PRIETENII POMPIERILOR Peste 70 de elevi s-au întrecut la probele ISU Hunedoara (FOTOGALERIE)

DSCN3506

FOTOGRAFII: ISU HUNEDOARA

ISU Hunedoara i-a invitat pe elevi să cunoască meseria de pompier şi să îşi demonstreze abilităţile în probele de îndemânare ale concursului „Prietenii Pompierilor”. Marţi, au fost desemnaţi câştigătorii fazei pe judeţ a competiţiei, în care au ajuns peste 70 de elevi ai şcolilor din Uricani, Petrila, Ghelari, Bretea Română, Veţel şi Teliucu Inferior.

În concursul care a avut loc la Deva, destinat elevilor de gimnaziu, la categoria fete, elevele din Veţel s-au clasat pe primul loc, locul secund a fost ocupat de elevele din Ghelari, în timp ce fetele unei şcoli din Petrila s-au clasat pe a treia treapta a podiumului. Proba mixtă a fost adjudecată de elevii din Bretea Română, pe a doua poziţie s-a clasat echipajul de la Veţel, iar pe cea de-a treia, echipa şcolii din Uricani.

„La proba de îndemânare, concurenţii au parcurs un traseu presărat cu obstacole – un şanţ cu lăţimea de 1.80 de metri, un gard cu o înălţime de 0,70 metri, o capcană cu lungimea de 6 metri şi o bârnă de echilibru cu lungimea de 2 metri. La capătul traseului, elevii au demonstrat că sunt în măsură să facă mai multe tipuri de noduri (nod marinăresc, nod plat, nod pentru ridicarea unui obiect şi un nod de fixare a ţevii cu cordiţa). Totul contracronometru. A doua probă practică a implicat o ştefetă de 4 x 100 metri contracronometru”, a explicat căpitanul Anemona Doda, de la ISU Hunedoara.

Câştigătorii competiţiilor au fost recompensaţi cu diplome şi trofee.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara