ŞAH/Daria Vişănescu joacă la „Trofeul Cetăţii”

Maestra FIDE, Daria Vişănescu se pregăteşte, la Deva pentru Campionatul European de senioare care va începe săptămâna viitoare la Belgrad.

REPREZINTĂ DOUĂ CLUBURI. Daria Vişănescu are dublă legitimare: Clubul de Şah Deva şi CS Medicina Timişoara. FOTO: CRISTI VATAVU.

REPREZINTĂ DOUĂ CLUBURI. Daria Vişănescu are dublă legitimare: Clubul de Şah Deva şi CS Medicina Timişoara. FOTO: CRISTI VATAVU.

Cea de-a 25-a ediţie a „Trofeului Cetăţii” la şah găzduită de Liceul Teoretic „Sabin Drăgoi” din Deva este onorată cu prezenţa de şahişti cu palmarese şi titluri impresionante.

Campioni naţionali şi internaţionali dar şi mari maeştrii ai şahului s-au aşezat la mese, de-o parte şi de alta a tablei cu 64 de pătrăţele cu scopuri diferite dar cu un ţel comun: să câştige concursul.

Printre ei şi hunedoreanca de 17 ani Daria Vişănescu (foto, Clubul de Şah Deva – CS Medicina Timişoara), multiplă campioană naţională, mondială şi europeană la şah pentru care „Trofeul Cetăţii” este o ultimă oportunitate de a se autoevalua înaintea participării la Campionatul European de senioare care se va desfăşura între 22 iulie şi 3 august, la Belgrad.

„Eu urmează să particip la o competiţie foarte importantă, Campionatul European şi de aceea am considerat că este indicat să joc la un turneu înainte pentru a pune în practică ceea ce am învăţat la antrenamente, să mă edific la ce capitole mai am de lucrat şi să remediez unele aspecte ale jocului pe care nu le stăpânesc în totalitate şi iată-mă la Trofeul Cetăţii”, a spus Daria.

Altfel, şahista ne-a dezvăluit că a experimentat senzaţii noi la „Trofeul Cetăţii” 2013.

„Nu am mai jucat de mult timp la un turneu atât de aproape de casă. Este relaxant. Nu am mai avut atât de multe emoţii şi mi-a fost mai uşor să joc”, a mai spus Daria Vişănescu.

Azi, porţie dublă de şah

Concursul „Trofeul Cetăţii” care şi-a consumat deja 7 runde este apreciat de participanţi ca fiind unul tare. Astăzi va fi o nouă zi plină de şah. De dimineaţă, de la ora 09:00 se va disputa concursul “Blitz” iar după amiază de la ora 16:30 partidele din runda cu numărul 8.  Concursul „Open” se va încheia duminică 21 iulie când este programată a noua rundă, ultima şi festivitatea de premiere. Şi premiile puse în joc sunt atractive. Mare câştigător al „Trofeului Cetăţii” 2013 va încasa un cec de 1.200 lei. Premii în bani vor primi şi şahiştii clasaţi pe locurile 2-6 dar şi primi doi juniori sau veterani.

„Trofeul Cetăţii” 2013 la şah este organizat de Clubul de Şah Deva cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători