ŞAH/Daria Vişănescu joacă la „Trofeul Cetăţii”

Maestra FIDE, Daria Vişănescu se pregăteşte, la Deva pentru Campionatul European de senioare care va începe săptămâna viitoare la Belgrad.

REPREZINTĂ DOUĂ CLUBURI. Daria Vişănescu are dublă legitimare: Clubul de Şah Deva şi CS Medicina Timişoara. FOTO: CRISTI VATAVU.

REPREZINTĂ DOUĂ CLUBURI. Daria Vişănescu are dublă legitimare: Clubul de Şah Deva şi CS Medicina Timişoara. FOTO: CRISTI VATAVU.

Cea de-a 25-a ediţie a „Trofeului Cetăţii” la şah găzduită de Liceul Teoretic „Sabin Drăgoi” din Deva este onorată cu prezenţa de şahişti cu palmarese şi titluri impresionante.

Campioni naţionali şi internaţionali dar şi mari maeştrii ai şahului s-au aşezat la mese, de-o parte şi de alta a tablei cu 64 de pătrăţele cu scopuri diferite dar cu un ţel comun: să câştige concursul.

Printre ei şi hunedoreanca de 17 ani Daria Vişănescu (foto, Clubul de Şah Deva – CS Medicina Timişoara), multiplă campioană naţională, mondială şi europeană la şah pentru care „Trofeul Cetăţii” este o ultimă oportunitate de a se autoevalua înaintea participării la Campionatul European de senioare care se va desfăşura între 22 iulie şi 3 august, la Belgrad.

„Eu urmează să particip la o competiţie foarte importantă, Campionatul European şi de aceea am considerat că este indicat să joc la un turneu înainte pentru a pune în practică ceea ce am învăţat la antrenamente, să mă edific la ce capitole mai am de lucrat şi să remediez unele aspecte ale jocului pe care nu le stăpânesc în totalitate şi iată-mă la Trofeul Cetăţii”, a spus Daria.

Altfel, şahista ne-a dezvăluit că a experimentat senzaţii noi la „Trofeul Cetăţii” 2013.

„Nu am mai jucat de mult timp la un turneu atât de aproape de casă. Este relaxant. Nu am mai avut atât de multe emoţii şi mi-a fost mai uşor să joc”, a mai spus Daria Vişănescu.

Azi, porţie dublă de şah

Concursul „Trofeul Cetăţii” care şi-a consumat deja 7 runde este apreciat de participanţi ca fiind unul tare. Astăzi va fi o nouă zi plină de şah. De dimineaţă, de la ora 09:00 se va disputa concursul “Blitz” iar după amiază de la ora 16:30 partidele din runda cu numărul 8.  Concursul „Open” se va încheia duminică 21 iulie când este programată a noua rundă, ultima şi festivitatea de premiere. Şi premiile puse în joc sunt atractive. Mare câştigător al „Trofeului Cetăţii” 2013 va încasa un cec de 1.200 lei. Premii în bani vor primi şi şahiştii clasaţi pe locurile 2-6 dar şi primi doi juniori sau veterani.

„Trofeul Cetăţii” 2013 la şah este organizat de Clubul de Şah Deva cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece − 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier         Accident pe DN 76, în zona Brad. Tânără la un pas de tragedie după ce a pierdut controlul mașinii         Momente cumplite pe râul Strei. O fetiță a dispărut în apele canalului de derivație         Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani