PREMIERĂ. Avocaţii hunedoreni sunt campioni europeni la fotbal!

Echipa de fotbal a avocaţilor a reuşit o performanţă greu de egalat chiar şi pentru jucătorii profesionişti – a câştigat Campionatul European de Fotbal „Eurolawyers Fotball Cup 2013”, desfăşurat în Italia. Pentru prima dată în istoria turneului, Cupa nu a revenit italienilor

PREMIERĂ. Pentru prima dată în istoria Europenelor şi Mondialelor de Fotbal ale Avocaţilor, o echipă din România reuşeşte să câştige finala / FOTO: ARHIVA PERSONALĂ MIHAI BĂDOI

PREMIERĂ. Pentru prima dată în istoria Europenelor şi Mondialelor de Fotbal ale Avocaţilor, o echipă din România reuşeşte să câştige finala / FOTO: ARHIVA PERSONALĂ MIHAI BĂDOI

Avocaţii hunedoreni sunt cei mai buni fotbalişti din Europa! Echipa Lex Expert România a câştigat Campionatul European de Fotbal al Avocaţilor – Eurolawyers Fotball Cup 2013, desfăşurat, la Cilento, în provincia Salerno, din sudul Italiei.

Pentru prima dată în istoria turneului, Cupa nu a revenit italienilor, iar Lex Expert este prima echipă din România care reuşeşte să câştige finala. În plus, a fost singura echipă care nu a primit niciun gol pe tot parcursul campionatului.

 

Niciun gol în poarta românilor!trimitere

CE al Avocaţilor s-a desfăşurat pe două categorii – Classic şi Masters, iar la turneu au participat peste 1.200 de avocaţi din toată Europa.

„Noi am jucat la categoria Classic, unde evoluează avocaţi cu vârste până la 35 de ani şi la care s-au înscris 22 de echipe din 14 ţări. În grupe, am jucat cu colegi din Belgia, Grecia şi Turcia şi ne-am calificat pe primul loc (scoruri: 5-0, 4-0, 2-0). În sferturi, am întâlnit o echipă din Turcia – Istanbul, pe care am învins-o cu 2-0, iar în semifinale am câştigat cu 1-0 meciul împotriva celei mai bune echipe turceşti din campionat – Istanbul Golden Horn”, detaliază avocatul Mihai Bădoi (33 de ani), fundaş central în Lex Expert România, alături de care au intrat pe teren şi devenii Marian Pâcleşan – mijlocaş central şi antrenorul echipei, şi Lucian Jorza – fundaş dreapta.

HUNEDORENII CARE AU IMPRESIONAT EUROPA. În Lex Expert România joacă şi trei avocaţi ai Baroului Hunedoara: Marian Pâcleşan (foto) - mijlocaş central şi antrenorul echipei, fost jucător de fotbal în Liga I, cu 300 de prezenţe în Divizia A; a jucat la U. Craiova, Sportul Studenţesc, Ceahlăul Piatra-Neamţ, Unirea Alba-Iulia, Jiul Petroşani alături de Cristi Chivu şi Claudiu Niculescu; Lucian Jorza - fundaş dreapta, fost jucător la Mureşul Deva, Minerul Certej şi CFR Marmosim Simeria, şi Mihai Bădoi - fundaş central, fost jucător la Mureşul Deva şi Marmosim Simeria

HUNEDORENII CARE AU IMPRESIONAT EUROPA. În Lex Expert România joacă şi trei avocaţi ai Baroului Hunedoara: Marian Pâcleşan (foto) – mijlocaş central şi antrenorul echipei, fost jucător de fotbal în Liga I, cu 300 de prezenţe în Divizia A; a jucat la U. Craiova, Sportul Studenţesc, Ceahlăul Piatra-Neamţ, Unirea Alba-Iulia, Jiul Petroşani alături de Cristi Chivu şi Claudiu Niculescu; Lucian Jorza – fundaş dreapta, fost jucător la Mureşul Deva, Minerul Certej şi CFR Marmosim Simeria, şi Mihai Bădoi – fundaş central, fost jucător la Mureşul Deva şi Marmosim Simeria

În finala Eurolawyers Fotball Cup 2013, disputată pe 9 iunie, românii au reuşit să-i învingă pe italienii de la Calcio Forense Bari Classic. Singurul gol al partidei a fost marcat în prelungiri şi a însemnat startul fiestei pentru avocaţii români.

„Calcio a fost cea mai bună echipă din campionat. Dar cred că noi am câştigat pentru că ne-am dorit victoria mai mult decât ei”, este convins Bădoi.

Performanţa românilor i-a convins pe organizatorii turneului să privească România cu alţi ochi.

„Am discutat chiar despre organizarea Europenelor în România. Este foarte posibil ca viitoarea ediţie să se desfăşoare la Constanţa”, mai spune avocatul devean.

Costurile participării

Lex Expert România are un lot de 19 jucători – avocaţi din Hunedoara, Timişoara, Alba-Iulia, Bucureşti şi Constanţa, şi a participat la toate cele cinci ediţii ale CE ale Avocaţilor. Din 2004, românii joacă şi în Campionatul Mondial dedicat avocaţilor – Mundiavocat.

Costurile participării la Europenele de la Cilento s-au ridicat la 1.400 de euro de persoană.

„Cheltuielile au fost suportate de noi, inclusiv taxa de participare la turneu – 2.500 de euro per echipă la Europene şi 5.000 de euro la Mondiale. Nu avem sponsori şi asta explică faptul că nu ne putem permite un staff, cum au echipele italiene. Suntem 19 şi atât! Pâcleşan, de pildă, este şi jucător, şi antrenor. Nu avem doctor, nu avem maseur, nu avem nimic. Italienii au un staff mai numeros decât echipa. Au trei medici şi cel puţin trei maseuri”, explică Mihai Bădoi.

Ca-n fotbalul profesionist

CAMPIONII EUROPEI. Lotul Lex Expert România – Rândul de sus (de la stânga la dreapta): Sorin Calaigii, Mihai Bădoi, Cristian Popa, Constantin Cojan, Ovidiu Vancea, Călin Bot, Vlad Bura, Lucian Jorza, Florin Neagu, Ion Gudi, Adrian Midişan. Rândul de jos (de la stânga la dreapta): Alexandru Marcu, Emanuel Pătraşcu, Adrian Gârbovean, Casian Târniceru, Lorand Szidor, Marian Pâcleşan, Andrei Nicolescu, Dan Molnar

CAMPIONII EUROPEI. Lotul Lex Expert România – Rândul de sus (de la stânga la dreapta): Sorin Calaigii, Mihai Bădoi, Cristian Popa, Constantin Cojan, Ovidiu Vancea, Călin Bot, Vlad Bura, Lucian Jorza, Florin Neagu, Ion Gudi, Adrian Midişan. Rândul de jos (de la stânga la dreapta): Alexandru Marcu, Emanuel Pătraşcu, Adrian Gârbovean, Casian Târniceru, Lorand Szidor, Marian Pâcleşan, Andrei Nicolescu, Dan Molnar

Europenele şi Mondialele de Fotbal ale Avocaţilor se desfăşoară după regulamentul fotbalului profesionist, iar antrenamentele sunt la fel de serioase, spun avocaţii deveni.

„Ne antrenăm zilnic, după un program riguros, stabilit de antrenor, iar o dată pe lună, jucăm chiar şi cu fotbalişti profesionişti. Sunt mai buni ca noi şi asta ne ajută să evoluăm. La Europene vin echipe din ce în ce mai pregătite, iar obiectivul nostru este să câştigăm tot ce se poate câştiga. Prin urmare, trebuie să ducem o viaţă de sportiv profesionist – antrenamente, alimentaţie corectă, fără alcool şi fără tutun”, mai spune Bădoi.

La Europenele de la Cilento, România a fost reprezentată de două echipe de avocaţi – Lex Expert România şi Dacia Felix Cluj-Braşov. Dacia Felix a încheiat campionatul pe locul 3, câştigând medalia de bronz.

După revenirea în ţară, avocaţii-fotbalişti au început pregătirile pentru Mondialele de anul viitor, care se vor disputa în Ungaria, la Budapesta.

 ———————————————————————

badoi 

„Ne-am dorit această victorie de dragul căpitanului nostru – Vlad Bura, din Timişoara. El are peste 40 de ani şi cine ştie cât mai poate juca. Deci, nu puteam rata o asemenea ocazie”

avocat Mihai Bădoi (foto), fundaş central în Lex Expert România

 

 

 ————————————————————————–

Palmares

Lex Expert România a participat pentru prima dată la Campionatul Mondial de Fotbal al Avocaţilor, jorza_badoi„Mundiavocat”, în 2004, în Ungaria, la Balaton. De atunci, românii intră pe teren la fiecare ediţie a Mondialelor şi Europenelor de Fotbal ale Avocaţilor. În 2010, la CM din Antalya/Turcia, Lex Expert s-a clasat pe locul 3, câştigând medalia de bronz. Eurolawyers Fotball Cup şi Mundiavocat se desfăşoară o dată la doi ani. Ideea unor astfel de competiţii îi aparţine avocatului Vincent Pinatel, fost decan al Baroului din Marsilia, dar şi un mare microbist. Asociaţia prezidată de francez organizează, de câţiva ani, şi AfricaLawyers, Americalawyers şi Asialawyers.

 ——————————————————————-

*Golgheterul Lex Expert la CE de la Cilento – Lorand Szidor (Satu Mare, 6 goluri)

*Cel mai vârstnic jucător de pe teren – Constantin Cojan (Alba-Iulia)

*Cel mai tânăr jucător de pe teren – Lorand Szidor (Satu Mare)

*Cartonaşe primite de români – 3 (1 roşu şi 2 galbene).

 

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului