Promisiuni electorale respectate la Blăjeni

Primarul Horia Flavius Jurca s-a ţinut de cuvânt: a reuşit să acceseze primele fonduri europene ce vor intra în comună

 

blajeni primar

Din păcate, pentru unele primării accesarea de fonduri europene a rămas, şi acum, la stadiul de simplu moft. Din fericire, însă, sunt din ce în ce mai mulţi primari care îşi schimbă optica vis-a-vis de acest aspect.

100.000 de euro

Un astfel de caz îl întâlnim şi în comuna hunedoreană Blăjeni, unde primarul Horia Flavius Jurca, aflat la primul său mandat, a reuşit, în premieră pentru această localitate din Ţara Moţilor, accesarea de fonduri europene. “Este vorba, practic, de respectarea unei promisiuni pe care am făcut-o în campania electorală de anul trecut, aceea de a accesa fonduri europene. Mă bucură foarte mult că am reuşit acest lucru, mai ales că aceşti bani vin în premieră în comuna noastră. Am semnat, alături de alţi nouă primari care fac parte din Grupul de Acţiune Locală (GAL) “Ţara Zarandului” un contract privind finanţarea de proiecte depuse pe măsura 322. Punctual, pentru comuna Blăjeni este vorba de suma de 100.000 de euro, cu care va fi achiziţionat un tractor multifuncţional, ce va fi folosit la toate acţiunile edilitar – gospodăreşti din comună. Prin achiziţionarea acestui utilaj se vor face economii semnificative la bugetul comunei, care este unul mic, în valoare de circa 25.000 de euro. De exemplu, iarna trecută am plătit, doar pentru deszăpezire, o sumă de aproximativ 10.000 de euro. Menţionez că tractorul multifuncţional va fi folosit doar de către primărie şi că, pe viitor, am în intenţie atragerea şi a altor fonduri europene, ce vor fi destinate, în special, modernizări reţelei de infrastructură”, a spus Horia Flaviu Jurca, primarul comunei Blăjeni.

Comuna se va transforma în şantier

Legat de reţeaua de infrastructură, trebuie spus că în prezent în comună a început lucrul la modernizarea drumului comunal din satul aparţinător Reţ. “Această lucrare este executată conform prevederilor OUG 7 şi, cu siguranţă, vor mai începe şi alte astfel de operaţiuni, dar acestea sunt condiţionate de buget. O parte din lucrări le vom executa cu finanţare de la propriul buget, iar celelalte din alte surse de finanţare. În aces sens, vreau să spun că am demarat şi o bună colaborare cu Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara, concretizată, pentru început, cu drumul din Reţ, în acest caz fiind vorba de o continuare a unei investiţii. Sper să avem cu CJ o colaborare de durată, care să fie benefică pentru comunitate”, a declarat Horia Flavius Jurca.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători