POVESTEA UNEI ECHIPE DE FOTBAL/Un deceniu de fotbal la Băcia

195

Băcia fotbalistică este în sărbătoare. Echipa de fotbal a comunei de pe malul Streiului, Agrocompany, sărbătoreşte în această vară 10 ani de la înfiinţare. Motiv de bucurie, mândrie şi aducere aminte.

12-BACIA

Tocmai de aceea oficialii Asociaţiei Club Sportiv Agrocompany Băcia au ţinut neaparat să de-a importanţa cuvenită momentului festiv astfel că au invitat toţi jucătorii care în perioada 2004 – 2014 au îmbrăcat tricoul alb-roşu să participe la evenimentul care va marca un deceniu de fotbal la Băcia şi care va avea loc la finele săptămânii, sâmbătă 28 iunie cu începere de la ora 10:00 pe stadionul din Băcia.

„Ideea înfiinţării unei echipe de fotbal care să reprezinte Băcia a fost a primarului de atunci al comunei, Emil Rîşteiu care la finalul competiţiei între echipele celor patru sate aparţinătoare: Totia, Petreni, Tâmpa şi Băcia mi-a spus: <<Nea Marcu nu avem în comună nici activitate culturală, nici sportivă. Te încumeţi să formezi o echipă de fotbal pe care apoi s-o înscriem în campionatul judeţean>>. Zis şi făcut”, îşi aminteşte Iosif Marc (foto), cel care avea să fie de atunci şi până în prezent preşedinte, dar şi antrenor al ASC Agrocompany Băcia.

Au o Cupă în palmares!

Marc ţine minte şi acum echipa cu care a promovat în Liga a IV-a Hunedoara încă din primul sezon.

„În poartă îl aveam pe Petre Clep. În apărare jucam cu Dumitriu, Dobrescu, Nicoară şi Revnic. La centru îi aveam pe Bogdan, Polverea şi fraţii Sergiu şi Silviu Boloş, iar în atac pe Alin Cristea şi Elek Szemely care a fost golgheterul echipei”, a spus pe nerăsuflate Marc.

În anul 2006 Agrocompany Băcia a câştigat Cupa României, faza judeţeană Hunedoara şi a acces până în Turul III al fazei Naţionale aducând pe terenul de la Băcia gruparea de Ligă secundă Unirea Alba Iulia şi a fost finalistă în 2009.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.