ŞAH/Daria Vişănescu joacă la „Trofeul Cetăţii”

Maestra FIDE, Daria Vişănescu se pregăteşte, la Deva pentru Campionatul European de senioare care va începe săptămâna viitoare la Belgrad.

REPREZINTĂ DOUĂ CLUBURI. Daria Vişănescu are dublă legitimare: Clubul de Şah Deva şi CS Medicina Timişoara. FOTO: CRISTI VATAVU.

REPREZINTĂ DOUĂ CLUBURI. Daria Vişănescu are dublă legitimare: Clubul de Şah Deva şi CS Medicina Timişoara. FOTO: CRISTI VATAVU.

Cea de-a 25-a ediţie a „Trofeului Cetăţii” la şah găzduită de Liceul Teoretic „Sabin Drăgoi” din Deva este onorată cu prezenţa de şahişti cu palmarese şi titluri impresionante.

Campioni naţionali şi internaţionali dar şi mari maeştrii ai şahului s-au aşezat la mese, de-o parte şi de alta a tablei cu 64 de pătrăţele cu scopuri diferite dar cu un ţel comun: să câştige concursul.

Printre ei şi hunedoreanca de 17 ani Daria Vişănescu (foto, Clubul de Şah Deva – CS Medicina Timişoara), multiplă campioană naţională, mondială şi europeană la şah pentru care „Trofeul Cetăţii” este o ultimă oportunitate de a se autoevalua înaintea participării la Campionatul European de senioare care se va desfăşura între 22 iulie şi 3 august, la Belgrad.

„Eu urmează să particip la o competiţie foarte importantă, Campionatul European şi de aceea am considerat că este indicat să joc la un turneu înainte pentru a pune în practică ceea ce am învăţat la antrenamente, să mă edific la ce capitole mai am de lucrat şi să remediez unele aspecte ale jocului pe care nu le stăpânesc în totalitate şi iată-mă la Trofeul Cetăţii”, a spus Daria.

Altfel, şahista ne-a dezvăluit că a experimentat senzaţii noi la „Trofeul Cetăţii” 2013.

„Nu am mai jucat de mult timp la un turneu atât de aproape de casă. Este relaxant. Nu am mai avut atât de multe emoţii şi mi-a fost mai uşor să joc”, a mai spus Daria Vişănescu.

Azi, porţie dublă de şah

Concursul „Trofeul Cetăţii” care şi-a consumat deja 7 runde este apreciat de participanţi ca fiind unul tare. Astăzi va fi o nouă zi plină de şah. De dimineaţă, de la ora 09:00 se va disputa concursul “Blitz” iar după amiază de la ora 16:30 partidele din runda cu numărul 8.  Concursul „Open” se va încheia duminică 21 iulie când este programată a noua rundă, ultima şi festivitatea de premiere. Şi premiile puse în joc sunt atractive. Mare câştigător al „Trofeului Cetăţii” 2013 va încasa un cec de 1.200 lei. Premii în bani vor primi şi şahiştii clasaţi pe locurile 2-6 dar şi primi doi juniori sau veterani.

„Trofeul Cetăţii” 2013 la şah este organizat de Clubul de Şah Deva cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Veste bună pentru turiștii din Retezat         Americanii și canadienii au explorat Ținutul Pădurenilor         40 de locuințe ANL pentru tineri vor fi construite în Călan         Doi șoferi din Deva au fost prinși drogați la volan         Copil lovit de mașină pe bulevard         Șofer de autotren la un pas de tragedie         CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute