PRIETENII POMPIERILOR Peste 70 de elevi s-au întrecut la probele ISU Hunedoara (FOTOGALERIE)

DSCN3506

FOTOGRAFII: ISU HUNEDOARA

ISU Hunedoara i-a invitat pe elevi să cunoască meseria de pompier şi să îşi demonstreze abilităţile în probele de îndemânare ale concursului „Prietenii Pompierilor”. Marţi, au fost desemnaţi câştigătorii fazei pe judeţ a competiţiei, în care au ajuns peste 70 de elevi ai şcolilor din Uricani, Petrila, Ghelari, Bretea Română, Veţel şi Teliucu Inferior.

În concursul care a avut loc la Deva, destinat elevilor de gimnaziu, la categoria fete, elevele din Veţel s-au clasat pe primul loc, locul secund a fost ocupat de elevele din Ghelari, în timp ce fetele unei şcoli din Petrila s-au clasat pe a treia treapta a podiumului. Proba mixtă a fost adjudecată de elevii din Bretea Română, pe a doua poziţie s-a clasat echipajul de la Veţel, iar pe cea de-a treia, echipa şcolii din Uricani.

„La proba de îndemânare, concurenţii au parcurs un traseu presărat cu obstacole – un şanţ cu lăţimea de 1.80 de metri, un gard cu o înălţime de 0,70 metri, o capcană cu lungimea de 6 metri şi o bârnă de echilibru cu lungimea de 2 metri. La capătul traseului, elevii au demonstrat că sunt în măsură să facă mai multe tipuri de noduri (nod marinăresc, nod plat, nod pentru ridicarea unui obiect şi un nod de fixare a ţevii cu cordiţa). Totul contracronometru. A doua probă practică a implicat o ştefetă de 4 x 100 metri contracronometru”, a explicat căpitanul Anemona Doda, de la ISU Hunedoara.

Câştigătorii competiţiilor au fost recompensaţi cu diplome şi trofee.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 + nouă =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noi incendii de pădure în județ         A fost lichidat focarul de pestă porcină din județ         Clădirea fantomă din Parcul Corvin va fi demolată, la peste un deceniu de la abandonarea ei         DRÄXLMAIER Hunedoara a investit 80.000 de euro în ateliere pentru elevii şcolii profesionale         Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”