Promisiuni electorale respectate la Blăjeni

Primarul Horia Flavius Jurca s-a ţinut de cuvânt: a reuşit să acceseze primele fonduri europene ce vor intra în comună

 

blajeni primar

Din păcate, pentru unele primării accesarea de fonduri europene a rămas, şi acum, la stadiul de simplu moft. Din fericire, însă, sunt din ce în ce mai mulţi primari care îşi schimbă optica vis-a-vis de acest aspect.

100.000 de euro

Un astfel de caz îl întâlnim şi în comuna hunedoreană Blăjeni, unde primarul Horia Flavius Jurca, aflat la primul său mandat, a reuşit, în premieră pentru această localitate din Ţara Moţilor, accesarea de fonduri europene. “Este vorba, practic, de respectarea unei promisiuni pe care am făcut-o în campania electorală de anul trecut, aceea de a accesa fonduri europene. Mă bucură foarte mult că am reuşit acest lucru, mai ales că aceşti bani vin în premieră în comuna noastră. Am semnat, alături de alţi nouă primari care fac parte din Grupul de Acţiune Locală (GAL) “Ţara Zarandului” un contract privind finanţarea de proiecte depuse pe măsura 322. Punctual, pentru comuna Blăjeni este vorba de suma de 100.000 de euro, cu care va fi achiziţionat un tractor multifuncţional, ce va fi folosit la toate acţiunile edilitar – gospodăreşti din comună. Prin achiziţionarea acestui utilaj se vor face economii semnificative la bugetul comunei, care este unul mic, în valoare de circa 25.000 de euro. De exemplu, iarna trecută am plătit, doar pentru deszăpezire, o sumă de aproximativ 10.000 de euro. Menţionez că tractorul multifuncţional va fi folosit doar de către primărie şi că, pe viitor, am în intenţie atragerea şi a altor fonduri europene, ce vor fi destinate, în special, modernizări reţelei de infrastructură”, a spus Horia Flaviu Jurca, primarul comunei Blăjeni.

Comuna se va transforma în şantier

Legat de reţeaua de infrastructură, trebuie spus că în prezent în comună a început lucrul la modernizarea drumului comunal din satul aparţinător Reţ. “Această lucrare este executată conform prevederilor OUG 7 şi, cu siguranţă, vor mai începe şi alte astfel de operaţiuni, dar acestea sunt condiţionate de buget. O parte din lucrări le vom executa cu finanţare de la propriul buget, iar celelalte din alte surse de finanţare. În aces sens, vreau să spun că am demarat şi o bună colaborare cu Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara, concretizată, pentru început, cu drumul din Reţ, în acest caz fiind vorba de o continuare a unei investiţii. Sper să avem cu CJ o colaborare de durată, care să fie benefică pentru comunitate”, a declarat Horia Flavius Jurca.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − treisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani         Accident produs de un șofer de 82 de ani         Hoț capturat de polițiști         Traseul spre Lacul Zănoaga în atenția Salvamont Hunedoara         Psaltire din 1751 restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane – Deva         Bilanțul pagubelor materiale produse de inundații în județul Hunedoara         Cele două turnuri locuință ale Cetății dacice Costești din Munții Orăștiei vor fi protejate și reabilitate         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Petroșani, produs de o tânără de 18 ani. Motociclist în stare gravă la spital         Astăzi începe campania de dezinsecție terestră la Deva!         Gospodării inundate în Silvașul de Sus         Pentru unii mumă, pentru popor ciumă         Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara