Procesul penal al preotului Ioan Poenar s-a încheiat

Ioan Poenar, în vremea în care se afla în campanie electorală.

Ioan Poenar, în vremea în care se afla în campanie electorală.

Preotul Ioan Poenar va afla pe 2 iunie ce soluţie vor da magistraţii Tribunalului Hunedoara, în dosarul penal în care a fost acuzat de infracţiuni de evaziune fiscală. „La termenul de luni, 19 mai 2014, Instanţa a amânat pronunţarea în dosar pentru data de 2 iunie 2014”, a precizat Ildiko Glăman, purtătoarea de cuvânt a Tribunalului Hunedoara. Hotărârea instanţei nu va rămâne definitivă, decât în cazul în care niciuna dintre părţi (Parchetul, ANAF, Ioan Poenar şi Autoritatea Naţională a Vămilor) nu o va contesta.

Preotul Ioan Poenar a fost judecat din anul 2012 pentru infracţiuni economice, într-un dosar în care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au stabilit că firmele sale ar fi cauzat un prejudiciu de peste 5,5 milioane de euro. „În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în perioada 1 ianuarie 2007—31 decembrie 2009, inculpatul Poenar Ioan, în calitate de administrator al SC Mior Mixt Impex SRL Brad, SC Agrotranscom Hermes Impex SRL Brad şi SC Distinct Impex SRL Brad, nu a evidenţiat în contabilitatea acestor firme operaţiunile comerciale efectuate, respectiv comercializarea de produse petroliere, utilaje pentru construcţii, uleiuri minerale, anvelope, etc. şi nici veniturile realizate”, transmiteau reprezentanţii DNA.

Ioan Poenar a slujit timp de 24 de ani ca preot în Luncoiu de Jos şi, de asemenea, s-a implicat în afaceri. A fost arestat recent într-un alt dosar de evaziune, în care prejudiciul stabilit de anchetatori se ridică la 14 milioane de euro. În 2012 Ioan Poenar a candidat la funcţia de deputat, în Colegiul Brad.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece − șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Gospodării inundate în Silvașul de Sus         Pentru unii mumă, pentru popor ciumă         Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara         Accident pe Strada Horea, din Deva. Un tânăr a fost rănit         Au furat economiile de-o viață ale unei femei         Trei hunedoreni acuzați că au jefuit un pensionar         Bărbat arestat pentru înșelăciune, în județul Hunedoara         Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2