Promisiuni electorale respectate la Blăjeni

Primarul Horia Flavius Jurca s-a ţinut de cuvânt: a reuşit să acceseze primele fonduri europene ce vor intra în comună

 

blajeni primar

Din păcate, pentru unele primării accesarea de fonduri europene a rămas, şi acum, la stadiul de simplu moft. Din fericire, însă, sunt din ce în ce mai mulţi primari care îşi schimbă optica vis-a-vis de acest aspect.

100.000 de euro

Un astfel de caz îl întâlnim şi în comuna hunedoreană Blăjeni, unde primarul Horia Flavius Jurca, aflat la primul său mandat, a reuşit, în premieră pentru această localitate din Ţara Moţilor, accesarea de fonduri europene. “Este vorba, practic, de respectarea unei promisiuni pe care am făcut-o în campania electorală de anul trecut, aceea de a accesa fonduri europene. Mă bucură foarte mult că am reuşit acest lucru, mai ales că aceşti bani vin în premieră în comuna noastră. Am semnat, alături de alţi nouă primari care fac parte din Grupul de Acţiune Locală (GAL) “Ţara Zarandului” un contract privind finanţarea de proiecte depuse pe măsura 322. Punctual, pentru comuna Blăjeni este vorba de suma de 100.000 de euro, cu care va fi achiziţionat un tractor multifuncţional, ce va fi folosit la toate acţiunile edilitar – gospodăreşti din comună. Prin achiziţionarea acestui utilaj se vor face economii semnificative la bugetul comunei, care este unul mic, în valoare de circa 25.000 de euro. De exemplu, iarna trecută am plătit, doar pentru deszăpezire, o sumă de aproximativ 10.000 de euro. Menţionez că tractorul multifuncţional va fi folosit doar de către primărie şi că, pe viitor, am în intenţie atragerea şi a altor fonduri europene, ce vor fi destinate, în special, modernizări reţelei de infrastructură”, a spus Horia Flaviu Jurca, primarul comunei Blăjeni.

Comuna se va transforma în şantier

Legat de reţeaua de infrastructură, trebuie spus că în prezent în comună a început lucrul la modernizarea drumului comunal din satul aparţinător Reţ. “Această lucrare este executată conform prevederilor OUG 7 şi, cu siguranţă, vor mai începe şi alte astfel de operaţiuni, dar acestea sunt condiţionate de buget. O parte din lucrări le vom executa cu finanţare de la propriul buget, iar celelalte din alte surse de finanţare. În aces sens, vreau să spun că am demarat şi o bună colaborare cu Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara, concretizată, pentru început, cu drumul din Reţ, în acest caz fiind vorba de o continuare a unei investiţii. Sper să avem cu CJ o colaborare de durată, care să fie benefică pentru comunitate”, a declarat Horia Flavius Jurca.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

zece + 10 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
17 hunedoreni decedați în spitale, diagnosticați și cu coronavirus. Cel mai recent caz – un bărbat de 67 de ani         Medici și asistente de la Spitalul Județean Deva terorizați de o pacientă cu coronavirus: „Ne-a scuipat”         15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus         Ministerul Sănătății confirmă primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical         Coronavirus. Peste 4.400 de cazuri înregistrate în România         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 7 aprilie 2020         Donație de măști pentru instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Hunedoara         PE SURSE. Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva se îndreaptă spre o conducere militarizată         Incendiile de vegetație au cuprins 160 de hectare         Un an de lucrări la modernizarea Drumului Județean Hunedoara – Călan         Noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Deva a demisionat         Exponatul lunii la muzeul din Deva se mută on-line. O piesă rară din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Numărul pacienților decedați în județul Hunedoara, care au fost diagnosticați cu Covid 19, a ajuns la 16         REAL TIME – SINE DIE! Judeţul Hunedoara, incapabil să testeze Covid – 19 cu două aparate în dotare         Starea de Urgență prelungită cu o lună în România         Viorel Demean, șeful ISU Hunedoara, a fost externat din spital         Scrisoare deschisă Sindicatului Medicorul Honorem al medicilor de la Spitalul Județean din Deva         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 06 aprilie 2020         Tâlhărie în Călan         Coronavirus, situația la zi în 6 aprilie. Câte cazuri sunt în Hunedoara