ŞAH/DARIA VIŞĂNESCU JOACĂ SUB TRICOLOR/Ţinteşte titlul de Maestră Internaţională

128

Maestra FIDE, Daria Vişănescu participă la Campionatul European individual rezervat senioarelor de la Belgrad unde şi-a propus să câştige puncte destule pentru a deveni Maestră Internaţională.

12-SAH

La nici 17 ani şahista hunedoreancă Daria Vişănescu (foto), este mezina echipei feminine a României care în aceste zile participă la Campionatul European individual de senioare care se desfăşoară la Belgrad.

Cu un coeficient ELO de 2.061 şahista cu dublă legitimare la Clubul de Şah Deva şi CS Medicina Timişoara este a 131 pe lista de start a competiţiei care cuprinde cele mai bune 168 de jucătoare de pe continent.

Înainte de a pleca spre locul de disputare al Europenelor, Daria a participat la Deva la cea de-a 25-a ediţie a „Trofeului Cetăţii” la şah concurs în care s-a clasat pe locul 4 la categoria Open General iar la final a vorbit despre debutul ei într-o competiţie continentală rezervată senioarelor şi a dezvăluit care este ţelul ei la acest concurs.

“Este primul Campionat European de senioare la care voi particia şi mă aştept să fie foarte dificil. Sunt doar numărul 131 din 169 de jucătoare multe dintre ele extreme de bune, mari maestre internaţionale care toată viaţa lor au studiat şahul şi au colaborat cu antrenori foarte buni. Eu sper să câştig cât mai multe puncte şi astfel să reuşesc să fac o normă de Maestră Internaţională”, a declarat pentru ŞTIRILE din SPORT de la HUNEDOARA TV, Daria Vişănescu.

Campionatul European feminin individual de şah se va încheia pe 4 august iar primele 14 jucătoare  clasate se vor califica direct  la Cupa Mondială. Romania este reprezentata de  8 jucătoare.

 Jucătoare precoce cu palmares greu

Maestră FIDE Daria Vişănescu este din Petrila şi joacă şah de la vârsta de 5 ani! La 9 ani câştiga primul titlu de Campioană Naţională a României. În palmaresul tinerei şahiste mai figurează un titlu de Campioană Europeană cucerit în 2006 la copii – categoria 10 ani şi un titlu de Campioană Mondială şcolară luat în 2007 în Grecia. Acum Daria Vişănescu este antrenată de marele maestru Vlad Jianu.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *