Pixul negru. Nu avem nevoie de războaie pentru a ne distruge. O facem singuri…

editorial (2)O stare ameninţătoare în preajma frontierei est a Ţării, în care suntem parte în calitatea de membru cu drepturi şi obligaţii al NATO, dă peste cap şi-aşa slaba de cap conducere a României! Preşedintele Băsescu şi premierul Ponta se ceartă ca două ţaţe. Care este mai deştept şi mai patriot în lupta cu periculosul şi potenţialul duşman Putin?! Cine are şi cine nu dreptul să convoace CSAT, pentru a analiza situţia şi a stabili o strategie coordonată pentru criza de la frontieră. Cu Ucraina, cu Moldova, cu oricine, conflict să fie, ca să aibă ăştia doi o jucărie-n mână şi gura mare! Că doar atât e de capul lor: tari în clanţă! Noroc cu marii bărbaţi de stat… Monica Macovei, Elena Udrea, Lavinia Şandru, Dana Grecu…Aşteptăm cu interes pe Monica Tatoiu, Monica Pop…Macoveica bătea şi ea din gură că Putin atacă Ucraina şi guvernul Ponta tace…Bine, dar concomitent circula şi poza cu Frau Merkel hlizându-se şi ţinându-l de mănă pe Putin…Iar Macoveica n-o păruia… Că aşa-i la noi! Facem politică din orice! Ne băgăm în seamă, ne dăm mari…Dar, vreo 20 de minute de citire, nu lecturare, cu pixul mână a cuvântării lui Putin în Duma de Stat, din martie curent, ne-ar lămuri că el nici nu ne bagă în seamă. Pe bună dreptate! Pentru el noi suntem NATO! Ia priviţi:”Noi propunem în mod constant cooperare în toate problemele-cheie, vrem să întărim nivelul nostru de încredere reciprocă şi ne dorim relaţii egale, deschise şi corecte. Dar nu am văzut nici un gest de reciprocitate. Dimpotrivă, ne-au minţit de multe ori…, ne-au pus în faţa faptelor împlinite. Acest lucru s-a petrecut cu expansiunea NATO către Est, la fel cu plasarea de infrastructură militară la graniţele noastre… NATO rămâne o alianţă militară iar noi suntem împotriva faptului de a avea o alianţă militară care se instalează, ca acasă, fix în curtea din spatele casei noastre”…
Iar în faţa acestei stări de lucruri, când bărbaţii noştri de stat, chiar fără bărbi, primesc vizitele trimişilor Marelui Licurici, care sunt chiar NATO, partea cu şarpele Boa, noi, păduchii de lemn, ar trebui să fim mai atenţi la cum ne distrugem singuri Ţara. Fără război, fără nici un Putin! Şi dacă vreunul dintre cei doi tari-n clanţă ai noştri l-ar fi auzit, acum câteva seri, la vernisajul unei expoziţii de picturi din Transilvania, de la Ambasada noastră din Londra, în prezenţa Prinţului Charles, pe realizatorul celor trei filme “Wild Carpathia”, Charlie Ottley, spunând cât suferă că “în fiecare oră se taie trei hectare de pădure din Transilvania”, ar fi aflat că nu avem nevoie de războaie pentru a ne distruge. O facem singuri, cu succes garantat!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noi incendii de pădure în județ         A fost lichidat focarul de pestă porcină din județ         Clădirea fantomă din Parcul Corvin va fi demolată, la peste un deceniu de la abandonarea ei         DRÄXLMAIER Hunedoara a investit 80.000 de euro în ateliere pentru elevii şcolii profesionale         Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”