 de concurs. Am jucat 4 partide destul de dificile între care două le-au încheiat cu remiză Cred că experianţa şi turneele puternice la care am participat în trecut m-au ajutat să mă impun la Trofeul Cetăţii. Voi veni şi la ediţiile viitoare”, a declarat pentru HUNEDOARA TV, Adrian Petrişor care pentru performaţa obţinută la Deva a încasat un cec de 1.200 lei.

Celelalte locuri pe podium au fost ocupate de şahişti legitimaţi la Clubul de Şah Deva. Astfel, Ioan Radu Petre a câştigat medalia de argint iar Daniel Vasile Bogdea a luat medalia de bronz. Altfel, singura prezenţă feminină din concurs maestra FIDE, Daria Vişănescu (CS Medicina Timişoara – Clubul de Şah Deva) s-a clasat pe locul 4. „A fost un antrenament foarte bun pentru mine în care am aflat ce carenţe mai am în joc şi pe care sper să le remediez până la startul Campionatului European de senioare”, a spus Daria Vişănescu.

Alte premii şi o concluzie oficială

Premii în bani, diplome şi medalii au mai primit şi Sever Petru Popovici primul dintre jucătorii cu coeficiant ELO sub 1800 dar şi Ştefan Bucur cel ami bun dintre şahiştii cu ELO sub 2200. Mihai Băcilă a fost cel mai bun junior iar Ioan Adam de 71 de ani din Hunedoara a fost primul la „veterani”.

„Am reuşit să reorganizăm după 3 ani de secetă financiară Trofeul Cetăţii care în acest an a fost un succes. Noi am urmărit să-i vedem la lucru pe componenţi echipei Clubului de Şah din Deva cu care la toamnă vom participa în Divizia A iar evoluţia lor ne-a mulţumit”, a declarat preşedintele de onoare al Clubului de Şah Deva, Corneliu Hotăran.

Competiţia de şah „Trofeul Cetăţii” 2013 desfăşurată săptămâna trecută la Deva şi care a cuprins 3 turnee – copii, şah general şi „blitz”  –  a fost organizat de Clubul de Şah Deva cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Jupânii criminali ai șoselelor. Ce a putut face un șofer de bolid pe DN 7         Accident grav la o exploatare forestieră         Un vârstnic și soția sa au fost găsiți morți         Gestul nobil al unui localnic din Bobâlna         Revelion în aer liber la Deva și Hunedoara         S-A FĂCUT ECOLOGIST. Conducerea centrală PER confirmă: Mareş este preşedinte la Hunedoara         Birou europarlamentar USR la Deva         UNDE SE RĂRESC PĂDURILE. Lista noilor exploatări forestiere din 2020, în județul Hunedoara         Arheolog reclamat în instanță după o poză în faţa Consiliului Judeţean: „Aveți grijă unde vă fotografiați”         Noul program Erasmus, cât mai echitabil și inclusiv         Un atelier de prelucrare a lemnului a fost mistuit de un incendiu         Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia